- La reducere!
- -8%
Biosept Mami si Bebe 30 cps Fares
Biosept Mami si Bebe A18 30 cps Fares
Susţine apărarea organismului împotriva microorganismelor potenţial patogene, din tractul respirator, digestiv şi genito-urinar.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 31 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 31 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,62 lei.
Biosept Mami si Bebe A18 30 cps Fares
Susţine apărarea organismului împotriva microorganismelor potenţial patogene, din tractul respirator, digestiv şi genito-urinar.
Beneficii:
-contribuie la eliminarea microorganismelor potenţial patogene din tractul respirator, digestiv şi genito-urinar
--susţine apărarea organismului împotriva microorganismelor potenţial patogene, din tractul respirator, digestiv şi genito-urinar
-reduce numărul microorganismelor potenţial patogene
-sudorific, susţine reglarea temperaturii corporale
-calmează iritaţiile mucoaselor tractului respirator superior, tubului digestiv şi ale tractului urinar
-contribuie la fluidificarea şi eliminarea secreţiilor mucoaselor tractului respirator.
Compozitie/capsula:
-lichen de piatră (Lichen Islandicus),
-extract de frunze de măslin (Oleae folium) standardizat în min. 10% oleuropeină 76 mg, -turmeric (Curcumae longae rhizoma),
-echinacea (Echinaceae herba) 76 mg,
-rizomi de ghimbir (Zingiberis rhizoma).
Administrare:
1 capsulă de 3 ori pe zi, înainte de masă. Durata unei cure este de 7-15 zile.
Rolul componentelor:
Frunzele de măslin sunt confirmate ştiinţific prin numeroase studii ca având efect de reducere a numărului microorganismelor potenţial patogene. Studiile efectuate au arătat că oleuropeinele din frunzele de măslin au capacitatea de a pătrunde prin învelişul lipoproteic al germenilor inhibând astfel procesul de replicare al ARN-lui. De asemenea, cresc imunitatea prin stimularea directă a producţiei de fagocite.
Lichenul de piatră, cunosut şi sub denumirea de muşchi de Islanda are o rezistenţă extrordinară la condiţiile climatice foarte aspre în care creşte, aspect corelat cu capacitatea sa de a se apăra împotriva diferiţilor agenţi patogeni. Are în compoziţia sa polizaharide cu efect imunostimulator. Datorită cantităţii mari de mucilagiu conţinute, care formează pe suprafaţa mucoaselor un strat protector, lichenul de piatră este foarte util pentru a calma iritaţiile membranelor mucoase ale tractului respirator, ajutând la înlăturarea disconfortului de la nivelul lor.
Turmericul, cunoscut ca un condiment şi colorant oriental, susţine eficient reducerea iritaţiilor de la nivelul mucoaselor respiratorii, digestive şi genito-urinare, şi contribuie la eliminarea microorganismelor potenţial patogene în organism.
Echinacea, recunoscută pentru proprietățile sale imunostimulatoare, creşte rezistenţa organismului în diferite stări cu imunitate scăzută prin activarea fagocitozei (procesul de înglobare şi digerare a microorganismelor şi particulelor străine de către celulele sistemului imunitar).
Ghimbirul are acțiune sudorifică (reduce temperatura corpului prin inducerea transpiraţiei), favorizează fluidizarea şi eliminarea secreţiilor bronşice, contribuie la inhibarea dezvoltării microorganismelor potenţial patogene, reduce senzaţia de greaţă din primul trimestru de sarcină.
Efecte:antibacterian, antiviral şi antifungic asupra unui spectru larg de germeni patogeni; antiinflamator; imunostimulent; antifebril; expectorant, emolient.
Recomandari: infecţii şi inflamaţii respiratorii (răceală, gripă, amigdalită, faringită, bronşită), infecţii digestive (enterite, enterocolite), infecţii uro-genitale (uretrite, cistite, pielonefrite, anexite).
Atentionari:
Hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Acest produs se poate utiliza concomitent cu medicamentele. La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.
Pentru menţinerea sănătăţii aparatului respirator, urinar sau digestiv evitaţi consumul de produse lactate, dulciuri, făină albă, grăsimi şi prăjeli. Consumaţi alimente hrănitoare şi uşor de digerat: fructe, legume, zarzavaturi, fie sub forma crudă, de suc, sau coapte, fierte şi de asemenea supe calde. Beţi multe lichide (ceaiuri, supe, sucuri proaspăt stoarse din fructe sau compoturi îndulcite cu miere); astfel evitaţi deshidratarea, ajutaţi expectoraţia prin fluidificarea secreţiilor mucoase, îmbunătăţiţi digestia, favorizaţi diureza şi reduceţi numărul bacteriilor potenţial patogene din urină.
