- La reducere!
- -12%
Vitamina B-50 Complex 50cps Solgar
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 74 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 74 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,48 lei.
-Vitaminele B sunt importante pentru echilibrul hormonal, pentru o bună circulație a sângelui, un sistem imunitar puternic și pentru a ajuta organismul să depășească situații de stres accentuat.
-Contribuie la sănătatea părului, ochilor și pielii
-Contribuie la funcționarea corespunzătoare a sistemului nervos
-Întărește sistemul imunitar și ajută la reducerea oboselii și extenuării
-Ajută corpul să depășească situațiile stresante și la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ
-Contribuie la funcționarea corespunzătoare a sistemului nervos și la funcțiile psihologice normale
-Contribuie la metabolizarea normală a homocisteinei, îmbunătățind sănătatea inimii
-Contribuie la producerea celulelor roșii și la hematopoieză
-Ajută la metabolizarea fierului și a altor micro-nutrienți proveniți din alimentație.
-Produsul poate fi consumat de vegetarieni.
-Nu conține zahăr, sare, amidon, drojdie, porumb, grâu, soia, gluten, lactoză, conservanți, arome sau coloranți artificiali.
-hidroxipropilmetilceluloză (membrana vegetală a capsulei),
-tiamină (sub formă de mononitrat de tiamină) 50 mg (4545% VNR), -vitamina B6 50 mg (3571% VNR),
-acid pantotenic (sub formă de D-pantotenat de calciu) 50 mg (833% VNR),
-riboflavină 50 mg (3571% VNR),
-inositol 50 mg,
-niacină (sub formă de niacinamidă) 50 mg (313% VNR),
-colină (sub formă de bitartrat de colină) 21 mg,
-stearat de magneziu vegetal,
-dioxid de siliciu (agenți antiaglomeranți),
-celuloză microcristalină (agent de îngroșare),
-vitamina B12 (sub formă de cobalamină) 50 μg (2000% VNR),
-biotină 50 μg (100% VNR), acid folic 400 μg (200% VNR),
-amestec natural pudră (varec [plantă], acerola [fruct], alfalfa [plantă], pătrunjel [frunze și tulpină supraterană], măceșe [fruct], năsturel [plantă]) 3,5 mg.
Nu conține zahăr, sare, amidon, drojdie, porumb, grâu, soia, gluten, lactoză, conservanți, arome sau coloranți artificiali.
Ca supliment alimentar pentru adulți, o jumatate (1/2) de capsulă vegetală pe zi, preferabil în timpul mesei. A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
Daca sunteti insarcinata, alaptati, va aflati sub tratament medicamentos sau suferiti de o conditie medicala, consultati medicul sau farmacistul inainte de a administra acest produs.
Rolul componentelor:
Vitamina B12 constituie cel mai puternic factor antianemic cunoscut pana in prezent. Desi este hidrosolubila, B12 se acumuleaza totusi, intr-o masura oarecare, in ficat, rinichi, plamani si splina. Cantitatea de vitamina ramasa nu este importanta si nu poate avea un efect toxic.
Vitamina B12 se gaseste cu precadere in produsele de origine animala:
Pentru vegetarieni, alegerea perfecta sunt cerealele fortificante pentru micul dejun.
Cantitatea zilnic necesara pentru un adult este de 2,4 mcg vitamina B12 pe zi.
Cand sistemul digestiv este inapt sa absoarba aceasta vitamina, apare un deficit, iar un regim alimentar inadecvat - tipic mai ales pentru vegetarienii convinsi, care nu consuma nici produse lactate si nici oua, poate genera carente de vitamina B12. De asemenea, persoanele in varsta sunt predispuse la deficitul mentionat.
Simptomele comune asociate cu deficienta de vitamina B12 pot include constipatie, pierderi de memorie, dificultati in mersul pe jos sau cand faci miscare, anemie, tulburari ale starii de spirit, amorteala, inflamarea limbii, dezorientare, deteriorarea tecii de mielina si dementa.
O cantitate insuficienta de vitamina B12 ar permite eliminarea unei substante numita homocistina care, atunci cand depaseste un anumit nivel, devine nociva pentru celulele cerebrale.
In acelasi timp, pe baza proprietatii sale procoagulante, care reprezinta un pericol pentru peretii arterelor, homocistina ar putea fi legata si de maladiile cardiovasculare.
Vitamina B12 este indispensabila pentru crestere. Femeile insarcinate sau cele care alapteaza au nevoie de extra portii de vitamina B12, la fel ca si de toate celelalte sunstante nutritive esentiale. Acestea trec in planceta in timpul sarcinii si contribuie la dezvoltarea copilului. Si sugarii hraniti de la pieptul mamei au nevoie sa primeasca acesti nutrienti.
Lipsa lor poate provoca importante probleme pentru sanatatea celor mici.
Acidul folic mai este cunoscut si sub denumirea de acid pteroyl-L-glutamic si se incadreaza in randul vitaminelor hidrosolubile din grupul B. Aceasta vitamina trebuie sa fie transformata la nivel hepatic in acid dihidrofolic, ulterior este folosita in organism. Corpul uman nu poate sintetiza folat (echivalentul natural al acidului folic), din aceasta cauza este necesar ca dieta zilnica sa cuprinda aceasta vitamina.
Acidul folic este o vitamină solubilă în apă (hidrosolubilă) a cărei origine vine de la cuvântul latin „folium“ („frunză“), întrucât prima dată a fost obţinut, în condiţii de laborator, din frunze de spanac. Vitamina se distruge uşor în procesul pregătirii alimentelor, mari cantităţi pierzându-se în timpul prelucrării şi conservării legumelor şi măcinării grâului. Acesta se găseşte în mod natural în drojdia de bere, în ficat, în frunzele zarzavaturilor.
Acidul folic şi grupul de compuşi înrudiţi, cunoscut sub denumirea generică de vitamina B6, servesc drept coenzime în reacţiile chimice implicate în biosinteza proteinei şi necesare pentru producerea normală a celulelor roşii ale sângelui şi pentru înmulţirea celulelor.
Deci, această vitamină este extrem de necesară organismului pentru producerea celulelor noi: celulele pielii, celulele părului, celulele albe imune ale sângelui, celulele roşii ale sângelui etc. Dar acidul folic participă şi la eliminarea grăsimii depuse în ficat şi la transformarea unui aminoacid în altul în vederea resintezei proteinelor organismului, întrucât aminoacizii sunt doar părţi componente ale altor structuri.
Orice femeie aflată la vârsta fertilă ar trebui să ia suplimente cu acid folic, mai ales în cazul în care îşi doreşte să devină mamă. Specialiştii susţin că această substanţă este deosebit de importantă pentru dezvoltarea normală a bebeluşilor, iar administrarea încă dinainte de a rămâne însărcinată este chiar mai importantă decât în primele luni de sarcină.
Acidul folic este o formă a vitaminei B9, ce are un rol extrem de important în formarea celulelor, şi mai ales a celor roşii. Atunci când nu este prezent în cantitate suficientă în dieta zilnică, se poate ajunge la anemie şi alte probleme. Pentru femeile însărcinate însă este şi mai important, întrucât previne defectele congenitale la bebeluşi, cum ar fi spina bifida şi alt defect de tub neural, malformaţii faciale precum buza de iepure sau gura de lup.
Dacă ceva nu este în regulă, anomaliile menţionate se formează în primele săptămâni de sarcină, când femeia de multe ori nici nu bănuieşte că urmează să devină mămică. Specialiştii avertizează că organismul nostru nu este capabil să stocheze acidul folic de la o zi la alta, astfel că avem nevoie de o alimentaţie zilnică extrem de bogată în această substanţă sau, mai simplu, să ne asigurăm doza zilnică necesară din suplimente sub formă de tablete sau capsule. Iată de ce este importantă administrarea acidului folic tuturor femeilor în perioada fertilă.