- La reducere!
- -12%
Vitamina C Alcalina 60 cps DVR Pharm
Vitamina C Alcalina 60 cps DVR Pharm
Este o formă 100% naturală de vitamina C, obținută din extracte de plante și fructe medicinale, precum și din minerale în stare pură, nemodificată
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 32 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 32 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,64 lei.
Vitamina C Alcalina 60 cps DVR Pharm
Este o formă 100% naturală de vitamina C, obținută din extracte de plante și fructe medicinale, precum și din minerale în stare pură, nemodificată.
Actiuni:
-viroze gripale (răceli), infecții respiratorii bacteriene
-infecții urinare - produsul are efect antibiotic, antifungic și imunostimulent. Mineralele alcaline pe care le conține ajută la menținerea unui pH ridicat al urinei, în condițiile în care substanțele antibiotice, de sinteză sau naturale, au nevoie de un mediu alcalin, pentru a fi eficiente
-creștere la copii și adolescenți - ajută la dezvoltarea optimă a oaselor, dar și a sistemului nervos sau endocrin
-alergie, boli auto-imune.
Beneficii:
-Vitamina C contribuie la formarea colagenului, pentru funcționarea normală a sistemului osos, a ligamentelor, a dinților și gingiilor și a pielii;
-susține metabolismul energetic normal și funcționarea normală a sistemului nervos; -contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar, la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ, și la reducerea oboselii și extenuării;
-crește absorbția fierului; fructele de Portocal-amar, dolomita și extractul de Grapefruit susțin funcția digestivă.
Compoziție:
-Dolomită pură cu granulație de max. 250 µ: 300mg;
-Acerola (Malphigia glabra), fructe, extract apos cu min 17% acid ascorbic: 180mg*; -capsulă tare de gelatină;
-Portocal-amar (Citrus aurantium), fructe, coajă, pulbere: 75mg;
-Grapefruit (Citrus maxima), sâmburi, extract apos 4:1:45mg.
*Doza maximă: 6 capsule/zi furnizează 183,6mg vitamina C reprezentând cca 230% VNR (Valori Nutriționale de Referință cf. Regulament 1169/2011).
Administrare: Câte 1-2 capsule, de 3 ori pe zi.
Contraindicații: Constipație cronică.
Rolul componentelor:
Acerola este denumirea comună atribuită pentru două specii aparţinând familiei de plante tropicale Malpighiaceae, şi anume Malpighia glabra şi M. emarginata, native în nordul Americii de Sud, America Centrală şi Jamaica. Ambele sunt denumite cireşe vest indiene şi, respectiv, cireşe de Barbados de către diferite surse care nu cad întotdeauna de acord în privinţa acestor denumiri.
Acerola este un arbore mic ce creşte până la 5 m înălţime, şi produce o abundenţă de fructe roşii, asemănătoare cireşelor, cu diametrul de 1-2 cm şi cu mai multe seminţe mici. Fructele mature sunt cărnoase şi suculente, cu o aromă plăcută, acrişoară.
Sucul de acerola este la fel de popular în Brazilia cum este sucul de portocale în America de Nord. În Brazilia este folosită şi ca remediu natural, de exemplu un pumn de fructe proaspete se recomandă în febră şi dizenterie; este folosită, de asemenea, ca antiinflamator, astringent, stimulent hepatic şi renal, diuretic, pentru susţinerea funcţiilor cardiace, ca nutritivă în anemie, î diabet, nivel crescut de colesterol, probleme hepatice, reumatism, tuberculoză şi în timpul convalescenţei; mai este folosită în tratamentul hepatitelor.
În Statele Unite apare pe piaţă sub formă de suplimente alimentare sau ca aliment, consumul său bazându-se pe conţinutul ridicat de vitamina C. Fructul copt mai este folosit pentru fabricarea de gemuri, jeleuri, îngheţată, prăjituri şi conserve precum şi ca aromatizant în cocktail-uri şi liqueur-uri.
Până la apariţia pe piaţă a plantei camu-camu, acerola era considerată cea mai bogată sursă de vitamina C. Acerola poate conţine până la 4,5% vitamina C, în comparaţie cu 0,05% în portocala decojită. Conţinutul de vitamina C variază cu gradul de coacere, sezonul, climatul şi localizarea geografică; odată ce fructul începe să se coacă pierde o bună cantitate de vitamina C, din acest motiv, pentru majoritatea produselor din comerţ fructele de acerola sunt recoltate verzi sau mai puţin coapte.
Până acum s-au identificat în compoziţia fructului de acerola 150 de constituenţi, dintre care în concentraţiile cele mai mari magneziu, acid pantotenic, potasiu, vitamina A, tiamină, riboflavină, niacină, apoi calciu, dextroză, fructoză, furfural, fier, limonen, acid l-malic, fosfor, proteine şi zahăr.
Descoperiri recente arată că acerola poate potenţa acţiunile şi beneficiile altor suplimente, ca de exemplu a celor pentru reducerea nivelelor de colesterol. În experimente de laborator, acerola a manifestat următoarele acţiuni: inhibarea acetilcolinesterazei, antigenotoxică, antioxidantă, de înlăturare a radicalilor liberi, antiinflamatoare, efect citotoxic împotriva liniilor de celule tumorale, antibacterian şi antifungic.
Având în vedere cercetările recente care au arătat faptul că vitamina C este un puternic antioxidant, extractele de acerola sunt din ce în ce mai mult utilizate în produsele pentru îngrijirea pielii care luptă împotriva îmbătrânirii acesteia; datorită sărurilor minerale din compoziţia sa, acerola este utilă pentru remineralizare şi pentru pielea obosită şi uscată, mucilagiile şi proteinele din compoziţia sa având proprietăţi de hidratare şi de tonifiere capilară.
La finalul tratamentului cu un produs combinat ce conţine acerola, în cadrul unui studiu clinic, 77% din copii trataţi pentru infecţiile respiratorii recurente au raportat scăderea frecvenţei inflamaţiilor cronice. Pe lângă aceasta, părinţii au exprimat o satisfacţie generală şi au raportat o mai bună calitate a vieţii pentru copii trataţi.
Un studiu clinic realizat în 2012, investigând efectele unui produs combinat ce conţine acerola asupra îmbătrânirii pielii, a arătat o îmbunătăţire graduată şi statistic semnificativă a ridurilor, liniilor fine, roşeţei, hidratării, secreţiilor şi a catifelării pielii.