- La reducere!
- -10%
Ulei esential ROZMARIN 10 ml Steaua Divina
Ulei esential ROZMARIN 10 ml Steaua Divina
Plantă aromată, lemnoasă cu frunze totdeauna verzi, de origine mediteraneană, Rozmarinul este folosit încă din antichitate ca remediu și condiment. Uleiul esențial de Rozmarin ajută sistemul imunitar, îmbunătătește memoria, reduce durerile și stresul.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 21 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 21 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,42 lei.
Ulei esential ROZMARIN 10 ml Steaua Divina
Plantă aromată, lemnoasă cu frunze totdeauna verzi, de origine mediteraneană, Rozmarinul este folosit încă din antichitate ca remediu și condiment. Uleiul esențial de Rozmarin ajută sistemul imunitar, îmbunătătește memoria, reduce durerile și stresul.
Ingrediente: Ulei esențial de Rozmarin (Rosmarinus officinalis ) – 100%, obținut prin distilare din vârfurile înflorite ale plantei
Este util ca adjuvant în: hipotensiune arterială, pierderi de memorie, dificultăți de învățare, ischemie cardiacă, afecțiuni biliare, impotență sexuală, insuficiență hepatică, colecistită, litiază biliară, dispepsie, ateroscleroză, hipercolesterolemie, litiază urinară, indigestie, flatulență, colici, îngrijirea părului, afecțiuni respiratorii (astm bronșic, bronșite), depresie, tulburări menstruale, dureri menstruale, dureri musculare, dureri articulare, reumatism, gută, luxații, entorse, boala Raynaud, retenție de apă, anxietate, stres, astenie, migrenă, isterie, vertij, nevroză cardiacă, mătreață, căderea părului, plăgi, furuncule, abcese, arsuri, scabie, pediculoză, varice, fracturi, hemoroizi, sinuzită, acnee.
Precauții: Aplicarea pe piele a acestui ulei volatil poate produce o ușoară fotosensibilizare (apariția de erupții ale pielii după expunerea la lumină puternică).
Contraindicații: Alergie la ulei esențial de Rozmarin, sarcină, alăptare, hipertensiune arterială, epilepsie, copii sub vârsta de 1 an. Nu se aplică pe răni deschise sau pe fracturi.
Mod de utilizare:
Uz intern: doar la recomandarea consultantului de specialitate.
Uz extern:
- băi - 10 picături/cadă;
- masaj - 2-3 picături încorporate în ulei de masaj;
- aromoterapie - 3-5 picături în 50 ml apă.
Se recomandă testarea prealabilă a sensibilității pe o porțiune mică de piele.
Atenționări:
A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici.
A se evita contactul cu ochii.
A se agita înainte de utilizare.
A se păstra la loc uscat și răcoros.
A se utiliza de preferinţă înainte de: vezi pe ambalaj.
Produs realizat într-un sistem de management al calităţii certificat conform SR EN ISO 9001:2015 TÜV THÜRINGEN Germania.
Rolul componentelor:
Rozmarinul este un arbust care creşte în toată Europa, dar s-a adaptat mai bine zonelor litoralului mediteranean. Aceasta se vede şi în numele său care provine din două cuvinte latine: ros+marinus care înseamnă roua mării. Practica arderii de crenguţe de rozmarin pentru purificarea aerului în spitalele din Franţa s-a menţinut până în secolul XX.
Frunzele conţin ulei esenţial (1-2%) în care componenţii principali sunt camfenul, borneolul camforul, acidul rosmarinic, şi mai conţine flavone, taninuri, principii amare.
Medicina românească din secolului XX constata pentru uleiul esenţial de rozmarin o puternică acţiune stimulentă, o sporire a diurezei în doze mici, şi o stimulare a reflexelor, iar în doze mari atenuarea reflexelor. Se mai observa o sporire a activităţii intestinale. În bolile de ficat medicii vremii au obţinut cu ceaiul din plantă rezultate bune în bolile de ficat, observându-se şi o oarecare stimulare a diurezei, o stimulare a circulaţiei sangvine cu ridicarea presiunii şi redresarea pulsului. În plus, au mai observat o tonifiere a cordului, o cedare a hidropiziilor şi o diureză fără lezarea epiteliului renal prin iritare. Ceaiul de rozmarin era şi mai este utilizat ca tratament naturist în bolile de stomac şi intestine, în special asociat cu feniculul.
Medicina populară românească foloseşte rozmarinul ca remediu natural în toate aceste afecţiuni, şi pentru stimularea apetitului, boli de inimă, reumatism, dureri de cap, şi extern pentru vindecarea rănilor şi diverselor erupţii ale pielii, chelie.
Este utilizat în produsele naturiste ca tonic amar, coleretic, aromatic, condiment, fiind indicat în afecţiuni gastro-intestinale, hepatice, reumatism. Se mai indică utilizarea uleiului volatil în băile tonice, creme pentru frecţii în reumatism precum şi vinuri tonice cu rozmarin.
Sunt studii care susţin şi un efect antioxidant al compuşilor polifenolici ai rozmarinului, şi potenţiale efecte de prevenire şi tratare a astmului bronşic.
Cu un portofoliu de peste 300 de produse, Santo Raphael este pe primul loc pe piața românească de siropuri naturale și unul dintre cei mai apreciați producători de remedii naturale și suplimente alimentare.
Toate formulele produselor Steaua Divină sunt originale, concepute în laboratoarele proprii de către medici, farmaciști și biologi cu experiență și cunoștințe aprofundate de fitoterapie, apiterapie și Ayurveda.
Din anul 2004 dispune de propriul laborator de analize fizico-chimice, iar anul 2011 a ridicat tehnologia de producție Steaua Divină la nivelul performanțelor internaționale prin fonduri europene de 200 000 de euro.
A fost înființat laboratorul de analize microbiologice, dotat cu aparatură performantă, de ultimă generație, unde produsele și materia primă sunt permanent testate în condiții de maximă siguranță.
Într-o atmosferă de liniște, armonie, pace și mulțumire sufletească, produsele noastre păstrează încărcătură emoțională a celor care le realizează. Am ales să prelucrăm manual fiecare produs în parte și să realizăm numai macerare la rece, pentru a prezerva cât mai eficient substanțele active ale fiecărei plante. Astfel, ele devin fiecare garanția unei calități unice.