- La reducere!
- -15%
Amestec de uleiuri esentiale ANTISTRES 10 ml BIONOVATIV
Amestec de uleiuri esentiale ANTISTRESS 10 ml BIONOVATIV
Deoarece aproape orice situație cotidiană poate cauza stres în momentul actual, specialiștii l-au denumit boala momentului. Totuși este interesant faptul că fiecare persoană percepe stresul într-un mod diferit, acesta variind în intensitate, durată, reacție, simptome.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 43 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 43 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,86 lei.
Amestec de uleiuri esentiale ANTISTRESS 10 ml BIONOVATIV
Deoarece aproape orice situație cotidiană poate cauza stres în momentul actual, specialiștii l-au denumit boala momentului. Totuși este interesant faptul că fiecare persoană percepe stresul într-un mod diferit, acesta variind în intensitate, durată, reacție, simptome.
Printre cele mai întâlnite simptome se numără: spasmele musculare, problemele digestive, dereglările hormonale, dureri de cap etc.
Studiile de specialitate confirmă acțiunile benefice ale unor uleiuri esențiale integrale asupra psihicului și fizicului.
Iată acțiunile fiziologice ale acestui produs:
● susține sistemul imunitar și apărarea organismului
● susține rezistența organismului în condiții severe de mediu
● sustine digestia, funcționarea normală a tractului intestinal și secreția sucurilor digestive
Mod de utilizare:
Se iau câte 3-4 picături de 2 ori pe zi. Fiecare doză se dizolvă în prealabil într-o linguriță de miere sau într-un sfert de linguriță de ulei alimentar.
Ingrediente. Uleiuri esențiale de:
- Pin (Pinus sylvestris): 4,5 ml;
- Bergamota-de-Italia (Citrus bergamia): 1,8 ml;
- Portocală-dulce (Citrus sinensis): 1,2 ml;
- Salvie-dulce (Salvia sclarea): 1 ml;
- Lavandă (Lavandula angustifolia): 0,8 ml;
- Chimen (Carum carvi): 0,5 ml;
- Smirnă (Commiphora myrrha): 0,2 ml.
Prezentare:
Recipient de sticlă, 10 ml, ambalat în cutie de carton.
Precauții și contraindicații:
A nu se utiliza nediluat. Se utilizeză doar diluat în miere sau ulei alimentar, nu și în apă. A nu se consuma de către copii, femeile însărcinate sau care alăptează.
Atenționări:
A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici. A se consuma de preferință, înainte de: vezi data înscrisă pe ambalaj. A se păstra bine închis, ferit de umiditate și căldură. Produsul este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat și echilibrat și un mod de viață sănătos.
Produs notificat de Serviciul Național pentru Plante Medicinale, Aromatice și Produse ale Stupului
Notificare nr. 15117/27.08.2021
Rolul componentelor:
Uleiul de bergamotă este extras din arborele ”Citrus aurantiumvar”, o plantă tropicală cu aromă puternică pe care o regăsim ca o componentă principală în multe parfumuri. Acest ulei este ideal în aromaterapie, deoarece oferă un sentiment de relaxare, fericire şi o stare de bine.
Mugurii de pin au efecte terapeutice extraordinare asupra organismului uman, în special asupra aparatului respirator, rinichilor, oaselor şi muşchilor.
Mugurii de pin sunt cunoscuţi încă din cele mai vechi timpuri pentru beneficiile pe care le aduc organismului. Utilizaţi atât intern, cât şi extern, aceştia au o putere terapeutică extraordinară, fiind un remediu excelent pentru organism.Conform unor papirusuri egiptene, medicii faraonilor obişnuiau să prescrie pinul pentru pneumonie şi alte afecţiuni pulmonare. Acesta are efect descongestionant asupra mucoaselor, fiind un bun inhalant în afecţiuni respiratorii.
Componentul principal al mugurilor de pin este uleiul volatil format din pinen, limonen şi silvestren, drept componenţi predominanţi cantitativ. Pe lângă uleiul volatil, mugurii de pin mai conţin şi acid ascorbic. taninuri, fitoncide, substanţe antibiotice, bioflavonoizi.
Prin conţinutul lor, mugurii de pin se recomandă în bronşite, afecţiuni ale căilor respiratorii superioare, fluidifică secreţiile bronşice fiind astfel un bun expectorant şi calmant al tusei. Se administrează sub formă de infuzie şi sirop fiind recomandat şi în combaterea infecţiilor urinare, ca antiseptic al căilor urinare. Uleiul esenţial de pin este folosit şi ca aromatizant sau pentru a corecta gustul neplăcut al unor medicamente. Intră, de asemenea, în diferite produse cosmetice sau fricţiuni pentru calmarea durerilor musculare sau articulare.
