Acid Folic (Metafolin) 400μg 50cpr Solgar
Folate (Metafolin) 400μg 50cpr Solgar
Folate 400μg conține acid folic sub o formă biologic activă brevetată, bioechivalentă cu forma găsită în natură.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 82 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 82 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,64 lei.
Folate (Metafolin) 400μg 50cpr Solgar
Folate 400μg conține acid folic sub o formă biologic activă brevetată, bioechivalentă cu forma găsită în natură.
Beneficii:
-Acidul folic este una dintre vitaminele complexului B și este responsabil pentru diferite funcții, cum ar fi funcțiile psihologice normale, reducerea nivelurilor ridicate de homocisteină și sinteza ADN-ului și a aminoacizilor.
-Este cea mai eficientă formă de folat pentru persoanele care nu pot metaboliza endogen acidul folic datorită polimorfismului genei MTHFR.
-Mai mult decât atât, folate 400μg (sub formă de Metafolin) este necesar pentru femeile de vârstă reproductivă deoarece contribuie la prevenirea defectelor congenitale ale sistemului nervos central sau a encefalului fătului.
-Nu conține zahăr, sare, amidon, gluten, drojdie, grâu, soia, produse lactate iar la fabricarea sa nu se utilizează conservanți, arome artificiale sau coloranți.
Compozitie/capsula:
-Acid folic [sub formă de L-metil folat de calciu (Metafolin)] 400μg
Administrare:
Se administrează ca supliment alimentar pentru adulți, o (1) tabletă pe zi.
Atentionari:
Suplimentele nutritive nu pot înlocui regimul sănătos de alimentare
Dacă sunteți însărcinată, alăptaţi, luaţi medicamente sau suferiți de o afecțiune medicală, este obligatoriu să consultați medicul înainte de administrare.
Rolul componentelor:
Acidul folic mai este cunoscut si sub denumirea de acid pteroyl-L-glutamic si se incadreaza in randul vitaminelor hidrosolubile din grupul B. Aceasta vitamina trebuie sa fie transformata la nivel hepatic in acid dihidrofolic, ulterior este folosita in organism. Corpul uman nu poate sintetiza folat (echivalentul natural al acidului folic), din aceasta cauza este necesar ca dieta zilnica sa cuprinda aceasta vitamina.
Acidul folic este o vitamină solubilă în apă (hidrosolubilă) a cărei origine vine de la cuvântul latin „folium“ („frunză“), întrucât prima dată a fost obţinut, în condiţii de laborator, din frunze de spanac. Vitamina se distruge uşor în procesul pregătirii alimentelor, mari cantităţi pierzându-se în timpul prelucrării şi conservării legumelor şi măcinării grâului. Acesta se găseşte în mod natural în drojdia de bere, în ficat, în frunzele zarzavaturilor.
Acidul folic şi grupul de compuşi înrudiţi, cunoscut sub denumirea generică de vitamina B6, servesc drept coenzime în reacţiile chimice implicate în biosinteza proteinei şi necesare pentru producerea normală a celulelor roşii ale sângelui şi pentru înmulţirea celulelor.
Deci, această vitamină este extrem de necesară organismului pentru producerea celulelor noi: celulele pielii, celulele părului, celulele albe imune ale sângelui, celulele roşii ale sângelui etc. Dar acidul folic participă şi la eliminarea grăsimii depuse în ficat şi la transformarea unui aminoacid în altul în vederea resintezei proteinelor organismului, întrucât aminoacizii sunt doar părţi componente ale altor structuri.
Orice femeie aflată la vârsta fertilă ar trebui să ia suplimente cu acid folic, mai ales în cazul în care îşi doreşte să devină mamă. Specialiştii susţin că această substanţă este deosebit de importantă pentru dezvoltarea normală a bebeluşilor, iar administrarea încă dinainte de a rămâne însărcinată este chiar mai importantă decât în primele luni de sarcină.
Acidul folic este o formă a vitaminei B9, ce are un rol extrem de important în formarea celulelor, şi mai ales a celor roşii. Atunci când nu este prezent în cantitate suficientă în dieta zilnică, se poate ajunge la anemie şi alte probleme. Pentru femeile însărcinate însă este şi mai important, întrucât previne defectele congenitale la bebeluşi, cum ar fi spina bifida şi alt defect de tub neural, malformaţii faciale precum buza de iepure sau gura de lup.
Dacă ceva nu este în regulă, anomaliile menţionate se formează în primele săptămâni de sarcină, când femeia de multe ori nici nu bănuieşte că urmează să devină mămică. Specialiştii avertizează că organismul nostru nu este capabil să stocheze acidul folic de la o zi la alta, astfel că avem nevoie de o alimentaţie zilnică extrem de bogată în această substanţă sau, mai simplu, să ne asigurăm doza zilnică necesară din suplimente sub formă de tablete sau capsule. Iată de ce este importantă administrarea acidului folic tuturor femeilor în perioada fertilă.