- La reducere!
- -10%
Ulei esential MENSTROFIT 10 ml + ACTIVATOR 50 ml Steaua Divina
Ulei esential MENSTROFIT 10 ml + ACTIVATOR 50 ml Steaua Divina
Îmbunatateste circulatia sanguina si limfatica, regleaza ciclul menstrual prin echilibrarea naturala a nivelurilor hormonale; este antiinflamator, analgezic tonic si decongestionant venos si limfatic hemostatic.
Amelioreaza simptomele sindromului premenstrual, menstruatii dureroase.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 123 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 123 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 2,46 lei.
Ulei esential MENSTROFIT 10 ml + ACTIVATOR 50 ml Steaua Divina
Îmbunatateste circulatia sanguina si limfatica, regleaza ciclul menstrual prin echilibrarea naturala a nivelurilor hormonale; este antiinflamator, analgezic tonic si decongestionant venos si limfatic hemostatic.
Amelioreaza simptomele sindromului premenstrual, menstruatii dureroase.
Compozitie: Ulei vegetal de argan (Argania spinosa seed oil), uleiuri esentiale de bergamota (Citrus bergamia), musetel (Chamomilla recutita), busuioc (Ocimum basilicum), chiparos (Cupressus sempervirens), geranium (Pelargonium graveolens), iarba Sf. Ioan (Salvia sclarea), maghiran (Origanum majorana), patchouli (Pogostemon cablin), ylang-ylang (Cananga odorata).
Actiuni: Îmbunatateste circulatia sanguina si limfatica, stimuleaza hranirea si oxigenarea celulara, antiinflamator, analgezic tonice si decongestionante venoase si limfatice vasoconstrictoare, hemostatice, regleaza ciclul menstrual prin echilibrarea naturala a nivelurilor hormonale, antioxidan,t relaxant, reconfortant, tonifiant, aromatizant.
Indicatii: Amelioreaza simptomele sindromului premenstrual, menstruatii, dureroase.
Mod de utilizare: se maseaza prin miscari circulare zona inferioara a abdomenului cu ajutorul a 6 picaturi de 4 ori pe zi pana la obtinerea efectului dorit. Sau aplicatii de comprese: se adauga 2 picaturi din sinergia de uleiuri cu 8 picaturi de solubilizant natural Activator. Se adauga 300- nl apa calda.Se inmoaie apoi o bucata de tifon sau un servet de bumbac in apa respectiva si se asaza pe piele. Compresa se mentine intre 20 de minute si maxim 1 ora de maxim 2 ori pe zi. Se adreseaza adultilor si adolescentilor.
Contraindicatii: În cazuri de cancere hormono-dependente, mastoza, fibrom uterin, hipotensiune acuta, litiaza biliara, insuficienta renala, tratamente medicamentoase, sarcina, alaptare si copii cu varsta mai mica de 6 ani nu se recomanda utilizarea acestui produs. Precautii la cei cu astm sau epilepsie (doar cu avizul medicului).
Activator Amplifica gradul de absorbtie!
Activator este un produs natural natural care asociaza componente perfect naturale ce actioneaza sinergic cu un foarte bun efect de solubilizare si dispersare in medii apoase a uleiurilor esentiale si totodata imbunatateste absorbtia. Produsul are si efecte tonice vitaminizante antioxidante.
Compozitie: Gglicerina vegetala naturala 36%, ulei de cocos 20%, alcool etilic alimentar 14%, suc de lamaie 10%, miere lichida 10%, ulei de masline presat la rece 10%.
Contraindicatii: Copii sub 6 ani sarcina sarcina alaptare afectiuni hepatice si renale grave.
Rolul componentelor:
Muşeţelul, e o plantă erbacee, cu tulpina mai adesea ramificată de la bază, purtând frunze cu foliole foarte înguste, şi terminată cu inflorescenţe cu flori centrale mici şi galbene şi flori marginale albe, şi au discul floral central boltit în sus şi gol pe dinăuntru (caracter distinctiv).
