- La reducere!
- -10%
Vitamina E 100 40cps - Parapharm
Vitamina E 100 40cps - Parapharm
Vitamina E face parte din categoria vitaminelor liposolubile si se gaseste in substante naturale precum alune, nuci sub forma de amestec de tocoferoli, dintre care D-a tocoferolul este cel mai activ.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 9 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 9 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,18 lei.
Vitamina E 100 40cps - Parapharm
Vitamina E face parte din categoria vitaminelor liposolubile si se gaseste in substante naturale precum alune, nuci sub forma de amestec de tocoferoli, dintre care D-a tocoferolul este cel mai activ.
Beneficii:
-Este o substanta indispensabila organismului uman, care protejeaza acizii grasi polinesaturati, membrana celulara, enzimele si coenzimele mitocondriale importante pentru respiratia celulara;
-Protejeaza organismul de actiunea nociva a radicalilor liberi si prin aceasta incetineste procesul de imbatranire.
Compozitie:
Contine sub forma pura D-a tocoferol, grasimi suplimentare, astfel poate fi o sursa folositoare pentru obtinerea unor cantitati optime din acest nutrient.
Administrare:
Se recomanda consumul de 1 capsula pe zi cu un pahar de lichid de preferinta in timpul meselor.
Atentionari:
La pacienţii predispuşi la tromboză, inclusiv pacienţii care primesc tratament cu estrogeni (de exemplu femei care primesc tratament cu contraceptive orale) a fost raportată creşterea riscului apariţiei acesteia, în cazul administrării vitaminei E.
Această formă farmaceutică nu este destinată copiilor. Pentru această categorie de pacienţi se vor utiliza forme farmaceutice şi concentraţii adecvate vârstei.
Rolul componentelor:
Vitamina E mai este numita şi vitamina fertilităţii, datorită rolului pe care îl are în procesul fertilităţii, vitamina E face parte dintre substanţele cu o importantă acţiune antioxidantă.Datorită acţiunilor sale ca antioxidant, vitamina E se recomandă în tratarea a numeroase boli: scăderea imunităţii, lupus eritematos diseminat, afecţiuni cardiovasculare, Zona Zoster, hemoroizi, ulcer gastric, litiază biliară, dismenoree, fibrom uterin, astm bronşic, ascită şi altele. Prin acţiunea sa puternic antioxidantă vitamina E este utilă şi în tratamentul epilepsiei.
Vitamina E reduce considerabil riscul apariţiei cataractei, a unor forme de cancer (gastrointestinal, pulmonar), asigură protecţia organismului împotriva dioxidului de azot (smogul), a radiaţiilor, chimioterapicelor şi a fumului de ţigară.
Vitamina E măreşte fecunditatea. Ea intervine în procesul fertilităţii, stimulând la bărbaţi formarea spermatozoizilorşi asigurând buna desfăşurarea a sarcinii la femei.
Aportul corespunzător de vitamina E scade de patru ori riscul apariţiei bolii Parkinson. La bolnavii deja afectaţi de această maladie, aportul alimentar crescut de vitamina E încetineşte procesul de degradare a neuronilor şi evoluţia bolii.
Deficitul de vitamina E determină anemie hemolitică (datorită fragilităţii crescute a eritrocitelor şi scăderii duratei de viaţă a acestora), afecţiuni neurologice cu evoluţie lent progresivă, caracterizate prin ataxie, areflexie, pierderea sensibilităţii proprioceptive şi vibratorii (neuropatii motorii şi senzoriale reversibile), distrofii musculare, creşterea cantităţii de colesterol în ser şi în muşchi, precum şi instalarea aterosclerozei.
Carenţa de vitamina E se întâlneşte mai des la bătrâni şi la malnutriţi cu diferite boli cronice, sindromul ameliorându-se la tratamentul parenteral cu vitamina E.
Carenţele de vitamina E pot apărea în caz de afecţiuni hepatice, renale, anumite tipuri de cancer etc şi se manifestă prin: anemie, acne, greaţă, afecţiuni cardiovasculare, hepatice şi gastrointestinale, diaree, impotenţă sexuală, leziuni ale aparatului genital feminin şi masculine, oboseală musculară şi scăderea masei musculare, mers instabil, pierderea reflexelor.
Excesul de vitamina E apare la doze farmaceutice foarte mari (300-800 mg/zi), putând conduce la oligospermie, azoospermie în cazul bărbaţilor, iar la femei involuţie ovariană şi tulburări ale ciclului menstrual. De asemenea, administrarea excesivă de vitamina E scade absorbţia de vitamina K şi creşte astfel riscul producerii de hemoragii.
Necesarul zilnic de vitamina E este direct proporţional cu vârsta şi cantitatea de acizi polinesaturaţi din alimentele consumate, putând fi asigurat în general de o dietă echilibrată. Bătrânii, femeile însărcinate şi cele care alăpteaza au nevoie de un aport suplimentar de vitamina E.
Nou-născuţilor trebuie să li se administreze tocoferol până la apariţia propriei flore intestinale, deoarece laptele matern este sărac în această vitamină.
Doza recomandată zilnică pentru femei este de 8-10 mg pe zi şi 11-12 mg în perioada de alăptare iar pentru bărbaţi este de 10 mg pe zi
Cele mai bogate surse naturale de vitamina E se pot găsi în: germeni de grâu, uleiuri vegetale şi margarină, avocado, produse din cereale integrale, gălbenuş de ou, fructe cu coaja lemnoasă (nuci, arahide, alune, migdale), ficat, unt de arahide.
Distribuitor al brandurilor Parapharm si Transvital