WELLNESS MULTIVITAMINE ECHILIBRU ZILNIC 60BUC Sano Vita
WELLNESS MULTIVITAMINE ECHILIBRU ZILNIC 60BUC Sano Vita
Este reconfortant să știi că poți să ai grijă de tine fără stres și anxietăți. Noile jeleuri SanoVita Wellness îți aduc nutrienții care te ajută să te echilibrezi, fără compromisuri - au gust bun, dar nu și zahăr, sunt moi și ușor de mestecat, fără ingrediente de origine animală.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 63 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 63 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,26 lei.
WELLNESS MULTIVITAMINE ECHILIBRU ZILNIC 60BUC Sano Vita
Este reconfortant să știi că poți să ai grijă de tine fără stres și anxietăți. Noile jeleuri SanoVita Wellness îți aduc nutrienții care te ajută să te echilibrezi, fără compromisuri - au gust bun, dar nu și zahăr, sunt moi și ușor de mestecat, fără ingrediente de origine animală. Acum suplimentele alimentare sunt prietenoase prin forma și textura lor și elimină grijile și barierele pe care le ai cu înghițirea pastilelor tradiționale.
Mod de administrare:
Adulți: 2 jeleuri pe zi
Ambalajul conține 60 jeleuri, pentru administrare orală timp de o lună.
Compoziție DZR (2 jeleu x 2g = 4g) *VNR %
Vitamina A 400 μg 50
Vitamina D3 10 μg 200
Vitamina E 12 mg 100
Vitamina C 60mg 76
Vitamina B3 16 mg 100
Biotină 50 μg 100
Vitamina B12 2.5 μg 100
Vitamina B6 1.4 mg 100
Acid folic 200 μg 100
*corespunde valorilor zilnice de referință pentru vitamine și minerale în % (adulți).
(DZR = doza zilnică recomandată)
(VNR = valoarea nutrițională de referință)
Ingrediente:
Amidon modificat din cartof, acid L-ascorbic (Vitamina C), nicotinamidă (niacină Vitamina B3), acetat de DL-alfa-tocoferil (Vitamina E), clorhidrat de piridoxină (Vitamina B6), palmitat de retinil (Vitamina A), acid pteroylmonoglutamic (Acid folic), D-biotină, colecalciferol (Vitamina D3), cianocobalamină (Vitamina B12), acid citric, alimente colorante (concentrat de morcov, măr, coacăze negre și vișine), arome naturale, ulei vegetal (nucă de cocos și rapiță), îndulcitor sirop de maltitol, îndulcitor sucraloză, agent de glazurare ceară de carnauba.
Rolul componentelor:
Vitamina D se gaseste in mai multe surse alimentare, cum ar fi pestele, ouale, laptele fortificat si uleiul din ficat de cod. Soarele contribuie in mod semnificativ la productia zilnica de vitamina D - 10 minute de expunere la soare intr-o zi este considerata o perioada suficienta pentru a preveni carentele de vitamina D. Termenul de vitamina D se refera la diferite forme ale acestei vitamine.
Doua forme ale vitaminei D sunt importante pentru oameni: ergocalciferolul (vitamina D2) si calecalciferolul (vitamina D3).
Vitamina D2 este sintetizata de catre plante. Vitamina D3 este sintetizata de catre oameni atunci cand pielea este expusa la razele ultraviolete B ale soarelui (UVB). Unele dintre alimentele din comert pot fi imbogatite cu vitamina D2 sau D3.
Printre rolurile vitaminei D se numara:
-este esentiala pentru absorbita si metabolismul calciului si fosforului, care au diverse functii, in mod special in intretinerea sanatatii oaselor.
-este regulator al sistemuli imunitar
-poate sustine sistemul imunitar in lupta unora dintre boli (cum ar fi raceala, de exemplu)
-reduce riscul dezvotlarii sclerozei multiple
-poate avea un rol cheie in stimularea functiei creierului chiar si la varste inaintate
-ajuta la mentinerea greutatii normale a organismului
-reduce severitatea si frecventa simptomelor astmului si probabilitatea spitalizarii din cauza astmului
-s-a demonstrat ca reduce riscul de aparitie a artitei reumatoide la femei
-una dintre formele vitaminei D ar putea avea un rol important in protectia daunelor in cazul unui nivel scazut de radiatii
-persoanele care au niveluri adecvate de vitamina D au un risc semnificativ mai mic de a dezvolta cancer, comparativ cu persoanele care au valori mai scazute ale acesteia. Deficienta de vitamina D este intalnita frecvent la bolnavii de cancer, indiferet de statutul lor nutritional.
Vitamina C, cunoscuta si sub denumirea de acid ascorbic, este unul dintre cei mai siguri si mai eficienti nutrienti. Printre beneficiile sale se numara protejarea organismului impotriva deficientelor imunitare, a bolilor cardiovasculare, a problemelor prenatale, a bolilor de ochi si chiar impotriva imbatranirii pielii.
In 1912, biochimistul polonez Casimir Funk dezvolta conceptul de vitamine. Intre 1928 si 1933, doua echipe independente, formate din cercetatorul ungur Albert Szent György si cercetatorul american Joseph L. Sviberly, pe de-o parte, si cercetatorii americani Charles Glen King si W. A. Waugh, pe de alta parte, izoleaza vitamina C (acidul hexuronic). Acidul hexuronic este denumit apoi acid ascorbic, recunoscandu-se formal natura antiscorbutica a compusului. In 1937, cercetatorul Albert Szent György primeste Premiul Nobel pentru medicina pentru aceasta descoperire.
Folosirea in scop medicinal a vitaminei C dateaza inca din secolul 18. Scorbutul, boala cauzata de deficienta vitaminei C, era o problema frecvent intalnita, in special printre marinari si navigatori, estimarile aratand ca peste 2 milioane dintre acestia au fost afectati. In 1747, James Lind, un medic scotian, a facut un experiment pentru tratatea scorbutului si a descoperit ca doar portocalele si lamaile ameliorau simptomele bolii.
Din 1928 pana in 1933, o echipa de cercetatori maghiari, Joseph L. Svirbely, Albert Szent-Györgyi si cercetatorul american Charles Glen Kind au izolat pentru prima data vitamina C si i-au dat denumirea de acid ascorbic. De atunci, vitamina C a fost folosita nu numai in tratarea scorbutului, ci si pentru imbunatatirea imunitatii, impotriva simptomelor de gripa si raceala, dar si ca supliment, pentru a proteja intregul organism.
Spre deosebire de animale, organismul uman nu poate sintetiza singur vitamina C, motiv pentru care are nevoie sa isi ia doza din alimentatie si din suplimente. Vitamina C are numeroase efecte pozitive, inclusiv asupra regenerarii pielii. Aceasta ajuta la cresterea si regenerarea testurilor din tot corpul, prin faptul ca iti ajuta organismul sa produca mai mult colagen. Colagenul este o proteina esentiala pentru regenerarea pielii, intretinerea articulatiilor, tendoanelor, ligamentelor, cartilajelor si a vaselor de sange.
De asemenea, vitamina C este un antioxidant puternic, care impiedica actiunea radicalilor liberi (compusi rezultati in urma proceselor de oxidare, dar si ca urmare a contactului cu agenti sau substante poluante) asupra organismului. Acumularea radicalilor liberi in organism este periculoasa in timp, deoarece este unul dintre factorii care contribuie la imbatranire, dar si la aparitia unor boli cardiovasculare, a artritei si a cancerului.
Avem nevoie de vitamina C si pentru a sintetiza cei mai importanti neurohormoni: noradrenalina, adrenalina, dopamina, produsi in sistemul nervos sau in glandele suprarenale. Unele dezechilibre hormonale pot indica si o deficienta de vitamina C, deoarece aceasta stimuleaza si protejeaza glanda hipofiza, care secreta hormonii responsabili de sexualitate, psihic, crestere si de functionare a tiroidei.
Vitamina C se gaseste in concentratii mari in creier, leucocite, ochi, glande suprarenale, ficat, tiroida, mucoasa intestinului subtire sau in splina. Acestea au concentratii de vitamina C de la 10 pana la 50 de ori mai mari ca acelea din plasma, celulele rosii sau din saliva. De aceea, cand apare o deficienta de vitamina C, acestea sunt primele organe afectate.