Vitaplus 30 cps Vitacare
Nutricalm 30 cps Vitacare
Contribuie la asigurarea echilibrului și necesarului zilnic de vitamine, minerale și oligoelemente din organism.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 46 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 46 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,92 lei.
Nutricalm 30 cps Vitacare
Beneficii:
- contribuie la asigurarea echilibrului și necesarului zilnic de vitamine, minerale și oligoelemente din organism;
- recomandat ca adjuvant în caz de efort fizic sau intelectual intens, alimentație neechilibrată (ex. cure de slabire, vegetarianism, diete stricte), fumatului, consumului abuziv de cafea, utilizării anticoncepționalelor orale, convalescenței;
- ajută în cazul infecțiilor repetate, stări gripale, stări febrile.
Compoziție:
Vitamina A (100% Beta Caroten) …………………………………….....................… 5000 IU 100%DZR;
Vitamin B1 (Thiamine HCL) ……………………………………………………………….......… 0,5 mg 100%DZR;
Vitamin B2 (Riboflavina) ……………………………………………………………………......... 0,567 mg 100%DZR;
Vitamin B3 (Niacinamida) …………………………………………………..................…… 6,67 mg 100%DZR;
Vitamin B5 (Calciu Pantothenate) ….……………………………………............… 3,33 mg 100%DZR;
Vitamin B6 (Pyrodoxine HCL) …………………………………………………….........…… 0,667 mg 100%DZR;
Vitamin B12 (Ciancobalamina) ……………………………………………………….…… 6 mcg 100%DZR;
Vitamin C (Ascorbic Acid) ………………………………………………………………….…… 20 mg 100%DZR;
Vitamin D (Cholecalciferol) ………………………………………………………............… 200 IU 200%DZR;
Vitamin E (D-Alpha Tocopheryl) ……………………………………………………....... 10 IU 100%DZR;
Folic Acid ……………………………………………………………………………………….............………… 267 mcg 200%DZR;
Calcium (Coral Calciu) …………………………………………………………………………..... 945,34 mg 100%DZR;
Fier …………………………………………………………………………………………………...................….…. 6 mg 100%DZR;
Iod ………………………………………………………………………………………………………................…... 50 mcg 100%DZR;
Magneziu (Coral Calcium)(Citrate)(Aquamin) ………………………… 105 mg 123%DZR;
Zinc ………………………………………………………………………………………....…...........................… 5 mg 100%DZR;
Seleniu ………………………………………………………………………………………….......................... 667 mcg 100%DZR;
Cupru …………………………………………………………………………………………............................ 667 mcg 100%DZR;
Mangan ……………………………………………………………………………………………….................. 1,333 mg 100%DZR;
Crom ………………………………………………………………………………………................................. 40 mcg 100%DZR;
Bioperina …………………………………………………………..………………………………................... 1,667 mg;
Cesiu ………………………………………………………………………………………………........................ 1 mg;
Bor …………………………………………………………………………………………................................... 333 mcg;
Excipienţi: celuloză, magnesium stearate, celuloză microcristalină.
ACŢIUNE:
VITAPLUS contribuie la asigurarea echilibrului și necesarului zilnic de vitamine, minerale și oligoelemente din organism, prin aceasta ajută la menținerea stării generale perfecte, a performanțelor optime și a capacitătii de apărare a organismului. Produsul este recomandat ca adjuvant în caz de efort fizic sau intelectual intens, alimentație neechilibrată (ex. cure de slabire, vegetarianism, diete stricte), fumatului, consumului abuziv de cafea, utilizării anticoncepționalelor orale, convalescenței.
INDICAŢII:
Produsul Vitaplus este un supliment alimentar complex special creeat pentru persoanele active deoarece oferă beneficiile a 11 vitamine, 9 minerale și oligoelemente esențiale pentru organism. Vitaminele, mineralele și oligoelementele sunt necesare în procesele biochimice și metabolice fundamentale. Vitaplus este recomandat pentru suplinirea carențelor apărute în urma: epuizării, lipsei poftei de mâncare, efortului fizic intens, nutriției dezechilibrate (cură de slabire, regim vegetarian), fumatului, consumului constant de cafea, medicației anticonceptionale. Vitaplus ajută în cazul infecțiilor repetate, stări gripale, stări febrile, în convalescență, anemie, stări patologice asociate cu dereglari de absorbție sau eliminări excesive ale vitaminelor și mineralelor, în timpul tratamentelor cu antibiotice și chimioterapiei (compuși cu platină), dar și după întreruperea tratamentului. De asemenea, Vitaplus contribuie la creșterea imunității.
ATENŢIONĂRI SPECIALE:
Vitaplus poate fi recomandat și femeilor însărcinate și celor care alăptează, dar numai sub stricta observaţie a medicului. Recomandăm și consult de specialitate înainte de a vă autoadministra orice preparate din plante. Nu s-au observat alte efecte secundare. Este recomandat a se folosi pe o perioadă îndelungată. Efectele pozitive pot fi observate după minim 3-6 săptămâni.
