- La reducere!
- -15%
Zinc 50mg 60 tb CosmoPharm
Zinc 50mg 60 tb CosmoPharm
Zincul este vital pentru un sistem imunitar sanatos, diviziune celulara, sinteza corecta a ADN-ului, fertilitate, crestere sanatoasa si vindecarea ranilor.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 25 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 25 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,50 lei.
Zinc 50mg 60 tb CosmoPharm
Zincul este vital pentru un sistem imunitar sanatos, diviziune celulara, sinteza corecta a ADN-ului, fertilitate, crestere sanatoasa si vindecarea ranilor.
Beneficii:
-Zinc in concentratie/doza maxima, cu o absorbtie superioara.
-Zincul este un oligoelement esential pentru un sistem imunitar sanatos, fiind implicat pe scara larga in proteinele, lipidele, metabolismul acidului nucleic si transcrierea genelor, ajutand la stimularea activitatii a cel putin 100 de enzime diferite.
-Zincul este indispensabil pentru functionarea normala a sistemului imunitar, procesul de diviziune celulara si protectia celulelor impotriva stresului oxidativ. Acesta mentine functia cognitiva, sanatatea sistemului osos, circulator, a vederii, a parului, unghiilor si a pielii, ajutand la vindecarea rapida a ranilor.
-Zincul este esential pentru fertilitatea masculina si mentinerea concentratiilor normale de testosteron din sange.
Dincolo de nuantele moleculare ale functiei, este necesar pentru spermatogeneza, embriogeneza si crestere fetala.
-Potrivit Jurnalului European de Imunologie, corpul uman are nevoie de zinc pentru a activa limfocitele T (celulele T) care ajuta corpul in controlul si reglarea raspunsurilor imune atacand celulele infectate sau canceroase.
-Deficitul de zinc poate afecta grav functia sistemului imunitar, determinand o susceptabilitate crescuta la boli si infectii.
-Deoarece corpul uman nu stocheaza excesul de zinc, acesta trebuie consumat in mod regulat ca parte a dietei.
-Absorbtia sa din surse naturale (alimente) este conditionata de factori precum: varsta, dificultati de absorbtie mostenite, utilizarea de diuretice, diaree, sarcina, alcoolism, boala Crohn, malabsorbtia intestinului subtire, sindromul intestinului scurt, infestarea cu viermi, insuficienta pancreatica, diete vegetariene stricte si anorexia nervoasa. Totodata, absorbtia sa scade odata cu co-ingestia de fitati (gasiti in leguminoase, nuci, seminte), calciu si fosfat.
Acestea duc la deficiente pe o perioada indelungata, iar corpul incearca sa compenseze pierderile utilizand micile depozite din oase, ficat, creier, par, piele si ungii.
-Deoarece zincul afecteaza numeroase sisteme ale organismului nostru, nu exista un singur simptom distinct al deficitului de zinc. Unele dintre cele mai frecvente simptome includ: infectii, inflamatie gastro-intestinala, pierderea sau diminuarea mirosului si gustului, vindecarea slaba a ranilor, caderea parului, asprirea pielii / eruptiile cutanate, acnee, libidoul scazut, infertilitate, afte, letargie, unghiile deformate, diaree, pierderea in greutate si reducerea vigilentei.
-Mentine pielea viabila ca o bariera initiala pentru agentii patogeni.
-Mediaza imunitatea innascuta cu functia celulelor ucigase naturale si a neutrofilelor.
-Influenteaza sistemul imunitar dobandit prin activarea si reglarea limfocitelor T, producerea de citokine Th1, functia limfocitelor B si productia de anticorpi cu formarea ulterioara a imunoglobulinei G
-Macrofagele utilizeaza zincul pentru fagocitoza, uciderea intracelulara si producerea de citokine.
-Zincul potenteaza moartea celulara programata prin apoptoza. (Luke Maxfield; Jonathan S. Crane.).
-Rol esential in metabolismul si mineralizarea osoasa
-Ajuta la cresterea normala a scheletului si in homeostazia osoasa
-Creste proteina sintetaza, care ajuta la protejarea sanatatii oaselor.
