• La reducere!
  • -15%
Amestec de uleiuri esentiale MEDITATIE 5 ml BIONOVATIV, ULEIURI ESENTIALE
Amestec de uleiuri esentiale MEDITATIE 5 ml BIONOVATIV, ULEIURI ESENTIALE

Amestec de uleiuri esentiale MEDITATIE 5 ml BIONOVATIV

Amestec de uleiuri esentiale MEDITATIE 5 ml BIONOVATIV

Meditația este un fenomen mental și deopotrivă biofizic.

Mih2824
Verifică disponibilitatea in tab-ul Detalii Produs!
57,38 lei 67,50 lei -15%
Livrare in 1-4 zile lucrătoare

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 57 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 57 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,14 lei.


 

Amestec de uleiuri esentiale MEDITATIE 5 ml BIONOVATIV

Meditația este un fenomen mental și deopotrivă biofizic.

Este o stare de atenție asupra unui gând, dar poate fi și asupra conștientului, subconștientului sau a supraconștientului. Cel mai interesant este că meditația implică atenția spre gândirea însăși, dar fără a te lăsa dus de gânduri.

Cu alte cuvine, meditația este o formă înaltă a gândirii. Există studii care arată că, pentru a medita, subiectul are nevoie de o sănătate fizică și mentală bună.

În acest sens, există deopotrivă uleiuri esențiale din plante care contribuie la funcționarea sistemului nervos central, dar și uleiuri esențiale care contribuie la o bună sănătate pe ansamblu.

Acțiuni fiziologice:

  • susține rezistența fiziologică a organismului în condiții ambientale severe;
  • susține apărarea naturală a organismului, susține sistemul imunitar;
  • protejează de acțiunea radicalilor liberi datorați stresului, expunerii la radiatii UV si la condiții de mediu severe;
  • susține mobilitatea și flexibilitatea articulațiilor;
  • susține digestia și contribuie la confortul digestiv.

Mod de utilizare intern:

Se iau câte 3-4 picături de 2 ori pe zi. Fiecare doză se dizolvă în prealabil într-o linguriță de miere sau într-un sfert de linguriță de ulei alimentar.

Ingrediente. Uleiuri esențiale de:

  • Mentă-dulce (Mentha viridis): 1,75 ml;
  • Arbore-de-Tămâie–sacră (Boswellia sacra): 1,25 ml;
  • Chimen (Carum carvi): 1 ml;
  • Santal (Santalum austrocaledonicum): 0,5 ml;
  • Salvie-dulce (Salvia sclarea): 0,2 ml;
  • Geranium (Pelargonium graveolens): 0,2 ml;
  • Smirnă (Commiphora myrrha): 0,1 ml.

Prezentare:

Recipient de sticlă, 5 ml, ambalat în cutie de carton.

Precauții și contraindicații:

A nu se utiliza nediluat. Se utilizeză doar diluat în miere sau ulei alimentar, nu și în apă. A nu se consuma de către copii, femeile însărcinate sau care alaptează.

Atenționări:

A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici. A se consuma de preferință, înainte de: vezi data înscrisă pe ambalaj. A se păstra bine închis, ferit de umiditate și căldură. Produsul este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat și echilibrat și un mod de viață sănătos. A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.

Produs notificat de Serviciul Național pentru Plante Medicinale, Aromatice și Produse ale Stupului

Notificare nr. 15131/04.09.2021

Rolul componentelor:

Boswellia serrata este o specie de arbore din familia Burseraceae care vegetează zonele uscate din regiunile montane din India, nordul Africii şi Orientul Mijlociu. Denumită popular tămâie indiană, este evident înrudită cu mai cunoscutul arbore care produce tămâia, şi, la fel ca acesta, trunchiul Boswelliei produce o substanţă rezinoasă cunoscută printre localnici sub numele de guggul sau shallaki (din sanscrită).

Denumirea generică Boswellia a fost dată după Dr. Boswell din Grădina Botanică din Edinburgh, prieten al directorului Grădinii Botanice din Calcutta, William Roxburgh. Denumirea specifică serrata provine din cuvântul serra (fierăstrău) referindu-se la marginea dinţată a frunzelor.

Boswellia serrata este una din plantele antice cele mai valoroase în medicina Ayurvedică. „Gajabhakshya”, o denumire sanscrită utilizată uneori pentru Boswellia, sugerează faptul că elefanţii se bucură de această plantă ca parte din dieta lor.

Se cunosc trei texte renumite din fundamentele ştiinţei Ayurvedice clasice care îşi are rădăcinile în India: Charaka’s Charaka Samhita (c.B.C. 700), primul text medical fundamental; Susruta’s Susruta Samhita (c.B.C. 600), care se presupune că a reunit întreaga cunoaştere medicală, cu o concentrare aparte pe chirurgie; şi tomul cuprinzând două volume – Astanga Samgraha şi Astanga Hridaya (c.130-200 A.D.), scris de Vagbhata cel Bătrân şi Vagbhata cel Tânăr, care sintetizează lucrările scrierilor anterioare şi sumarizează cele opt părţi ale medicinei Ajurvedice în versuri şi proză. Primele două texte descriu activitatea antireumatică şi antiartritică a rezinei arborelui. Pe lângă utilizarea sa benefică în artrite, această rezină este menţionată, de asemenea, în textele de medicină tradiţională Unani ca un remediu eficient în diaree, dizenterie, viermi intestinali, abcese, febră (antipiretic), afecţiuni ale pielii şi sângelui, afecţiuni cardiovasculare, afte bucale, dureri de gât, bronşite, astm, tuse, scurgeri vaginale, calviţie, icter, hemoroizi, dismenoree, şi pentru stimularea ficatului. Este considerată, de asemenea, diaforetică, astringentă, diuretică şi stimulentă.

Medicina modernă o recomandă ca antiartritică, antiinflamatoare, antihiperlipidemică (pentru controlul lipidelor serice), antiaterosclerotică (reduce riscul formării ateroamelor), analgezică şi hepatoprotectoare.

Rezina extrasă din Boswellia conţine monoterpene, diterpene şi triterpene (α şi β-amirine) acizi triterpenici pentaciclici (acizii boswelici) şi tetraciclici.

Studiile ştiinţifice desfăşurate asupra acestei plante au revelat faptul că rezinele manifestă potenţial efect antifungic, anticoagulant, juvenomimetic şi anticarcinogenic. Investigaţiile au mai arătat, de asemenea, efecte benefice în imunomodulaţie, în astmul bronşic, poliartrite, hepatita C, colite şi afecţiunea Crohn.

Recent s-a descoperit faptul că uleiul din Boswellia pare să distingă celulele canceroase de celulele normale ale vezicii urinare şi suprimă dezvoltarea primelor. Analizele micrometrice şi bioinformatice au propus mai multe căi metabolice care pot fi activate de tămâia indiană pentru a induce moartea celulelor canceroase din vezica urinară, sugerând astfel faptul că aceasta reprezintă un agent intravezical alternativ în tratamentul cancerului de vezică urinară.

Chimenul negru este o plantă ierboasă anuală, din familia Ranunculaceae, care creşte în regiunile cu climat mai cald din Europa, Africa de Nord şi sud-vestul Asiei. Seminţele de chimen negru conţin: trigliceride, proteine, uleiuri volatile, Omega 3 şi 6, acizi graşi esenţiali şi sunt folosite pentru condimentarea diferitelor mâncăruri şi pentru proprietăţile curative. Cu mii și mii de ani în urmă, datorită proprietăților sale curative, Egiptenii numeau nigella „habbatu al-baraka” adică „sămânţa binecuvântată”.

În industra alimentară seminţele de chimen negru se folosesc pentru condimentarea brânzeturilor, iar în amestec cu făina de grâu la prepararea biscuiţilor şi în patiserie. Utilizat în medicina tradiţională de mai bine de 3000 de ani, mulţumită proprietăţilor sale, seminţele de chimen negru şi uleiul obţinut prin presarea la rece a seminţelor, conţin o serie de principii active şi acizi graşi polinesaturati care au efecte benefice atât pentru uz intern cât şi extern.

Uleiul de chimen negru conţine: acid oleic, acil palmitic, acid streatic, Omega 3 şi 6, proteine, acid folic, vitaminele B1, B2, B3 şi minerale precum calciu, cupru, fier, fosfor, zinc.

Lemnul de santal este un mic copac numit Album santalum, originar din zonele tropicale. Arborele este nativ din India, cultivat și în China, Indonezia, Sri Lanka, Malaezia, Filipine și Australia de Nord sau Vest.

Lemnul de santal face parte din familia de Santalaceae. Are o viață lungă, de aproximativ 100 de ani, și este ușor de identificat pentru parfumul deosebit. Defrișările masive din ultima vreme au dus la dispariția lemnului de santal în pădurile sălbatice. Din acest motiv, guvernul Indiei a interzis exportul de lemn de santal. Lemnul de santal conține taninuri, rășini și ceară, și o sumedenie de acizi cu efecte terapeutice extraordinare. Antioxidanții prezenți în extractele de santal, în special în frunzele și scoarța copacului au fost utilizate în medicina ayurvedică de mai bine de două milenii.

Stoc
In Stoc Furnizor - Livrare in 3-5 zile lucratoare
Cantitate
5 ml
Forma de prezentare
Flacon

Produsele Life sunt fabricate în România, conţinând doar ingrediente produse în Uniunea Europeană, cu o calitate atestată în laboratoare de prestigiu.

Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare