Vitamina B12 500mcg 100 cps Vitaking
Vitamina B12 500mcg 100 cpr (Cianocobalamina)
Vitamina B12, numită și cianocobalamină, ameliorează irascibilitatea și contribuie la îmbunătățirea capacității de concentrare, de memorare și de păstrare a echilibrului psihic.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 51 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 51 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,02 lei.
Vitamina B12 500mcg 100 cpr (Cianocobalamina)
Descriere produs:
Vitamina B12, numită și cianocobalamină, ameliorează irascibilitatea și contribuie la îmbunătățirea capacității de concentrare, de memorare și de păstrare a echilibrului psihic. De asemenea, constituie un aliat prețios în menținerea acuității simțului tactil și auditiv, în percepția durerii și în echilibru.
Vitamina B12 constituie cel mai puternic factor antianemic cunoscut până în prezent. Joacă un rol decisiv în formarea epiteliului nervilor (numit înveliş de mielină, întrucât este constituit din proteina numită mielină), deficitul lui cronic provoacă distrugerea ireversibilă a nervilor.
Este solubilă în apă, stabilă la căldură (suportă temperaturi de până la 120°C), fiind însă inactivată de lumină, ca și de excesul de alcool și de somnifere. Eficacitatea ei sporește prin asociere cu vitaminele B6, B9, C, colină, inozitol, precum și în prezența potasiului.
Vitamina B12 se întâlneşte numai în produse de provenienţă animală; cantităţile mai mari sunt conţinute în carne (ficat, rinichi şi inimă). Un procent destul de mare de vitamina B12 apare în laptele praf degresat, în unele produse marine (crab, somon, sardea) şi în gălbenuşul de ou. Laptele dulce şi caşcavalul de casă conţin cantităţi minime.
Functiile Vitaminei B12 in organism
Vitamina B12 participă la înmulţirea celulelor, proces comun tuturor celulelor vii. Ținând cont chiar şi numai de acest fapt, puteţi aprecia importanţa acestei vitamine pentru sănătate. Este de remarcat importanţa deosebită a vitaminei pentru ţesuturile care se înmulţesc intens: celulele sângelui, celulele pielii şi celulele mucoasei intestinale.
Organismele unor oameni asimilează prost vitamina B12 din tractul gastrointestinal, din diferite cauze: afecţiuni ale tractului intestinal (boala Crohn sau colita nespecifică ulceroasă), sindromul asimilării insuficiente şi alte tipuri de sensibilitate profundă la alimente, care provoacă inflamaţii ale intestinelor şi diaree cronică.
Compozitie
Vitamina B12 (cianocobalamina) 500mcg
Mod de administrare:
Doza zilnică recomandată: o capsulă pe zi în timpul mesei.
Precautii si atentionari:
A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic. Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată şi echilibrată şi un mod de viaţă sănătos. A se păstra la temperatura camerei, la loc uscat şi ferit de expunerea la soare sau la surse de căldură. A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici!
Rolul componentelor:
Vitamina B12 constituie cel mai puternic factor antianemic cunoscut pana in prezent. Desi este hidrosolubila, B12 se acumuleaza totusi, intr-o masura oarecare, in ficat, rinichi, plamani si splina. Cantitatea de vitamina ramasa nu este importanta si nu poate avea un efect toxic.
Vitamina B12 se gaseste cu precadere in produsele de origine animala:
Pentru vegetarieni, alegerea perfecta sunt cerealele fortificante pentru micul dejun.
Cantitatea zilnic necesara pentru un adult este de 2,4 mcg vitamina B12 pe zi.
Cand sistemul digestiv este inapt sa absoarba aceasta vitamina, apare un deficit, iar un regim alimentar inadecvat - tipic mai ales pentru vegetarienii convinsi, care nu consuma nici produse lactate si nici oua, poate genera carente de vitamina B12. De asemenea, persoanele in varsta sunt predispuse la deficitul mentionat.
Simptomele comune asociate cu deficienta de vitamina B12 pot include constipatie, pierderi de memorie, dificultati in mersul pe jos sau cand faci miscare, anemie, tulburari ale starii de spirit, amorteala, inflamarea limbii, dezorientare, deteriorarea tecii de mielina si dementa.
O cantitate insuficienta de vitamina B12 ar permite eliminarea unei substante numita homocistina care, atunci cand depaseste un anumit nivel, devine nociva pentru celulele cerebrale.
In acelasi timp, pe baza proprietatii sale procoagulante, care reprezinta un pericol pentru peretii arterelor, homocistina ar putea fi legata si de maladiile cardiovasculare.
Vitamina B12 este indispensabila pentru crestere. Femeile insarcinate sau cele care alapteaza au nevoie de extra portii de vitamina B12, la fel ca si de toate celelalte sunstante nutritive esentiale. Acestea trec in planceta in timpul sarcinii si contribuie la dezvoltarea copilului. Si sugarii hraniti de la pieptul mamei au nevoie sa primeasca acesti nutrienti.
Lipsa lor poate provoca importante probleme pentru sanatatea celor mici.