- La reducere!
- -10%
Ulei esential LEMONGRASS 10 ml Steaua Divina
Ulei esential LEMONGRASS 10 ml Steaua Divina
Lemongrass sau iarba de lamaie este o planta perena originara din Asia subtropicala, in special din zona Indiei. Uleiul esential de lemongrass are efect de inviorare, stimulare si echilibrare, ajuta sistemul circulator si digestiv. Uleiul esential de lemongrass diminueaza starile de oboseala, stres, neliniste si ne revitalizeaza.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 19 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 19 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,38 lei.
Ulei esential LEMONGRASS 10 ml Steaua Divina
Lemongrass sau iarba de lamaie este o planta perena originara din Asia subtropicala, in special din zona Indiei. Uleiul esential de lemongrass are efect de inviorare, stimulare si echilibrare, ajuta sistemul circulator si digestiv. Uleiul esential de lemongrass diminueaza starile de oboseala, stres, neliniste si ne revitalizeaza.
Ingrediente: Ulei esențial de Lemongrass (Cymbopogon flexuosus) – 100%, obținut prin distilare cu vapori de apă a frunzelor plantei.
Este util ca adjuvant în: Ten gras, acnee, plagi, vergeturi, afectiuni cutanate infectioase, atonie musculara, depresie, dureri de cap, stress, tulburari digestive, flatulenta, dispepsie, transpiratie excesiva, pediculoza, scabie, boli infectioase tropicale (holera, paludism, febra tropicala), tulburari circulatorii (varice, arterite), bronsita, afectiuni respiratorii acute, gripa, neurastenie, ten lipsit de stralucire, hipertrofie de prostata.
Precautii: A se feri de contactul cu ochii!
Contraindicatii: Sarcina, copii sub 5 ani, epilepsie, intoleranta individuala la lemongrass, hipersensibilitate a pielii.
Mod de utilizare:
Uz intern: doar la recomandarea consultantului de specialitate.
Uz extern:
- inhalatii – se aplica pe un servetel 3-5 picaturi de ulei din lemongrass, se inhaleaza timp de 5-7 minute;
- masaj - 3-4 picaturi de ulei de lemongrass se amesteca cu 1-2 linguri ulei de baza (migdale, porumb, jojoba, masline);
- aromatizarea aerului – 3-5 picaturi in apa, cu durata de 15 -30 minute;
- in cosmetica - un amestec de 3-4 picaturi de ulei esential in 15 ml de ulei vegetal se poate folosi pentru tratarea tenului afectat de acnee sau pentru echilibrarea secretiei de sebum in cazul tenului gras. Nu se foloseste pe pielea uscata;
- bai - 5-7 picaturi in cada de baie;
- comprese: 6-8 picaturi pe o bucata de bumbac sau un prosop.
Se recomanda testarea prealabila a sensibilitatii pe o portiune mica de piele.
Atenționări:
A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici.
A se evita contactul cu ochii.
A se agita înainte de utilizare.
A se păstra la loc uscat și răcoros.
A se utiliza de preferinţă înainte de: vezi pe ambalaj.
Produs realizat într-un sistem de management al calităţii certificat conform SR EN ISO 9001:2015 TÜV THÜRINGEN Germania.
Rolul componentelor:
Cymbopogon - lemongrass este un gen cu 55 de specii aparţinând familiei Poaceae, indigene în regiunile tropicale şi subtropicale din Asia, cultivate acum şi în America Centrală şi de Sud, Africa şi alte zone tropicale. Lemongrass este o plantă versatilă, dezvoltându-se uşor şi în grădină. Prezintă un rizom scurt, creşte în tufe dense care pot atinge 1,8 m înălţime şi 1,2 m grosime
Denumirea generică Cymbopogon derivă din cuvintele greceşti kymbe (barcă) şi pogon (barbă), referindu-se la bracteele în formă de barcă şi la inflorescenţele cu multe spiculeţe aristate. Caracteristica specifică a acestei specii este aceea că aroma frunzei sale este asemănătoare cu a lămâii.
Încă rămâne o problemă deschisă dacă lemongrass-ul a fost cunoscut din antichitate, având în vedere că multe plante aromatice din textele antice nu au fost încă identificate. Un posibil canditat este planta biblică qaneh [קָנֶה] care pare a indica o plantă cu formă de iarbă, ce creşte adesea în tufe. Primul botanist care a consemnat aroma caracteristică de lămâie a plantei a fost De Candolle, în 1813, care specifica faptul că sub denumirea de Andropogon citratum era frecvent întâlnită în grădinile botanice o plantă ierboasă caracterizată de aroma de lămâie a frunzelor sfărâmate, şi faptul că necesita o atmosferă caldă în sere. Mai târziu, în 1839, un eminent profesor de botanică, Th. Fr. L. Nees von Esenbeck, a subliniat caracterele sale botanice, delimitând-o de o altă specie a genului A. schoenanthus, cu caracteristici asemănătoare.
Lemongrass-ul este în mod obişnuit întrebuinţat sub formă de ceai, supe sau în condimente, fiind de asemenea indicată pentru preparate din peşte şi fructe de mare. Are o istorie de utilizare îndelungată cu o aplicabilitate extensivă în medicina tradiţională ayurvedică într-un număr mare de ţări. Întrebuinţarea sa terapeutică largă se bazează pe o serie complexă de proprietăţi: antibacteriene, antifungice, antiprotozoa, anticarcinogenice, antiinflamatoare, cardioprotective, antitusive, antiseptice, şi antireumatice. Mai nou au fost evidenţiate, prin studii ştiinţifice efecte cu potenţial benefic în tratamentul diabetului, a dislipidemiilor, disconfortului gastro-intestinal, în anxietate, febră şi pneumonie, evidenţiindu-se şi un efect antioxidant şi anticoagulant.
În Argentina decoctul din frunzele de lemongras alături de cele de maté este utilizat pentru iritaţii ale gâtului, în Brazilia ceaiul din frunze este un popular antiinflamator, antispasmodic, analgezic, antipiretic, diuretic şi sedativ, în Cuba este folosit ca hipotensiv, în stări catarale şi reumatism, în Egipt ca antispasmodic renal şi diuretic. Uleiul esenţial a arătat în aromaterapie un efect liniştitor asupra sistemului nervos.
Lemongrass-ul este folosit astăzi şi în băuturile răcoritoare şi ca aromatizant şi conservant în patiserie şi alte produse ale artei culinare.
În cosmetică uleiul esenţial din lemongrass, datorită aromei sale, este folosit la fabricarea parfumurilor, săpunurilor, detergenţilor şi cremelor. În trecut, uleiul de lemongrass indian era adus din Malabar, Cochin, India şi Peninsula Malay şi a fost oficial descris în British Pharmacopoeia 1914. Aldehida principală din uleiul esenţial este citralul care reprezintă o proporţie de 70-85%; pe lângă acesta, ueliul, în funcţie şi de originea geografică, conţine terpene, alcooli, ketone, esteri şi în special aldehide, în special linalool, geraniol, nerol şi metil peptonă, dar în cantităţi mai mici. Planta mai conţine fitoconstituenţi precum flavonoidele şi compuşii fenolici.
Cu un portofoliu de peste 300 de produse, Santo Raphael este pe primul loc pe piața românească de siropuri naturale și unul dintre cei mai apreciați producători de remedii naturale și suplimente alimentare.
Toate formulele produselor Steaua Divină sunt originale, concepute în laboratoarele proprii de către medici, farmaciști și biologi cu experiență și cunoștințe aprofundate de fitoterapie, apiterapie și Ayurveda.
Din anul 2004 dispune de propriul laborator de analize fizico-chimice, iar anul 2011 a ridicat tehnologia de producție Steaua Divină la nivelul performanțelor internaționale prin fonduri europene de 200 000 de euro.
A fost înființat laboratorul de analize microbiologice, dotat cu aparatură performantă, de ultimă generație, unde produsele și materia primă sunt permanent testate în condiții de maximă siguranță.
Într-o atmosferă de liniște, armonie, pace și mulțumire sufletească, produsele noastre păstrează încărcătură emoțională a celor care le realizează. Am ales să prelucrăm manual fiecare produs în parte și să realizăm numai macerare la rece, pentru a prezerva cât mai eficient substanțele active ale fiecărei plante. Astfel, ele devin fiecare garanția unei calități unice.