Acţiunea sa antiseptică ajută la vindecarea infecţiilor urinare şi respiratorii. Studii finlandeze efectuate în 2000 au descoperit că pinul este eficace împotriva mai multor specii de bacterii, ca şi împotriva Candidei albicans, ciuperca responsabilă pentru apariţia candidozei orale şi vaginale.
Portocal - arboraş sempervirescent din familia Rutaceae, nativ în Sud-Vestul Asiei, cu trunchiul rotund şi foarte ramificat, acoperit de o scoarţă lucioasă maroniu-verzuie; frunzele ovate, întregi, lucioase, acuminate, netede, acoperite cu glande oleifere foarte mici, străvezii, ce eliberează aroma la frecare; florile mari, albe, foarte aromate; fructele mari, intens luminos colorate, suculente, aromate şi în general cu gust acrişor reconfortant.
Genul Aurantium cuprinde mai mulţi arboraşi sempervirescenţi nativi în China şi India, în prezent complet aclimatizaţi în Sudul Europei şi pe ambele continente ale Americii în zonele calde. Pe lângă cele două varietăţi de portocale (dulci şi amare), genul mai cuprinde lămâile, limele, grapefruit-ul, bergamotele şi citrona (C. medica).
Majoritatea autorilor din ultimele două secole au căzut de acord că, din cauza lipsei totale a altor dovezi, singurul fruct Citrus citat de vechii greci este de fapt fructul „citron” (Citrus medica L.), lămâile şi portocalele fiind introduse în Europa Medievală de către arabi. În drumul cuceririlor lor din Asia şi Africa, departe de teritoriile influenţate de Imperiul Roman, arabii au devenit familiarizaţi cu portocalele (Citrus aurantium L.) care aparent au fost aduse din India în anii 920 pentru a fi cultivate în Oman, iar de aici au fost duse în Irak, Siria şi Egipt. Pe de altă parte, alţi autori cad de acord asupra faptului că portocalele, lămâile şi limele erau cultivate în Italia încă din secolul I, aceştia bazându-şi afirmaţiile pe mozaicurile şi picturile murale găsite în Pompeii şi Herculaneum.
Cuceritorii spanioli au introdus apoi portocalul în America de Nord, în Georgia şi Florida.
Florile de portocal produc prin distilare o mică cantitate de ulei, cu un parfum remarcabil, utilizat în parfumerie. O oarecare altă aromă se obţine dacă se distilează apa de pe florile de portocal la temperaturi moderate, apa în sine fiind bine impregnată cu ulei volatil aromat. Ambele preparate sunt produse în special în Italia şi Franţa din florile de portocală de Sevilla.
Coaja de portocală conţine un ulei esenţial care poate fi obţinut prin distilare sau presare, fiind folosit în parfumerie şi cofetărie. Coaja de portocal prezintă proprietăţi stimulente, carminative şi tonice, dar este utilizată în principal ca agent aromatizant pentru alimente şi băuturi, fiind, de exemplu, un ingredient primar în Curaçao Liquer. Mai este folosită şi pentru prepararea marmeladei. Foarte mult folosită în Statele Unite ca remediu pentru pierderea în greutate. Decoctul din frunze este tradiţional folosit ca tonic digestiv, sedativ, stimulent al apetitului, în dispepsie şi în curele de slăbire. Uleiul esenţial este folosit ca antispasmodic. Fructul abundă în vitamine şi minerale.
Medicina ştiinţifică românească de la mijlocul secolului trecut utiliza infuzia din frunze pentru proprietăţile sale antispasmodice şi digestive. Florile se preparau sub formă de apă de flori de portocal, aceasta fiind întrebuințată ca antispasmodică (calmantă) şi pentru aromatizarea poțiunilor sau a siropurilor. Cojile constituiau un tonic amar, fiind considerate stomahice şi aromatice, utilizate îndeosebi ca sirop de coji de portocale amare. Esenţa de flori de portocal sau de Neroli (ulei de flori de portocal) intra în prepararea Apei de Colonia (tinctură de esenţă de lămâie compusă).
Produsele Life sunt fabricate în România, conţinând doar ingrediente produse în Uniunea Europeană, cu o calitate atestată în laboratoare de prestigiu.