MOD DE ADMINISTRARE:
1 capsulă /zi, după masa de prânz, timp de minim 3 luni
FORMA DE PREZENTARE:
Cutie cu 3 blistere, fiecare blister conţinând 10 capsule.
MENŢIUNI:
A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici. A se păstra în ambalajul original, la temperatura mediului ambiant, în locuri uscate şi ferite de lumina directă a soarelui. A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic. Suplimentele alimentare nu trebuie să substituie o dietă variată şi echilibrată şi un mod de viaţă sănătos. Produs notificat de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA Bucureşti.
Rolul componentelor:
Fierul este un element care ar trebui să se regăsească în alimentaţia oricui, în orice etapă a vieţii. El este prezent în fiecare celulă din organism şi are un rol crucial în transportul oxigenului şi a substanţelor nutritive în organele vitale ale corpului. În lipsa acestui mineral, sănătatea are mult de suferit.
Potrivit Organizaţiei Internaţionale a Sănătăţii, lipsa de fier în organism reprezintă principala carenţă nutriţională din lume, peste 80% din populaţia globului suferă din pricina acesteia, cauza fiind reprezentată de consumul scăzut de alimente bogate în fier.
O alimentaţie bogată în fier asigură o bună circulaţie sanguină, prevenind astfel bolile cardiovasculare. Fierul ajută şi la transformarea zahărului din sânge în energie, oferind astfel rezistenţă la efort. Producţia de enzime, care joacă un rol important în crearea de noi celule, aminoacizi, hormoni şi neurotransmiţători, este strâns legată de un nivel optim de fier din organism.
De aceea, este necesar să consumăm alimente bogate în fier în perioada de recuperare după o anumită afecţiune sau după un efort fizic prelungit. Sistemul imunitar şi glanda tiroidă depind şi ele de fier pentru a-şi asigura funcţionarea corectă.
În plus, în timpul sarcinii şi a copilăriei, este important să nu existe deficienţe de fier deoarece acest mineral ajută la dezvoltarea creierului şi previne anemia, afecţiune care creşte riscul de naştere prematură şi malformaţii congenitale.
Doza zilnică recomandată de fier variază în funcţie de vârstă: 10 mg la copiii între 1-14 ani, 15 mg la adolescenţi, 8 mg la bărbaţi şi 18 mg la femei cu vârste cuprinse între 19 şi 50 de ani şi 8 mg pe zi la femei şi bărbaţi peste 51 de ani. În cazul gravidelor, necesarul de fier este mai crescut, putând ajunge până la 27 mg pe zi.
Însă, pentru că este insuficient aportul de fier preluat numai din alimentaţie, de multe ori sunt recomandate suplimentele cu fier care, atenţie, trebuie administrate numai la indicaţia medicului. Suplimentele cu fier luate după ureche, în cantităţi mari, pot deveni toxice pentru organism şi pot duce la apariţia stărilor de greaţă, scădere bruscă în greutate şi respiraţie îngreunată.
De regulă, toxicitatea cronică de fier apare la bolnavii nevoiţi să facă regulat transfuzii de sânge şi la cei care suferă de o tulburare genetică numită hemocromatoză - care creşte riscul de ciroză hepatică, diabet zaharat, boli endocrine şi insuficienţă cardiacă.
Deficitul de fier poate duce la apariţia unor simptome precum oboseală, slăbiciune musculară, căderea părului, dureri de cap, depresie, ameţeli, lipsa poftei de mâncare şi paloarea feţei. Dacă resimţiţi astfel de simptome, este indicat să mergeţi la medic pentru că puteţi suferi de anemie. Femeile care au menstruaţie abundentă, gravidele şi cele care alăptează, donatorii de sânge, sportivii de performanţă, vârstnicii şi vegetarienii sunt categoriile cele mai expuse carenţei de fier.
Legenda spune că spanacul ar fi cea mai mai bună sursă de fier, dar există numeroase alte alimente bogate în acest mineral. Important de precizat este faptul că există două tipuri de fier: hem şi non hem. Fierul hem este cel mai uşor de absorbit în organism şi poate fi găsit în alimente precum carnea de vită, organe, scoici, creveţi şi carne albă. În schimb, fierul non hem este ceva mai greu de asimilat şi se găseşte în principal în plante precum fasole verde, ciuperci, linte, mazăre, cimbru şi germeni de cereale.
Alte surse importante de fier sunt: seminţele de chimion, de dovleac, de susan, brânza tofu, soia, măslinele, nucile şi gălbenuşul de ou. Reţineţi însă că prepararea termică a acestor alimente duce la scăderea conţinutului de fier, deci este important să le consumăm în stare cât mai naturală.