-Contribuie la imbunatatirea simptomelor Artritei reumatoide.
-Ajuta la vindecarea ranilor, diminuarea inflamatiei si imbunatatirea afectiunilor inflamatorii
-Actioneaza cu alte vitamine si minerale pentru a ajuta la tratarea leziunilor cutanate reduce severitatea acneei si semnele imbatranirii (linii, riduri, pete etc.)
-Ajuta la sinteza colagenului si la repararea ADN-ului
protejeaza pielea de daunele provocate de soare
-Joaca un rol important in cresterea si repararea tesuturilor parului
ajuta la mentinerea functionala a glandelor sebacee din jurul foliculilor
-Reduce caderea parului
-Intareste unghiile si grabeste cresterea acestora
-Sustine fertilitatea prin reglarea functiei hormonale normale, a diviziunii celulare si a ovulatiei
-Joaca un rol in diviziunea ovocitelor, fertilizarea, reglarea ADN-ului si dezvoltarea embrionilor
-Creste nivelul de testosteron si numarul de spermatozoizi
-Creste semnificativ volumul spermei, motilitatea spermei si procentul morfologiei normale a spermei.
Compozitie:
-Gluconat de Zinc 365 mg
(*doza zilnica maxima / 1 tableta furnizeaza 50 mg Zinc / 500% VNR;
VNR – Valoare Nutritionala de Referinta cf. Regulament 1169/2011). Nu contine alergeni. Zero calorii).
Administrare:
Adulti: cate 1 tableta de Zinc pe zi, la masa.
Atentionari:
Zincul poate interactiona cu:
–absorbtia cuprului, este recomandat sa fie luat alaturi de un supliment de cupru.
–zincul nu trebuie administrat in decurs de 2 ore de la unele antibiotice (antibiotice din clasa chinolonelor si a tetraciclinelor), datorita naturii de legare a antibioticului si a mineralelor.
Suplimentele alimentare nu inlocuiesc o dieta variata si echilibrata si un mod de viata sanatos!
A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic!
A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor mici!
Rolul componentelor:
Zincul este un element esential care ofera multe beneficii terapeutice, adesea trecute cu vederea.
Organismul uman contine aproximativ 2 pana la 3 grame de zinc, care poate fi intalnit in oase, dinti, piele, ficat, muschi, leucocite etc.
Din cauza ca niciuna dintre acestea nu poate constitui o rezerva constanta de zinc, pentru a-si putea asigura cantitatea zilnica optima din acest mineral, organismul depinde de asimilarea sa pe cale alimentara. Peste 300 de enzime diferite cu functii vitale in organism depind de aportul de zinc pentru a functiona la parametri inalti. Unele dintre aceste metaloenzime au ca si componenta principala de baza ionul de zinc.
Printre enzimele care au roluri vitale in organism se afla anhidraza carbonica, care ajuta la excretia de CO2; fosfataza alcalina, care elibereaza fosfati anorganici necesari in metabolismul oaselor; superoxid dismutaza (SOD), care ajuta la protejarea celulelor impotriva radicalilor liberi; alcool-dehidrogenaza (ADH) , care ajuta ficatul in detoxifierea de alcool; carboxipeptidaza, necesara pentru digestia proteinelor alimentare. Mai mult decat atat, diviziunea celulara corecta nu poate avea loc fara o cantitate adecvata de zinc, necesara sintezei AND, ARN si a proteinelor. Zincul este o componenta structurala necesara unirii proteinelor AND si protejeaza de asemenea membrana celulara impotriva lizei.
Vitamina A depinde de actiunea zincului pentru a-si desfasura activitatea normala. Zincul regleaza nivelurile de vitamina A si cantitatea in care aceasta este eliberata de ficat. Acest mineral influenteaza de asemenea cresterea si dezvoltarea si in alte moduri. Atat hormonul stimulator folicular hipofizar (FSH), cat si hormonul luteinizant hipofizar (LH), ambele influentate de actiunea zincului, sunt importante pentru functionarea normala a testiculelor si pentru spermatogeneza. Zincul ajuta la mentinerea in buna stare a prostatei si previne hipertrofiile benigne ale prostatei.
