Ulei Esential De Menta 30 cps Vitacare
Ulei Esential De Menta 30 cps Vitacare

Ulei Esential De Menta 30 cps Vitacare

Ulei Esential De Menta 30 cps Vitacare

Complex de plante ayurvedice cu rol în protejarea mucoasei stomacului.

Mih3912
Verifică disponibilitatea in tab-ul Detalii Produs!
51,59 lei
Livrare in 1-4 zile lucrătoare

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 51 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 51 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,02 lei.


 
Ulei Esential De Menta 30 cps Vitacare
Beneficii:
  • bun promotor al eliminării bilei în cazul digestiei lente;
  • alternativa naturală de a stimula imunitatea organismului în perioadele expunerii la infecții sau în perioadele de convalescență;
  • efecte benefice în cazul stărilor de oboseală asociată cu tremurături;
  • recomandat în cazul colicilor abdominale, tulburărilor de dinamică a vezicii biliare, bolilor diareice, grețurilor, digestiei defectuoase și simptomelor de colon iritabil;
  • efecte benefice în viroze, având efect decongestionat al căilor respiratorii și sinusurilor.
Compoziție:
  • Ulei esential de Menta (Mentha piperita) - 50.00 mg;
  • Excipienţi: Lecitină (non-GMO) - 450.00 mg.
ACŢIUNE:
Capsulele 100% vegetale de Mentă – ulei esențial sunt un bun promotor al eliminării bilei în cazul digestiei lente, și este o alternativă naturală de a stimula imunitatea organismului în perioadele expunerii la infecții sau în perioadele de convalescență și are efecte benefice în cazul stărilor de oboseală asociată cu tremurături.
INDICAŢII:
Menta – ulei esențial este un supliment alimentar recomandat în cazul colicilor abdominale, tulburărilor de dinamică a vezicii biliare, bolilor diareice, grețurilor, digestiei defectuoase și simptomelor de colon iritabil. De asemnenea, prezintă efecte benefice în viroze, având efect decongestionat al căilor respiratorii și sinusurilor. Uleiul esențial de mentă din compoziția capsulelor se obține din faza apoasă rezultată prin distilarea părții aeriene a plantei Mentha piperita, metodă de obținere ce asigură prezența a numeroase principii active ca: mentolul și mentona cu proprietăți antiseptice și antifermentative. Uleiul esențial de mentă este soluția optimă naturală pentru îmbunătățirea digestiei și calmarea durerilor de cap. Menta conține un nivel crescut al uleiului activ esențial mentol. Planta are proprietatea de a reduce contracţiile musculare care provoacă gaze, umflări și balonări abdominale. Se poate folosi cu succes în tulburările gastro-intestinale, întreținând și sănătatea ficatului și a bilei și poate prezenta efecte benefice în cazul indigestiilor și stărilor de vomă. Este recomandată și în problemele respiratorii, în răceli. Este folositoare și în cazurile de astm sau bronșite, relaxând respirația.
ATENŢIONĂRI SPECIALE:
Nu se administrează copiilor sub 6 ani și femeilor însărcinate sau celor care alăptează și în cazul hipersensibilității la unul dintre principiile active. Evitați asocierea cu alte suplimente alimentare ce conțin uleiuri esențiale. Produsul e recomandat a fi folosit doar pentru uz intern, este interzis în cazuri de fibrilații cardiace, inflamații severe ale bilei, sensibilitate la nivelul stomacului, insuficiență hepatică și în caz de obstrucție de duct biliar. Recomandăm și consult de specialitate înainte de a vă autoadministra orice preparate din plante. Nu s-au observat alte efecte secundare. Este recomandat a se folosi pe o perioadă îndelungată. Efectele pozitive pot fi observate dupa minim 3-6 săptămâni.
MOD DE ADMINISTRARE:
1 capsulă x 2 /zi, după mesele principale, timp de maxim 10 zile și recomandate a se administra încă 2 luni după îndepărtarea simptomelor acute.
FORMA DE PREZENTARE:
Cutie cu 3 blistere, fiecare blister conţinând 10 capsule.
MENŢIUNI:
A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici. A se păstra în ambalajul original, la temperatura mediului ambiant, în locuri uscate şi ferite de lumina directă a soarelui. A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic. Suplimentele alimentare nu trebuie să substituie o dietă variată şi echilibrată şi un mod de viaţă sănătos. Produs notificat de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA Bucureşti.
Rolul componentelor:
Ca şi multe alte plante, menta le-a fost cunoscută anticilor greci, romani si egipteni. Legenda spune că zeul întunericului Pluto s-a îndrăgostit nebuneşte de frumoasa nimfă Mentha. Geloasă, soţia sa zeiţa Persephona a urmărit-o pe nefericita fată şi a îngropat-o în pământ. Pluton, impresionat de suferinţa nimfei a transformat-o apoi în planta frumos mirositoare care îi poartă numele.
Menta este o plantă anuală, erbacee, face parte din familia Labiatae şi este considerată de mulţi autori ca fiind perenă. Este înaltă de 50-120 cm, puternic ramificată chiar de la bază, tulpina în 4 muchii evidente, cu frunze opuse, ovale, flori violacee asimetrice, cu 4 petale, grupate într-o inflorescenţă ca un spic. Prezintă un miros caracteristic, puternic aromat. Există diverse specii de mentă, toate fiind cultivate, cele mai uzuale fiind Mentha piperita, Mentha spicata (crispa), Mentha arvensis. Se înmulţeşte în practica agricolă exclusiv pe cale vegetativă, prin stoloni. Soiurile spontane nu prezintă întrebuinţări medicale eficiente.
La începutul secolului al XVIII-lea menta se foloseşte în Europa ca plantă medicinală, la noi însă este introdusă în primul deceniu al secolului trecut. Uleiul esenţial de mentă, obţinut încă din secolul XVII, este responsabil de mirosul pregnant al acestei plantei precum şi de efectele terapeutice asupra organismului.
Romanii, grecii, foloseau menta de milenii. Ei ştiau că aroma de mentă, dată de uleiul volatil, este capabilă să îmbunătăţească starea de spirit, de aceea înaintea festivităţii romanii decorau mesele cu frunze de mentă iar pe podele şi pereţi pulverizau infuziile de mentă.
Uleiul volatil de mentă este bogat în derivaţi de alcool cum ar fi mentolul, izomentolul, piperitolul şi cetone precum mentonă, izomentonă, piperitonă. Mai conţine oxizi şi esteri cum este mentofuranul şi 1,8-cineolul, elemente importante pentru acţiunea farmacologică. Numeroase minerale şi substanţe nutritive, inclusiv fier, mangan, magneziu, calciu, acid folic, potasiu se regăsesc în uleiul de mentă.
Uleiul volatil este secretat de perii glandulari ai plantelor întregi chiar înainte de înflorire. Are un proaspăt miros mentolat, este limpede, colorat până la galben pal, şi apos în vâscozitate.
Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de mentă includ capacitatea sa de a trata spasmele provocate de indigestie, problemele respiratorii, durerile de cap, greaţa, febra, neplăceri ale stomacului şi intestinelor. Este un bun calmant şi decongestionant, relaxând musculatura dintr-un sindrom de colon iritabil, mucoase iritate (bronşică, gastrică) sau chiar în condiţiile de stres.
Uleiul volatil de mentă ajută digestia, fiind un tonic în cazul unui apetit alimentar scăzut sau stimulează digestia şi flatulenţa prin acţiune stomahică, colagogă şi carminativă. Acţiunea expectorantă şi mucolitică se revendică mentei tot datorită uleiului volatil, în special mentonei şi cineolului, la fel şi efectul antipruriginos. Mentolul este responsabil de acţiunea antiemetică şi analgezică şi de îndepărtare a anxietăţii, depresiei sau a suprasolicitării organismului.
Fie administrat prin inhalaţie, prin piele sau oral, uleiul volatil interacţionează cu receptorii sistemului nervos central prin proprietăţile fizico-chimice specifice şi astfel, spun cercetătorii, menta are o multitudine de întrebuinţări.
Menta este folosită şi pentru acţiunea antidiareică şi antiseptică datorită taninurilor din compoziţie, care au un efect astringent asupra proteinelor bacteriene.
Această plantă este recunoscută şi utilizată la nivel internaţional, fiind menţionată în Farmacopeea Europeană (European Pharmacopoeia), în Farmacopeea Americană (U.S. Pharmacopeial Covention) precum şi în diverse cărţi de specialitate şi tratate. În Farmacopeea Română (FR X) menta are 2 monografii trecute separat, Menthae folium şi Menthae aetheroleum.
Oamenii de ştiinţă contemporani nu se opresc la rezultatele obţinute sau la medicina tradiţională ci încearcă să descopere cât mai multe lucruri despre această plantă. De exemplu, au ajuns la concluzia că sportivii sunt capabili să efetueze mai multe exerciţii şi chiar să alerge mai repede atunci când simt mirosul de mentă. Explicaţia constă în faptul că aroma pronunţată a plantei afectează o anumită parte a creierului care este responsabilă pentru trezirea de dimineaţă. Prin urmare, pasta de dinţi cu aromă de mentă reprezintă o modalitate mai facilă de trezire dimineaţa. Fabricarea produselor de igienă orală ce au în compoziţie mentă a fost menită în primul rând datorită contribuţiei acesteia la dispariţia mirosurilor neplăcute precum şi pentru efectul antiinflamator şi antiseptic. Acestea şi alte proprietăţi s-au manifestat şi în cosmetică unde găsim în ziua de azi o varietate largă de creme, geluri, balsamuri, şampoane pe bază de mentă.
Terapeutic, menta se găseşte sub formă de capsule, comprimate, plantă mărunţită şi uscată pentru infuzii, tincturi. Extern se folosesc de asemenea creme, geluri, unguente.
Deşi se întâlnesc rar, pot apărea reacţii alergice la persoanele sensibile sau intolerante la un compus din mentă. Nu este indicată administrarea în sarcină şi copiilor sub 7 ani şi nu se poate administra concomitent cu antiacidele.
Pentru copii, se poate încorpora menta într-o îngheţată preparată în casă, pentru a-i da o savoare mentolată, răcoritoare, perfectă pentru zilele toride de vară.
Atenţionări
Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la această plantă.
La dozele recomandate nu se cunosc contraindicaţii.
Stoc
In Stoc Furnizor Rapid - Livrare in 2-4 zile lucratoare
Cantitate
30 capsule
Forma de prezentare
Cutie
Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare