• La reducere!
  • -5%
Ulei Esential Ienupar 10 ml Fares, ULEIURI ESENTIALE
Ulei Esential Ienupar 10 ml Fares, ULEIURI ESENTIALE

Ulei Esential Ienupar 10 ml Fares

Ulei Esential Ienupar 10 ml Fares

Ajută la eliminarea microorganismelor potenţial dăunătoare de la nivel urinar şi la reducerea disconfortului apărut la urinare cauzat de prezenţa acestora.

2255
Ne pare rău, stocul a fost epuizat!
21,39 lei 22,52 lei -5%


Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 21 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 21 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,42 lei.


 

Ulei Esential Ienupar 10 ml Fares

Ajută la eliminarea microorganismelor potenţial dăunătoare de la nivel urinar şi la reducerea disconfortului apărut la urinare cauzat de prezenţa acestora.

Beneficii:
-susţine sănătatea aparatului urinar,
-ajută la optimizarea digestiei,
-ajută la uşurarea respiraţiei,
-susţine irigarea căilor urinare şi eliminarea acumulărilor sărurilor minerale la nivel urinar;
-ajută la eliminarea microorganismelor potenţial dăunătoare de la nivel urinar şi la reducerea disconfortului apărut la urinare cauzat de prezenţa acestora;
-contribuie la eliminarea surplusului de apă din organism;
-contribuie la eliminarea acidului uric;
-susţine supleţea şi mobilitatea articulară.

Compozitie:
-ulei esenţial obţinut din părţile aeriene ale speciei Juniperus communis, fam. Cupressaceae, care conţine α-pinen, sabinen, β-pinen, mircen, limonen, terpinen-4-ol.

Administrare:
Uz intern: 3-5 picături de ulei esenţial de 3 ori pe zi, amestecate cu o linguriţă de miere. În cazul diabeticilor, administrarea se face pe o bucăţică de pâine.
Uleiul se administrează timp de 7-14 zile. Cura se poate repeta după o pauză de 2 săptămâni.

Uz extern:
Inhalaţii: 3-4 picături de ulei esenţial se pun într-un litru de apă fierbinte. Se inspiră timp de 10-15 minute stând aplecat peste vas cu capul acoperit cu un prosop.

Candela de aromaterapie: 5-6 picături în apă. Se va avea grijă ca atâta timp cât lumânarea este aprinsă farfurioara să nu rămână fără apă.

Masaj: 1-2 picături de ulei esenţial  se amestecă cu 10 ml ulei gras (măsline, sâmburi de struguri, etc.). După masaj uleiul nu trebuie îndepărtat prin spălare timp de 6-8 ore.

Baie: 5-7 picături de ulei esenţial se pun direct în apa de baie, sau se pot dilua cu aproximativ două linguriţe de ulei gras (cum ar fi migdale dulci, jojoba, floarea-soarelui presat la rece sau ulei de susan) sau chiar lapte. Dacă adăugaţi uleiuri volatile în apă prea devreme, sau în apa prea fierbinte, o mare parte  se va evapora. Baia se face timp de 15-20 minute.

Comprese: se pun 2 picături ulei esenţial la 100ml apă pentru suprafeţe mici şi 6-8 picături la 300-400 ml apă pentru suprafeţe mari. Se amestecă, apoi se înmoaie o bucată de tifon sau şervet de bumbac, se stoarce, se aşează pe zona afectată şi se acoperă cu un prosop. Se menţine compresa maxim o oră. Procedeul se repetă de 2-3 ori pe zi.

Atenţionări:
Nu se recomandă femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează, copiilor sub 7 ani şi în caz de hipersensibilitate la ienupăr.
Nu se recomandă în caz de afecţiuni severe ale aparatului renal deoarece poate produce iritarea rinichilor şi hematurie (urinare cu sânge).
Uleiul esenţial de ienupăr se foloseşte întotdeauna diluat!
Evitaţi supradozarea, abuzul şi contactul cu ochii. 

Rolul componentelor
Ienupărul este un arbust cu frunzele în formă de ace şi fructe globulare de culoare albastru închis ce creşte în toate zonele montane din Europa, America de Nord şi Asia de Sud-est (în Himalaya). În spitalele franceze, crenguţe de rozmarin şi ienupăr au fost arse până la începutul secolului XX pentru a purifica aerul. Însuşirea ienupărului de a înviora un spirit obosit este sugerată şi în Biblie, unde se spune că Sfântul Ilie, epuizat fiind s-a culcat sub un ienupăr (Împăraţi 19:4 şi 5).

Studiile arată că fructele de ienupăr inhibă sinteza PG (prostaglandine), fapt care indică utilizarea acestuia pentru dureri artritice. Ienupărul este utilizat frecvent în tratamentul reumatismului, artritei, gutei şi a altor stări artritice asociate cu acumularea acidului uric. În aceste cazuri el contribuie la excreţia acidului uric pe cale renală. În mod evident extractele de ienupăr inhibă factorul activator trombocitar, care împiedică coagularea sângelui. De asemenea extractele din fructele de ienupăr au acţiune antioxidantă.

Cercetările pe animale indică pentru fructele de ienupăr, reducerea glucozei din sânge în diabetul provocat experimental, acest fapt nu s-a testat pe om. Ienupărul şi uleiul volatil se bucură de o îndelungată şi însemnată reputaţie de diuretic în medicina populară, fiind folosit în tratamentul unor tulburări renale şi vezicale.

În aplicări externe, uleiul esenţial diluat se infiltrează în piele, ajutând la calmarea durerilor musculare şi nevralgie. O inhalaţie de vapori, cu ulei volatil de ienupăr, poate fi utilizată în tratamentul bronşitelor şi infecţiilor pulmonare.

Stoc
In Stoc Furnizor - Livrare in 3-5 zile lucratoare
Cantitate
10 ml
Forma de prezentare
Flacon
De fapt, tradiţiile dacice au prins contur chiar mai devreme, prin înfiinţarea primei farmacii din Orăştie, „La Leul de Aur”, consemnată în anul 1697.
Două secole mai târziu, la conducerea farmaciei îl găsim pe Andrei Farago, un farmacist vizionar, personalitate marcantă în lumea ştiinţifică din perioada interbelică.
Pasiunea sa pentru plantele medicinale, dar şi pentru lucrurile bine şi corect făcute, au dus la trecerea înţelepciunii populare sub semnul ştiinţei, prin fondarea, în anul 1929, a firmei „Digitalis, Prima Companie Română pentru cultivarea plantelor medicinale Orăştie”, care astăzi poartă numele Fares.
Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare