Ulei esential integral 100% natural de TEA TREE 10 ml CosmoPharm, ULEIURI ESENTIALE
Ulei esential integral 100% natural de TEA TREE 10 ml CosmoPharm, ULEIURI ESENTIALE

Ulei esential integral 100% natural de TEA TREE 10 ml CosmoPharm

Ulei esential integral 100% natural de TEA TREE 10 ml CosmoPharm

100% INTEGRAL

Ulei esențial concentrat, de înaltă calitate, nediluat, din sursă organică vegetală proaspătă.

100% NATURAL

Extras atent prin distilare cu abur, metodă tradițională de a izola compușii benefici din frunzele plantei.

100% PUR

Esența plantei se extrage controlat, în forma ei pură, activă și nealterată, fără solvenți, aditivi, conservanți sau arome artificiale.

Mih3552
Verifică disponibilitatea in tab-ul Detalii Produs!
43,52 lei
Livrare in 1-4 zile lucrătoare

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 43 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 43 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,86 lei.


 

Ulei esential integral 100% natural de TEA TREE 10 ml CosmoPharm

Sanatate din cap pana în picioare.

Uleiul de arbore de ceai provine din frunzele Melaleuca alternifolia, un copac mic cu frunze înguste ca niste ace, originar din New South Wales Australia. Zona numita si Bundjalung, se traduce prin „teren vindecator” fiind singura regiune in care arborele de ceai creste in mediul sau natural.

Desi Melaleuca alternifolia este cunoscut ca arborele de ceai (Tea Tree), nu trebuie confundat cu planta ale carei frunze sunt folosite pentru a prepara clasicele ceaiuri aromatice. Numele sau a fost inventat de catre exploratorul britanic James Cook (1768 -1779), cand acesta a observat ca indigenii foloseau frunzele arborelui endemic pentru a obtine un ceai medicinal cu un miros placut de nucsoara.

Uleiul de arbore de ceai este folosit de secole ca antiseptic de catre aborigenii din Australia. Acestia zdrobesc frunzele de arbore de ceai pentru a extrage uleiul, apoi îl inhalează pentru a trata tusea și raceala, sau il aplica direct pe piele pentru vindecarea infectiilor, ranilor si cicatricilor. Capacitatea antibacteriana si „protectoare” a copacului era atat de venerata de catre indigeni, incat lacurile pe langă care cresteau copacii erau considerate locuri sacre folosite doar de catre femeile triburilor pentru ritualuri religioase si ceremoniile de naștere.

Productia uleiului esențial de arbore de ceai a inceput în anii 1920, cand calitatile vindecatoare ale plantei au fost recunoscute de catre imigranții sositi în regiune.

Beneficiile uleiului de Tea Tree au fost demonstrate stiintific pentru prima data de catre Arthur Penfold în 1922. Studiile sale au determinat ca uleiul natural este de pana la 13 ori mai puternic decat orice alt preparat sintetic folosit pentru uciderea bacteriilor și ciupercilor.

Uleiul esențial de arbore de ceai contine o serie de compusi, inclusiv terpinen-4-ol, despre care s-a demonstrat ca marește activitatea celulelor albe din sange și ajuta la combaterea invadatorilor straini ai organismului: paraziti, bacterii, virusuri, paduchi și stafilococi.

Aceste proprietati de combatere a germenilor fac din uleiul de arbore de ceai un remediu natural apreciat pentru tratarea afectiunilor bacteriene și fungice ale pielii, prevenirea infectiilor și grabirea vindecarii ranilor.

Proprietatile sale antimicrobiene, antibacteriene cu spectru larg si antiinflamatorii il fac un remediu natural puternic pentru ameliorarea problemelor dermatologice, din cap pana in picioare: aplicarea topica a uleiului esential de arbore de ceai combate problemele scalpului (iritatii, matreata, alopecie) și vindeca infectiile fungice la nivelul picioarelor, imbunatatind aspectul unghiilor.

EFECTE SI BENEFICII

ULEI ESENTIAL DE ARBORE-DE-CEAI / TEA TREE BENEFICII (ADMINISTRARE INTERNĂ):

  • Antibacterian
  • Antifungic
  • Antiseptic
  • Antiinfectios
  • Antioxidant
  • Imunostimulator
  • Anti-inflamator

INDICATII

Indicat în:

  • ciuperca unghiilor;
  • Tinea pedis (picior de atlet);
  • acnee;
  • pete pigmentare;
  • raceli;
  • nas infundat;
  • infectii ale cailor respiratorii, pulmonare;
  • muscaturi de insecte;
  • infectii cu ciuperci, virusuri, paduchi, stafilococul auriu.

Poate fi combinat cu ulei esential de: menta, grapefruit, lavanda, lamaie, oregano, cimbru.

ADMINISTRARE:

» Pentru uz intern, diluat cu miere sau ulei alimentar:

A se folosi intern doar la recomandarea medicului, diluat in miere sau ulei alimentar.

» Pentru uz intern, in capsule vegetale goale: 

Administrarea în capsule permite o asimilare mai bună a uleiurilor, întrucât acestea ajung direct în stomac unde acționează la nivel gastric.Deschideți o capsulă vegetală goală, introduceți cu seringa/picurătorul uleiul esențial împreună cu uleiul alimentar conform indicațiilor de pe prospect, și închideți capsula. Se recomandă înghițirea imediată a capsulelor.

» Pentru uz extern, topic, diluat:

Pentru a evita disconfortul, uscarea și iritarea pielii, sau chiar evaporarea rapidă a uleiurilor esențiale, se recomandă aplicarea acestora împreună cu un ulei de migdale sau de argan. În terapiile de masaj, se recomandă a se utiliza diluat în uleiuri cu o consistență mai solidă.

A nu se aplica pe răni deschise, pielea iritată sau arsuri solare. Testați în prealabil, o cantiate mică, pe o zonă de piele.

» Aromaterapie, inhalatii:

Se utilizează în difuzoare cu ultrasunete și lampe de aromaterapie, atât pentru beneficiile aduse asupra organismului (relaxant, antialergic, decongestionant), cât și pentru a curăța și dezinfecta camera de bacterii, fungi și spori de mucegai. Se recomandă inhalațiile reci pentru relaxare, sau fierbinți (1-3 picături), în bolile respiratorii: rinite, sinuzite, bronșite etc.

A nu se dilua cu apă.

A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic. A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor mici.

Pentru utilizare topica, a nu se folosi cu peroxid de benzoil, retinoizi, acid salicilic, acid glicolic, acid lactic, vitamina C.

Ambalat în recipient de sticla, cu picurator pentru:

  • a obtine o dozare controlata
  • a nu se volatiliza uleiul la contactul cu aerul
  • a nu fi compromis de materii organice externe

A se feri de contactul cu aerul, lumina, umiditate si temperaturi ridicate.

COMPOZITIE

Produsl contine: ULEI ESENTIAL INTEGRAL 100% NATURAL PUR de Arbore-de-ceai / Tea Tree. Obţinut prin distilare cu abur din frunzele plantei Melaleuca alternifolia.

Ulei esential integral,. 100% natural, pur de Arbore-de-ceai Tea Tree (Melaleuca alternifolia)…. 10 ml

Nu conține alergeni. Zero calorii.

PRECAUTII

AVERTIZARE: prezentarea, proprietatile, indicatiile si modul de utilizare au la baza lucrari si publicatii stiintifice de specialitate, disponibile atat în format scris, cat si pe site-uri de referinta în aromaterapie și fitoterapie, precum și documentatia furnizorului sau producatorului de materie primă. Cu toate acestea, informațiile furnizate au un titlu pur informativ, nu pot constitui în niciun caz informații medicale și nu pot angaja responsabilitatea noastră. Produsul nu vindeca, trateaza sau previne afectiuni. Pentru orice utilizare in scop medical vă rugam consultati medicul specialist.

Produs monitorizat cu atenție pentru practici cu impact redus asupra mediului înconjurător.

CONDIȚII DE PĂSTRARE: la temperatura camerei, la loc ferit de lumina si umiditate.

Rolul componentelor:

Tea tree - Arbore din familia Myrtaceae originar din Australia, cu frunze sempervirescente, liniare, oval alungite, lungi de 10-35 mm şi late de 1 mm; florile albe sunt grupate în spice lungi de 3-5 cm, fructele mici, lemnoase, în formă de cupă, cu diametrul de 2-3 mm. În scopuri terapeutice de la acest arbore se recoltează frunzele, din care se extrage uleiul esenţial.

Uleiul acestei plante a fost folosit mult înainte să ajungă căpitanul Cook în Australia, timp de milenii, de către aborigenii australieni Bundjabung pentru contuzii, muşcături de insecte şi infecţii ale pielii. Ei zdrobeau frunzele şi le amestecau cu lut pentru a realiza cataplasme. Primii colonişti albi au observat acest lucru şi au învăţat cum să folosească frunzele, descoperind repede proprietăţile terapeutice şi începând ulterior distilarea uleiului din frunze. Membrii echipajului lui James Cook au descris la finele secolului XVIII utilizarea uleiului de ti-tree. A fost redescoperit abia în 1920 ca antiseptic topic cu acţiune mai eficientă decât a fenolului.

Uleiul esenţial a fost obţinut prima dată prin distilare în 1925, şi datorită efectelor sale antiseptice, antibacteriene şi antifungice a devenit un agent antiseptic standard pentru chirurgie, în special în chirurgia dentară. În 1922 Arthur Penfold, un chimist australian, alături de echipa sa de la Muzeul Tehnologiei şi Ştiinţelor Aplicate din Sidney, a distilat uleiul de Melaleuca alternifolia şi ulterior a publicat un document care atesta faptul că acesta manifestă activitate antibacteriană şi antifungică. A fost anunţat în întreaga lume ca un nou tip de germicid, blând cu celulele pielii dar activ pe germenii invazivi.

Uleiul de Melaleuca alternifolia a început să fie din ce în ce mai utilizat. A fost folosit cu succes pentru tratarea tuturor tipurilor de infecţii şi infestări; a fost util de la tăieturi şi răni, viermi inelaţi, ulcere ale membrelor, infecţii, catar, guturai, afte, amigdalite, parodontoză ş gingivite. Profesori, medici, stomatologi şi chirurgi veterinari s-au folosit de proprietăţile sale pentru sănătatea şi bunăstarea pacienţilor lor.

În cel de-al doilea război mondial, uleiul de Melaleuca fiind furnizat în cantităţi reduse, toate stocurile existente au fost epuizate pentru stoparea infecţiilor din inevitabilele răni de război ale soldaţilor şi celor care se ocupau de muniţie, fiind de mare ajutor în efortul din timpul războiului. Curând s-a considerat că este nevoie de o alternativă mai ieftină şi mai uşor disponibilă ca să ajute la stoparea răspândirii de germeni, iar industria de fabricare a uleiului de ti-tree odată înfloritoare, a intrat în declin. Pentru următorii 20 de ani aproape a intrat în uitare.

Din fericire, uleiul de tea-tree conţine peste 100 de componente ce acţionează sinergic (conţinut ridicat de terpene), majoritatea din acestea neputând fi identificate în ultimii ani, ca atare un extract identic-natural fiind imposibil de realizat în mod sintetic. În anii 1960, uleiul a realizat o remarcabilă revenire, prima dovadă ştiinţifică obţinută confirmând efectul favorabil în tratamentul arsurilor, infecţiilor ginecologice şi, mai târziu, a unor variate probleme ale gambelor şi a infecţiilor din zona unghiilor.

Monografia uleiului esenţial de tea-tree din British Pharmaceutical Codex of 1949, expune proprietăţile germicidale ale acestuia, fiind recomandat în aplicaţii locale pentru tratamentul furunculozei, infecţiilor micotice ale pielii, în panariţiu, impetigo, candidoze şi stomatite, iar sub formă de inhalaţie în rinite. În practica veterinară a fost utilizat în tratamentul infecţiilor cutanate cauzate de acarieni, a eczemelor şi a altor leziuni şi boli de piele de origine parazitară. Uleiul de ti-tree a fost folosit pentru propretăţile sale bactericide şi antifungice şi ca şi component dezinfectant în multe produse medicinale combinate cu ingrediente non-vegetale autorizate în Regatul Unit dinainte de 1970.

Acum, uleiul altă dată uitat şi-a recâştigat popularitatea, fiind înfiinţate culturi dedicate colectării şi obţinerii uleiului volatil din frunze, în scopuri comerciale.

Stoc
In Stoc Furnizor Rapid - Livrare in 2-4 zile lucratoare
Cantitate
10 ml
Forma de prezentare
Flacon

 Cu o experienta de peste 35 de ani, TISHCON CORP. este astazi una dintre cele mai mari companii producatoare de suplimente nutritive. Produsele naturiste Cosmo Pharm sunt realizate pe baza unor tehnologii avansate, brevetate, cu cele mai inalte standarde calitative, pentru eficienta si siguranta maxima.

Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare