BISEPTOL ZINC si D3 30CPR Dacia Plant
BISEPTOL ZINC & D3 30CPR Dacia Plant
BiSeptol comprimate contribuie la FUNCTIONAREA NORMALA A SISTEMULUI IMUNITAR SI SUSTINEREA SANATATII TRACTULUI RESPIRATOR. Produsul contine Echinacea, Chinina, Artemisinina, Zinc, vitamina D3, Pin, Eucalipt, uleiuri esentiale, ingrediente care stimuleaza imunitatea si au efect antiviral, analgezic, antiinflmator, antibacterian, antitumoral.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 61 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 61 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,22 lei.
BISEPTOL ZINC & D3 30CPR Dacia Plant
BiSeptol comprimate contribuie la FUNCTIONAREA NORMALA A SISTEMULUI IMUNITAR SI SUSTINEREA SANATATII TRACTULUI RESPIRATOR. Produsul contine Echinacea, Chinina, Artemisinina, Zinc, vitamina D3, Pin, Eucalipt, uleiuri esentiale, ingrediente care stimuleaza imunitatea si au efect antiviral, analgezic, antiinflmator, antibacterian, antitumoral.
Mod de administrare
Adulti : cate 1-2 comprimate pe zi, cu 30 de minute inaintea mesei. In mod exceptional se pot lua, cu recomandarea medicului, 2 comprimate de 4 ori pe zi timp de maxim 3 zile.
Copii: cu recomandarea medicului.
Contraindicatii
Sarcină, alăptare, tineri sub 18 ani, boli autoimune, intoleranţă la oricare dintre componentele produsului.
Precautii
Se utilizează cu prudenţă la persoanele aflate în tratament cu medicamente anticoagulante.
Contribuie la
- contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar
- sustine sanatatea tractului respirator
Ingrediente
echinacea (Echinacea purpurea) extract 5:1 din parti aeriene(250mg), chinina (Cinchona pubescens) extract standardizat cu 5% chininaa din scoarta (150mg);pelin (Artemisia absinthium) extract cu 98% artemisinina din frunze (100mg); Bisglicinat de Zinc (5mg); cuisoare (Eugenia caryophyllata) ulei esential (1mg); tea-tree (Melaleuca alternifolia) ulei esential (1mg); eucalipt (Eucalyptus globulus) ulei esential (1mg);pin (Pinus sylvestris) ulei esenttial (1mg); Vitamina D3 (0,025mg/1000UI), agenti antiaglomeranti: dioxid de siliciu coloidal, stearat de magneziu vegetal; agent de incarcare: celuloza microcristalina.
Rolul componentelor:
Pinul este un conifer impozant care creşte mai ales în nord-estul Rusiei, în Scandinavia şi nordul Europei. Se cunosc în prezent peste 80 de specii ale acestui arbore magnific. Aproape necunoscut civilizatiei antice egiptene, pinul a fost însă extrem de apreciat de greci şi arabi, care i-au recunoscut calitatile curative. El se folosea în special sub forma de inhalaţii. S-a constatat că populaţiile care locuiesc în apropierea pădurilor de pin au foarte rar discomfort respirator. Vaporii de ulei esenţial ajung în căile respiratorii odata cu inspiraţia, producând aici o serie de efecte benefice.
Mugurii de pin au efecte terapeutice extraordinare asupra organismului uman, în special asupra aparatului respirator, rinichilor, oaselor şi muşchilor.
Mugurii de pin sunt cunoscuţi încă din cele mai vechi timpuri pentru beneficiile pe care le aduc organismului. Utilizaţi atât intern, cât şi extern, aceştia au o putere terapeutică extraordinară, fiind un remediu excelent pentru organism.Conform unor papirusuri egiptene, medicii faraonilor obişnuiau să prescrie pinul pentru pneumonie şi alte afecţiuni pulmonare. Acesta are efect descongestionant asupra mucoaselor, fiind un bun inhalant în afecţiuni respiratorii.
Componentul principal al mugurilor de pin este uleiul volatil format din pinen, limonen şi silvestren, drept componenţi predominanţi cantitativ. Pe lângă uleiul volatil, mugurii de pin mai conţin şi acid ascorbic. taninuri, fitoncide, substanţe antibiotice, bioflavonoizi.
Prin conţinutul lor, mugurii de pin se recomandă în bronşite, afecţiuni ale căilor respiratorii superioare, fluidifică secreţiile bronşice fiind astfel un bun expectorant şi calmant al tusei. Se administrează sub formă de infuzie şi sirop fiind recomandat şi în combaterea infecţiilor urinare, ca antiseptic al căilor urinare. Uleiul esenţial de pin este folosit şi ca aromatizant sau pentru a corecta gustul neplăcut al unor medicamente. Intră, de asemenea, în diferite produse cosmetice sau fricţiuni pentru calmarea durerilor musculare sau articulare.
Acţiunea sa antiseptică ajută la vindecarea infecţiilor urinare şi respiratorii. Studii finlandeze efectuate în 2000 au descoperit că pinul este eficace împotriva mai multor specii de bacterii, ca şi împotriva Candidei albicans, ciuperca responsabilă pentru apariţia candidozei orale şi vaginale.
Echinacea are o tradiţie îndelungată în cultura indienilor din ţinuturile Americii de Nord, care o preferau pentru menţinerea sănătăţii în timpul iernii. În acest scop, indienii aplicau cataplasme cu rădăcină, şi consumau ceaiuri de Echinacea. Planta a fost foarte folosită în America până în anii ’40, iar europenii, care au descoperit-o în anii ’30, o folosesc constant şi intens şi astăzi.
Botaniştii au numit-o Echinus (arici de mare) pentru a descrie centrul florii, în formă de con ghimpos. Sute de studii ştiinţifice au dovedit că Echinacea sprijină funcţiile sistemului imunitar.
Echinacea este o plantă perenă, de 100-150 cm înălțime, cu frunze lanceolat ascuțite la vârf și dințate. Florile sunt dispuse solitar la vârfurile ramurilor. Florile tubulare sunt așezate bombat, sub formă de cupă întoarsă, înconjurate de flori ligulate, de culoare roz până la roșu intens. Înfloresc din luna iunie până în octombrie. Speciile de Echinacea sînt originare din nordul Americii, trei dintre ele (E.purpurea, E.pallida, E.angustifolia) prezentînd interes medical.
Folosită încă din vremuri îndepărtate pentru tratarea diverselor infecții și pentru întărirea sistemului imunitar, în zilele noastre extractul de echinaceea este cunoscut și pentru efectele benefice pe care le aduce în caz de gripă, răceală și sindromul oboselii cronice. Planta a fost utilizată în medicina populară a amerindienilor, în special pentru protecţia faţă de infecţiile respiratorii, gripă sau muşcăturile de şarpe. Peste 350 de studii clinice atestă efectele de tip imuno protector al Echinaceei în evoluţia infecţiilor respiratorii, ca şi posibilitatea utilizării ei în profilaxia acestor boli. Se recomandă administrarea preparatelor de echinacea încă de la apariţia primelor semne de boală şi pînă la dispariţia lor. Se utilizează sub formă de infuzie, capsule, sirop, comprimate iar extern intră în compoziția unor creme. Din echinaceea se pot folosi rădăcinile și floarea. Rădăcinile sunt mai des utilizate decât florile. Rădăcinile se obțin de la plante cu vârste mai mari de 4 ani iar florile se culeg când sunt complet deschise.
Echinacea conține substanțe active (polizaharide, alchilamide, flavonoide, uleiuri esențiale) care reduc intensitatea durerii, ameliorează inflamația, grăbesc cicatrizarea leziunilor și au puternic efect antioxidant.