Pancreasul este o alta glanda care utilizeaza zincul. Acesta intra in compozitia insulinei si este excretat in secretiile pancreatice. Metabolismul este de asemenea partial dependent de prezenta zincului care ajuta la transformarea tiroxinei (T4) in triiodotironina (T3). In plus, trei dintre cei cinci analizatori nu ar functiona in lipsa unei cantitati adecvate de zinc in organism – analizatorii gustativ, olfactiv si vizual.
Unele studii sustin teoria conform careia ar exista o legatura intre integritatea sistemului imunitar si cantitatea de zinc din organism. Acest mineral ajuta la reglarea nivelului de limfocite T, limfocitelelor T CD4 si interleukinei-2. Acest rol in cadrul sistemului imunitar ii ofera zincului capacitatea de a facilita vindecarea ranilor. Alte studii au aratat ca modificarile nivelului de zinc din organism pot modifica apoptoza, in prezent cunoscuta ca “moartea celulara programata”. De asemenea, s-a demonstrat ca zincul poseda proprietati antiinflamatoare. Totusi, pentru a defini rolul zincului in cadrul sistemului imunitar, sunt necesare studii in plus, pe viitor.
Apoptoza este un proces innascut, conservat din punct de vedere evolutiv, prin care celulele, in mod sistematic, isi inactiveaza, dezasambleaza si degradeaza propriile componente structurale si functionale pentru desavarsirea propriului lor deces. Acest proces poate fi activat intracelular printr-un program de dezvoltare definit fie genetic, fie extracelular, prin intermediul proteinelor endogene, citokinelor si hormonilor, ca si de componente xenobiotice, radiatii, stresul oxidativ si hipoxia.
Abilitatea unei celule de a intra in apoptoza, ca raspuns la un semnal de “moarte”, depinde de statusul ei proliferativ, pozitia ciclului celular si de expresia controlata a genelor care promoveaza, inhiba si afecteaza programul de moarte. Reglarea stricta a acestor parametri modulatori ai mortii trebuie mentinuta, pentru asigurarea contextului fiziologic propice aparitiei apoptozei. Disfunctiile, care apar in oricare dintre punctele caii de moarte programata, pot duce la un proces apoptotic eronat, determinand astfel exprimarea unor conditii fiziopatologice.
Sus
Asigurarea cantitatii zilnice necesare de zinc ajuta la prevenirea a numeroase complicatii. Unui adult ii sunt necesare aproximativ 0.2 mg/kg corp de zinc pe zi; nu este permisa depasirea acestei cantitati. Conform recomandarilor oferite de DRI (Dietary Reference Intakes), cantitatea recomandata de zinc si tolerabilitatea organismului fata de limita superioara a acesui aport variaza in functie de varsta, sex, stari fiziologice speciale – sarcina sau lactatie.
Specialiatii DRI au rolul de a stabili limitele prin care oamenii sa se poata ghida in ceea ce priveste aporturile nutritionale si de aceea nu este necesar sa fie urmate intocmai. Activitatea fizica excesiva, regimul vegetarian, prezenta unei boli pot modifica limitele stabilite de DRI. In plus, in cazul unor afectiuni, poate fi chiar necesara depasirea limitei superioare de aport a zincului.
Sus
Aproximativ 70% din zincul obtinut din alimentatie provine din produsele de origine animala. Carnea macra, ficatul, ouale, cerealele imbogatite si fructele de mare (in special stridiile) sunt adevarate resurse de zinc. Deoarece din multe diete vegetariene lipsesc aceste alimente, la vegetarieni, absorbtia zincului se produce in general lent. Se apreciaza ca vegetarienilor le este necesar un aport de doua ori mai mare decat celor care consuma alimente nonvegetariene.
Cu o experienta de peste 35 de ani, TISHCON CORP. este astazi una dintre cele mai mari companii producatoare de suplimente nutritive. Produsele naturiste Cosmo Pharm sunt realizate pe baza unor tehnologii avansate, brevetate, cu cele mai inalte standarde calitative, pentru eficienta si siguranta maxima.