Coșul tău
Nu mai sunt produse in coșul tău
Merisor 30 cps Vitacare
Merisor 30 cps Vitacare
Efecte benefice în infecțiile tractului urinar.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 32 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 32 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,64 lei.
Merisor 30 cps Vitacare
Beneficii:
- efecte benefice în infecțiile tractului urinar;
- poate crește diureza și susține buna funcționare a aparatului urinar;
- îmbunătățește funcția excretorie a rinichilor;
- contribuie la menținerea sănătății tractului urinar;
- poate avea proprietăți antioxidante, prin care apară organismul uman de efectele nocive ale radicalilor liberi.
Compoziție:
- Extract din fructe de Merișor (Vaccinium vitis-idaea L) - 200 mg;
- Excipienţi: amidon din porumb, micron silicagel.
ACŢIUNE:
Extractul de MERIȘOR prezintă efecte benefice în infecțiile tractului urinar, poate crește diureza și susține buna funcționare a aparatului urinar, îmbunătățește funcția excretorie a rinichilor, contribuie la menținerea sănătății tractului urinar, poate avea proprietăți antioxidante, prin care apară organismul uman de efectele nocive ale radicalilor liberi.
INDICAŢII:
În fructele de Merișor se află o adevărată colecţie de substanțe cu efect antibiotic, extrem de eficiente în lupta cu infecțiile bacteriene de la nivelul vezicii urinare. Extractul de Merișor este un ajutor de nădejde al antibioticelor de sinteză, în tratarea cistitelor, inclusiv a celor recidivante. Merișoarele conţin zaharuri (4-7%), acizi citric, malic, benzoic (circa 2%), provitamina A, vitaminele B1, B2, C, tanin, vaccinin (un glucozid) și săruri minerale. Merișoarele au acțiune bactericidă (datorită acizilor benzoic și citric), diuretică, antiinflamatorie și antiinfecțioasă, fiind un dezinfectant urinar. Merișorul contribuie la menținerea sănătății tractului urinar, îmbunătățește funcția excretorie a rinichilor, susține funcţionarea corectă a aparatului urinar, ajută la diminuarea riscului de apariție a infecțiilor urinare (uretrite, cistite, nefrite etc.), scade aderența microorganismelor patogene de pereții căilor urinare, ajutând la desprinderea bacteriilor Escherichia coli, scade senzațiile de usturime și prurit. Produsul Merișor, grație conţinutului din extract de merișor, ajută la prevenirea instalării bacteriilor patogene în pereții tractului urinar.
MERIȘOR conține un ingredient activ important – NutriCran (concentrat uscat din suc de merișor – Vaccinium macrocarpon) – care reprezintă o sursă bogată de bioflavonoide, compuși fenolici și alte substanțe naturale, cu o influență benefică asupra funcționării tractului urinar.
ATENŢIONĂRI SPECIALE:
Produsul Merișor nu se recomandă în timpul sarcinii, lactației, trebuie administrat cu precauții în litiază cu oxalați, în doze mari poate provoca diaree și crește nivelul de glucoza sanguin. Recomandăm și consult de specialitate înainte de a vă autoadministra orice preparate din plante. Nu s-au observat alte efecte secundare. Este recomandat a se folosi pe o perioadă îndelungată. Efectele pozitive pot fi observate după minim 3-6 săptămâni.
MOD DE ADMINISTRARE:
Adulți: 1 cps* /zi, după masă, timp de minim 3 luni
FORMA DE PREZENTARE:
Cutie cu 3 blistere, fiecare blister conţinând 10 capsule.
MENŢIUNI:
A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici. A se păstra în ambalajul original, la temperatura mediului ambiant, în locuri uscate şi ferite de lumina directă a soarelui. A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic. Suplimentele alimentare nu trebuie să substituie o dietă variată şi echilibrată şi un mod de viaţă sănătos. Produs notificat de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA Bucureşti.
Rolul componentelor:
Merişoarele (afinele roşii) sunt considerate încă din vechime tratamente miraculoase pentru numeroase boli, cu precădere cele ale tractului urinar. Merișorul a fost descoperit în America de Nord, de către primii locuitori, și era folosit pentru mâncare, îndeosebi pentru pastramă. Impactul benefic asupra sănătății a fost confirmat în zilele noastre prin studii specializate.
Timp de secole, merișorul a fost folosit profilactic în regiunile nordice, în țări precum Suedia, Finlanda sau în Rusia de Nord, unde clima aspra nu permitea creșterea și, implicit, consumul altor prea multe fructe. Și-a dovedit în timp eficiența în tratarea infecțiilor renale, intestinale și gastrice.
Este un arbust mic, tufos cu frunzele eliptice, cu vârful rotunjit și rigide. Florile sunt albe-roz iar fructele sunt bace sferice, roșii lucitoare, acrișoare și comestibile. În scop medicinal se folosesc fructele și frunzele. Frunzele de merișor conțin arbutozidă, taninuri, flavone, vitamine C și substanțe cu acțiune antibiotică. Fructele conțin acizi organici, antociani și vitamine (A,B,C), substanțe minerale. Semințele fructelor sunt bogate în acizi grași de tip omega-3.
În medicina tradițională, merișorul a fost folosit ca aperitiv, antihemoragic, diuretic și tonic pentru sistemul nervos. În medicina tradițională austriacă, fructele de merișor au fost administrate intern sub forma unui jeleu sau sirop pentru tratarea problemelor gastrointestinale, rinichilor și tractului urinar. Principiile active ale plantei au acțiune antiinflamatoare, antiseptică, diuretică, astringentă, antidiareică, sudorifică. Frunzele au acțiune astringentă, datorată conținutului în taninuri și antiseptică la nivel renal. Datorită conținutului mare de flavone are și acțiune diuretică. Antocianii din merișor s-au dovedit a avea efecte pozitive asupra Staphylococcus aureus, bacterie ce cauzează diverse infecții. Merișorul este contraindicat în sarcină.
Fructele de merișor puse într-un borcan cu apă, la temperatura de 10-18 grade Celsius, se păstrează vreme de un an, fără vreo altă intervenție, deoarece conțin substanțe numite benzoați, care sunt varianta naturală și netoxică a periculosului aditiv E 211 (benzoat de sodiu), cu efect puternic conservant.
Nicio recenzie