Denumirea latină cuprinde virtuţile muşeţelului. Matricaria justifică faima obţinută din vremuri străvechi în tratamentul bolilor feminine (matrice = uter, în latină), iar Chamomilla sugerează mirosul de „merişor” (măr), care creşte pe pământ (în limba greacă: „chama” – jos, pe pământ; „malon” –măr). Denumirea a fost definitivată de către Haller în secolul XVI, fiind preluată de C. Linne în secolul XVIII.
A fost multă vreme un panaceu al bolnavilor, o „rază de speranţă” pentru sănătatea omului, încă de la începuturi. Florile uscate ale acestuia sunt un vechi produs medicinal cunoscut din Egiptul antic, Grecia şi Roma antică.
În Egiptul antic, muşeţelul a fost o plantă religioasă consacrată zeului soare. Pe vremea faraonilor era folosit în tratamentul malariei, fiind socotit „plantă magică”.
În antichitatea romană a fost folosit în scop vindecător cu mult înainte de formarea Imperiului Roman, seminţele acestei plante fiind găsite de Neuweiler în săpăturile arheologice din marele sat roman Vindonissa. Florile uscare erau folosite în Grecia şi Roma antică pentru dureri de cap şi afecţiuni ale rinichilor, ficatului şi vezicii urinare.
Proprietăţile sale curative au fost apreciate de către Hippocrate (377 î.Ch.,Tessalia), de către Dioscoride (sec.I.î.Ch.) şi de catre Plinius cel Bătrân (1- 79, sec. I).
Şi în Europa medievală (sec. XVI) era considerat un „adevărat panaceu” fiind folosit în mai toate afecţiunile digestive, ginecologice, în boli de splină, cât şi pentru „drenarea creierului” şi „creşterea confortului spiritual” etc. În jurul anului 1480 se menţionează apariţia unui extract din flori de muşeţel – aqua florum chamomille, iar mai târziu, în 1555, apare uleiul volatil de muşeţel. F. Hoffmann (medic şi chimist german, 1666 – 1742), autorul „Lichiorului Hoffmann”, care aprecia foarte mult muşeţelul pentru calităţile sale curative.
Medici renumiţi au folosit timp de secole muşeţelul şi preparatele sale în afecţiuni digestive, respiratorii, în boli ale mucoaselor şi pielii, pentru răni, ulcer de gambă, pruritus sanilia etc. – cu mult înaintea „erei antibioticelor“, anti-alergicelor etc.
Utilizarea muşeţelului a crescut în Evul Mediu, când oamenii l-au transformat într-un remediu pentru numeroase probleme medicale – greţuri, probleme ale sistemului nervos, probleme digestive ale copiilor, boli de piele şi aşa mai departe.
Utilizarea modernă a muşeţelului datează din 1921, când o firmă germană a introdus o formulă topică. Crema a devenit un tratament popular pentru o varietate largă de afecţiuni ale pielii, incluzând eczeme, escare, inflamaţii ale pielii cauzate de radiaţii, şi dermatite de contact.
Muşeţelul este o plantă medicinală natural fără conţinut de cafeină.
Valoarea lui terapeutică este dată de un complex de compuşi chimici.
În secolul al XVI-lea, Camerarnis precizează că uleiul volatil obţinut din florile de muşeţel are culoarea albastră (Stoianka Ilieva, 1967, 1971). Uleiul volatil conţine în principal bisabolol şi oxizii săi, oxid de bisabolonă, azulene.
Astăzi, muşeţelul este înscris în farmacopee în aproape toate ţările lumii.
Aşa cum am relatat, muşeţelul conţine ulei volatil în care sunt prezente azulenele, cu calităţi terapeutice deosebite, apoi mai conţine acid salicilic, vitaminele B şi C, numeroase săruri minerale, mucilagii, flavonoide, cumarine şi altele. Toate acestea determină calităţile deosebite ale acestei plante.
Inflorescenţele uscate de muşeţel sunt utilizate astăzi în lumea întreagă pentru a trata o listă vastă de probleme, variind de la inflamaţii ale pielii la cancer, câţiva din constituenţii săi chimici cu potenţiale acţiuni biochimice fiind izolaţi din uleiul esenţial. Bisabololul, una din cele mai abundente componente ale uleiului esenţial – până la 50%, pe lângă efectele spasmolitice asupra musculaturii netede intestinale, a fost raportat ca având atât proprietăţi antiinflamatoare, antibacteriene, antipiretice şi antifungice, cât şi efect protectiv în cazul ulcerului. În plus, muşeţelul posedă o acţiune cicatrizantă, fapt care creează condiţii favorabile în tratamentul stărilor inflamatorii, acute sau cronice, ale mucoasei gastrice. Ca atare, muşeţelul este folosit în ulcerul stomacal, şi de asemenea în diferite afecţiuni ale pielii.
Se recomandă în balonări, pentru tratamentul gastritelor, tulburărilor gastro-intestinale cu diaree, enterocolitelor, infecţiilor renale, astmului bronşic la copii, este util în boli ale ficatului, tulburări menstruale, migrene, insomnii, ca diuretic, sedativ sub forma de băi. Ceaiul de muşeţel provoacă transpiraţia, ceea ce face să scadă febra. De asemenea muşeţelul inactivează toxinele bacteriene, având astfel o acţiune antitoxică.
Datorită uleiului volatil bogat în azulene, cât şi apigeninei, florile de muşeţel au acţiune antispastică, anestezică, antiseptică şi antiinflamatoare, protectoare şi curativă în reacţiile produse de iradieri.
Cercetări recente arată că flavonoidele importante, ca apigenina, luteolina şi quercetina au efecte mai mult sau mai puţin inhibitoare asupra proliferării celulelor maligne in vitro. Unele flavonoide alchilate, ca chrisoplenina, chrisoplenolul şi jaceidina, au fost de asemenea urmărite recent, arătându-se că aceşti compuşi posedă proprietăţi antiinflamatoare şi antispasmodice. Alte clase de compuşi ce au fost identificaţi sunt cumarinele, herniarina şi umbeliferona., acestea având proprietăţi antiinflamatoare.
Are aplicaţii şi în cosmetică, calmând tenurile înroşite şi iritate. Extractele sau uleiul volatil îşi găsesc utilizări în fabricarea cremelor şi a unguentelor pentru tratarea inflamaţiilor pielii, şi ca agent antibacterian şi antifungic în gingivite, abcese dentare, amigdalite, stomatite, hemoroizi, furunculoză, răni purulente, ulceraţii, leucoree, reumatism, arsuri, sinuzite.
Cu un portofoliu de peste 300 de produse, Santo Raphael este pe primul loc pe piața românească de siropuri naturale și unul dintre cei mai apreciați producători de remedii naturale și suplimente alimentare.
Toate formulele produselor Steaua Divină sunt originale, concepute în laboratoarele proprii de către medici, farmaciști și biologi cu experiență și cunoștințe aprofundate de fitoterapie, apiterapie și Ayurveda.
Din anul 2004 dispune de propriul laborator de analize fizico-chimice, iar anul 2011 a ridicat tehnologia de producție Steaua Divină la nivelul performanțelor internaționale prin fonduri europene de 200 000 de euro.
A fost înființat laboratorul de analize microbiologice, dotat cu aparatură performantă, de ultimă generație, unde produsele și materia primă sunt permanent testate în condiții de maximă siguranță.
Într-o atmosferă de liniște, armonie, pace și mulțumire sufletească, produsele noastre păstrează încărcătură emoțională a celor care le realizează. Am ales să prelucrăm manual fiecare produs în parte și să realizăm numai macerare la rece, pentru a prezerva cât mai eficient substanțele active ale fiecărei plante. Astfel, ele devin fiecare garanția unei calități unice.