- La reducere!
- -10%
ULEI ESENTIAL TRANDAFIR 10%(IN ULEI DE JOJOBA) 10ml SONNENTOR
ULEI ESENTIAL TRANDAFIR 10%(IN ULEI DE JOJOBA) 10ml SONNENTOR
Trandafiri 10% (in Ulei Jojoba 90%)
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 208 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 208 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 4,16 lei.
ULEI ESENTIAL TRANDAFIR 10%(IN ULEI DE JOJOBA) 10ml SONNENTOR
90% ulei de Jojoba certificat Ecologic și 10% ulei esențial natural de Trandafiri.
A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
Recipientul după folosire este deșeu toxic.
Evitați contact direct cu ochii și organele mucoase.
Trandafirul este originar din regiunile continentale si subtropicale ale emisferei nordice, cuprinzand peste 200 de specii de arbusti erecti, deseori spinosi.
Planta tipica are tulpina spinoasa si fructul camacesele trandafirului salbatic, „Rosa canina”, care creste sub forma de tufisuri in regiunile aride, cu soluri calcaroase.
Beneficii:
-Acest ulei esential are un miros proaspat, puternic, specific trandafirului de Damasc.
-Ajuta in depresie, scade febra, este un tonic pentru organism.
-Este cunoscut si drept afrodisiac.
-Induce o stare de bine, de liniste si calmeaza durerile de cap.
Rolul componentelor:
Trandafirul este o plantă perenă şi se prezintă sub formă de arbust. Acesta creşte şi spontan, dar este mai ales cultivat în parcuri şi gradini, ca plantă decorativă.
Trandafirul face parte din familia rozaceelor, fiind una dintre cele mai răspândite şi mai cunoscute plante. În prezent, în lume se cultivă peste 20.000 de soiuri de trandafir.
Partea medicinală a trandafirului sunt petalele, din care se prepară infuzie şi sirop. De asemenea, din petale se fac dulceţuri şi gemuri iar extractele de petale se folosesc şi în industria produselor cosmetice, iar uleiurile sunt folosite în aromaterapie.
Petalele de trandafir conţin ulei volatil, tanini, derivaţi flavonici, nerol, citronelol, zaharuri, ceară şi acid galic.
Actiunea florilor de trandafir determină efecte cicatrizante, antidiareice, antidizenterice, astringente, antihemoragice, antihelmintice, antiinflamatoare, dezinfectante, antipiretice, antiseptice, antimicotice, aromatizante, fortifiante, mineralizante şi tonice.
Preparatele din trandafir, procesate în diferite moduri (infuzie, tincturi, oţet de trandafiri, petale amestecate cu miere), sunt indicate în gripă, bronşite, răceli, astm bronşic, hiperhidroză (transpiraţie în exces), laringită, micoze bucale şi vaginale, afte, faringite, amigdalite, stomatite, diaree cronică şi dizenterie, hemoroizi, angină pectorală, acnee, plăgi, leucoree, iritaţii oculare ori la nivelul pleoapelor sau în conjunctivite.
Ceaiul de trandafiri nu este recomandat persoanelor care au alergie la petale de trandafiri deoarece poate determina arsuri la nivelul stoamcului.
De asemenea, preparatele pe bază de randafiri nu se asociază cu medicamente antiinflamatoare sau pentru subţierea sângelui.
Înainte de administrarea cantităţilor semnificative în anumite afectţiuni este necesar consultul medicului.
Un aspect important al acestei plante medicinale este subliniat de acţiunea apei naturale de trandafiri, care are efecte miraculoase asupra frumuseţii. Aceasta are multiple beneficii şi este adecvată tuturor tipurilor de piele.
Printre beneficiile sale enumerăm: este hidratantă, catifelează şi tonifică pielea, are proprietăţi antiinflamatorii, reducând iritaţiile pielii, curăţă porii pielii, are proprietăţi astringente uşoare, de aceea este recomandată după tratamentele faciale pentru închiderea porilor.
Are proprietăţi antiseptice şi antibacteriene, stimulează circulaţia sângelui la nivelul capilarelor, menţine echilibrul ph-ului pielii, are proprietăţi cicatrizante, stimulează procesul de regenerare al pielii, ajută la menţinerea tinereţii şi elasticităţii pielii, are proprietăţi antioxidante, calmează arsurile solare, stimulează circulaţia sângelui la nivelul scalpului, întăreşte rădăcina firului de păr, stimulează creşterea acestuia şi ajută la regenerarea părului deteriorat.