Mușchiul de piatră este un lichen cu tal fructiculos (sub forma unei tufe de mici dimensiuni), erect, de culoare brun-închis cu pete albe și înalt de până la 10 cm, divizat în mai mulți lobi. În scopuri medicinale se folosește planta Lichen Islandicus (întregul tal) recoltată începând din aprilie și până în octombrie-noiembrie, pe vreme uscată.
Conține o grupă de polizaharide (lichenina și izolichenina), un principiu amar și substanțe mucilaginoase care-i conferă calități calmante și emoliente asupra tractului respirator si gastro intestinal. Datorită acidului usnic, o altă componentă importantă din compozitia plantei, mușchiului de piatră i se atribuie o puternică acțiune antibiotică și antispastică. Polizaharidele din Cetraria islandica au activitate imunologică atât in vitro cât şi in vivo și sunt implicate în efectul antiinflamator al acestui mușchi. Prin aceste proprietăţi, lichenul de piatră este folosit cu succes în tratarea gripelor, traheobronşitelor acute, bronşitelor cronice, laringitelor acute şi cronice, astmului bronşic, hepatitei cronice, vomismentelor de sarcină, afecţiunilor gastrice, tumorilor tubului digestive. Extractele de licheni sunt pentru organism tonice generale şi se folosesc sub formă de infuzie, tinctură sau decoct.
Studiile făcute recent se îndreaptă spre o acțiune antioxidantă a lichenului de piatră, acesta fiind un potențial antioxidant natural.
Echinacea are o tradiţie îndelungată în cultura indienilor din ţinuturile Americii de Nord, care o preferau pentru menţinerea sănătăţii în timpul iernii. În acest scop, indienii aplicau cataplasme cu rădăcină, şi consumau ceaiuri de Echinacea. Planta a fost foarte folosită în America până în anii ’40, iar europenii, care au descoperit-o în anii ’30, o folosesc constant şi intens şi astăzi.
Botaniştii au numit-o Echinus (arici de mare) pentru a descrie centrul florii, în formă de con ghimpos. Sute de studii ştiinţifice au dovedit că Echinacea sprijină funcţiile sistemului imunitar.
Echinacea este o plantă perenă, de 100-150 cm înălțime, cu frunze lanceolat ascuțite la vârf și dințate. Florile sunt dispuse solitar la vârfurile ramurilor. Florile tubulare sunt așezate bombat, sub formă de cupă întoarsă, înconjurate de flori ligulate, de culoare roz până la roșu intens. Înfloresc din luna iunie până în octombrie. Speciile de Echinacea sînt originare din nordul Americii, trei dintre ele (E.purpurea, E.pallida, E.angustifolia) prezentînd interes medical.
Folosită încă din vremuri îndepărtate pentru tratarea diverselor infecții și pentru întărirea sistemului imunitar, în zilele noastre extractul de echinaceea este cunoscut și pentru efectele benefice pe care le aduce în caz de gripă, răceală și sindromul oboselii cronice. Planta a fost utilizată în medicina populară a amerindienilor, în special pentru protecţia faţă de infecţiile respiratorii, gripă sau muşcăturile de şarpe. Peste 350 de studii clinice atestă efectele de tip imuno protector al Echinaceei în evoluţia infecţiilor respiratorii, ca şi posibilitatea utilizării ei în profilaxia acestor boli. Se recomandă administrarea preparatelor de echinacea încă de la apariţia primelor semne de boală şi pînă la dispariţia lor. Se utilizează sub formă de infuzie, capsule, sirop, comprimate iar extern intră în compoziția unor creme. Din echinaceea se pot folosi rădăcinile și floarea. Rădăcinile sunt mai des utilizate decât florile. Rădăcinile se obțin de la plante cu vârste mai mari de 4 ani iar florile se culeg când sunt complet deschise.
Echinacea conține substanțe active (polizaharide, alchilamide, flavonoide, uleiuri esențiale) care reduc intensitatea durerii, ameliorează inflamația, grăbesc cicatrizarea leziunilor și au puternic efect antioxidant.