ZANNA ULEI DE ARNICA SPRAY PRESAT LA RECE 50ML SMART NUTRACEUTICAL
ZANNA ULEI DE ARNICA SPRAY PRESAT LA RECE 50ML SMART NUTRACEUTICAL
Uleiul de arnică, obținut prin măcerarea florilor proaspete într-un ulei vegetal presat la rece, se utilizeazăîn masajul terapeutic și în cel de întreținere, conferind articulațiilor și mușchilor elasticitate și protecție.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 31 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 31 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,62 lei.
ZANNA ULEI DE ARNICA SPRAY PRESAT LA RECE 50ML SMART NUTRACEUTICAL
Uleiul de arnică, obținut prin măcerarea florilor proaspete într-un ulei vegetal presat la rece, se utilizeazăîn masajul terapeutic și în cel de întreținere, conferind articulațiilor și mușchilor elasticitate și protecție.
Accelerează procesul de regenerare a țesuturilor, grăbind vindecarea rănilor.
Împiedică multiplicarea bacteriilor și ciupercilor prin distrugerea microorganismelor.
Datorită efectelor tonice este un remediu excelent pentru tonusul scăzut al organismului în perioada iernii.
Beneficii:
Bogat în compuși antiinflamatori, anti-hematom și antioxidanti, uleiul de arnică ajută la diminuarea vânătăilor, ameliorează zonele inflamate, acționează ca un agent de încălzire și relaxare musculară.
Poate fi de folos în cazul venelor sparte deoarece ajută la reducerea aspectului vinișoarelor de pe față sau corp.
Ameliorează entorse, dureri musculare și alte inflamații.
Încurajează creșterea părului.
Antiecgimozice și antihematome diminuează formarea echimozelor, hematoanelor, edemelor și facilitează resorbția.
Stimulează circulația sanguină.
Protectoare UV Uleiul de arnică este recomandat pentru Ten și piele îmbătrânită și iritată.
Acnee, erupții cutanate Tăieturi, inflamații cutanate, răni închise care se vindeă greu Dureri musculare și articulare Entorse, inflamații provoate de fracturi Reumatism Inflamații ale cavității bucale și gâtului Varice, picioare grele.
Mod de utilizare: Ca ingredient principal pentru prepararea produsele cosmetice și de îngrijire sau combinat cu un ulei de masaj. Aplicare topică Uleiul de arnică și alte uleiuri esențiale sunt rapid absobite în fluxul sanguin când sunt aplicate pe piele. În general este necesar ca uleiul esențial să fie diluat împreună cu un ulei purtător (ulei de cocos, ulei de măsline, mai exact uleiuri presate la rece).
Acest lucru previne potențiale iritații ale pielii.
Precautii:
Pentru evitarea unor manifestări neplăcute se recomandă testarea prelabilă a produsului pe o zonă redusă de piele.
A nu se aplica direct pe răni deschise sau aproape de ochi. Produsul poate păta îmbrăcămintea, a se masa bine până la absorbția completă în piele.
A nu se lăsa la îndemâna copiilor
Rolul componentelor:
Arnica este o plantă perenă de munte din familia Asteraceae (Compositae), ce vegetează exclusiv în flora spontană, cu rizom cilindric, oblic, cu o rozetă bazală de frunze, o tulpină simplă, cu număr redus de frunze, cele bazale ovat-eliptice cu peri scurţi şi aspri, iar cele tulpinale mai mici, 2-3 perechi opuse. Inflorescenţele sunt galbene, mari, cu diametrul de 4-8 cm, situate terminal; fructele sunt achene cu papus aspru. Se recomandă în scop medicinal recoltarea florilor, care se face împreună cu receptaculul, în iunie şi iulie; recoltarea trebuie să se facă doar de la o parte din plante, pentru a nu se produce restrângerea arealului.
Plantă medicinală cunoscută şi utilizată încă din anii 1500 şi încă populară şi astăzi. Un efect de vindecare a rănilor a fost atribuit arnicii în manualul lui Tabernaemontanus (medic şi botanist, părintele botanicii în Germania) în 1613. În timpul Evului Mediu, arnica a fost folosită ca remediu natural pentru multe afecţiuni precum hematoame, răni, varice, flebite, gută, reumatism, indigestie şi în boli cardiovasculare; în Germania, arnica este folosită din 1957 ca remediu în diferite probleme precum: răni, hematoame, dizlocaţii articulare, entorse, contuzii, edeme cauzate de fracturi, pentru tratamentul sistematic al problemelor musculare şi articulare asociate reumatismului, împotriva furunculozei, a inflamaţiilor cauzate de muşcăturile de insecte şi flebite superficiale, şi pentru tratamentul inflamaţiilor mucoasei orale şi a gâtului asociate gingivitei şi ulcerului aftos.
Medical, la noi în ţară s-au întrebuinţat atât rădăcina, cât şi frunzele şi florile. Medicina românească de la mijlocul secolului trecut menţionează ca efecte ale plantei stimularea sistemul nervos şi a sistemului vascular; circulaţia şi respiraţia devin mai active; se favorizează eliminarea urinei şi a sudoarei. Se mai observă o acţiune hemostatică în hemoragii, deci o indicaţie a plantei în stările apopleptice, în epistaxis (scurgere de sânge din nas), în hemoptizii, urinare cu sânge etc.
Arnica era considerată o plantă foarte activă, acţiunea sa stimulentă fiind din cele mai puternice. Nervii, mucoasa stomacală şi cea intestinală sunt indeosebi stimulaţi; de asemenea întregul sistem glandular şi limfo-ganglionar, precum şi rinichii; în plus, scaunele prea frecvente sunt normalizate. Extern, florile, planta întreagă şi rădăcinile sunt utilizate în comprese pe rănile inflamate, iar intern combat hemoragiile şi stările febrile.
Medicina populară românească a apreciat întotdeauna puterea vindecătoare a arnicii, utilizată mai ales sub formă de tinctură, în special în vindecarea rănilor. În general, în prezent se recomandă în principal utilizarea externă a plantei; intern are efect ocitocic, vasoconstrictor, antiaterosclerotic, dar la persoanele sensibile chiar şi la administrare externă se pot produce iritaţii locale.
Preparatele homeopate s-au arătat a fi imunostimulente. Florile de arnică conţin ulei esenţial în compoziţia căruia intră în special lactone sescviterpenice care apar adesea sub forma derivaţilor esterici. Pe lângă compuşii uleiului esenţial se mai numără flavonoide, hidroxicumarine, şi acizi fenil acrilici. Utilizarea medicinală a arnicii a determinat efectuarea unor cercetări extensive, deferite sescviterpene fiind izolate încă din 1953, constituenţii cei mai relevanţi din această grupă fiind consideraţi helenalina şi 11,13-dihidrohelenanina precum şi derivaţii acestora.
- Stoc
- In Stoc Furnizor - Livrare in 3-5 zile lucratoare
- Cantitate
- 50 ml
- Forma de prezentare
- Flacon