Ulei de nuca - presat la rece 50 ml Herbavit, ULEIURI VEGETALE
Ulei de nuca - presat la rece 50 ml Herbavit, ULEIURI VEGETALE

Ulei de nuca - presat la rece 50 ml Herbavit

Ulei de nuca - presat la rece 50 ml Herbavit

Este eficient in curele de protectie a aparatului cardio-vascular, in tratarea tulburarilor de stomac si intestine, in tratamentele teniazei, contra caderii parului , varice, rani cronice, mastoza, afectiuni hepatice.

608
Verifică disponibilitatea in tab-ul Detalii Produs!
19,48 lei
Livrare in 1-4 zile lucrătoare

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 19 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 19 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,38 lei.


 

Ulei de nuca - presat la rece 50 ml Herbavit

Este eficient in curele de protectie a aparatului cardio-vascular, in tratarea tulburarilor de stomac si intestine, in tratamentele teniazei, contra caderii parului , varice, rani cronice, mastoza, afectiuni hepatice.


Compozitie:
ulei de nucă (Juglans Regia) 100 % pur.

Uleiul de nucă (Juglans Regia)  este 100% natural, se obţine din miezul de nucă prin presare la rece.
Uleiul de nucă conţine Omega 3 (acid linolenic), Omega 6 (acid linoleic) şi Omega 9 (acid oleic).

Componenţi principali: acid palmitic, acid stearic, acid oleic, acid linoleic, acid linolenic.
Uleiul de nucă are un continut foarte bogat de  acizi grasi polinesaturati, acid linoleic, linolenic, oleic si putini acizi grasi saturati (palmitic si stearic). Are efect anticolesterol.
Este eficient in curele de protectie a aparatului cardio vascular, in tratarea tulburarilor de stomac si intestine, in tratamentele teniazei,contra caderii parului (se aplica 10-20 de picaturi la radacina parului), varice, rani cronice, mastoza, afectiuni hepatice.
Uleiul de nucă poate fi consumat atât ca atare în alimente, cât şi în scop terapeutic.

Uleiul de NUCĂ (Juglans regia)
Nucul este un arbore înalt de 30 de metri, face parte din familia Juglandaceae, originar din Balcani spre est până în Himalaya şi sud-estul Chinei. Arborele are un trunchi gros cu scoarţă netedă de culoare gri-verzuie, frunze mari compuse şi flori de culoare purpurie care înfloresc în mai. Fructele cresc grupate, au formă sferică şi înainte de coacerea completă au un înveliş gros de culoare verde, în interiorul căruia există o sămânţă zbârcită, bogată în ulei, protejată de o coajă tare, lemnoasă de culoare maronie. Cei mai importanţi cultivatori de nuc sunt: Bulgaria, Grecia, Franţa, România, Serbia, China, California şi Chile.
Uleiul de nucă se obţine prin presarea la rece a sâmburilor uscaţi. Uleiul obţinut are culoare galben aurie, miros specific de nucă.  După deschidere se păstrează la loc uscat şi răcoros pentru a preveni râncezirea.
Uleiul presat la rece de nucă conţine: acizi graşi Omeg 3, vitaminele B1, B2, B6, C, E, PP și minerale precum: calciu, cupru, fier, fosfor, mangan, magneziu, seleniu, zinc etc.

Beneficii
Uz intern:
-contribuie la menţinerea elasticităţii arterelor;
-acidul alfa linoleic (Omega 3) previne apariţia bolilor cardiovasculare şi ajută la scăderea colesterolului rău;
-adjuvant în cazul durerilor articulare cu rol antiinflamator;
-menţine echilibrul hormonal;
-adjuvant în eliminarea paraziţilor intestinali (tenia);
-adjuvant în cazul tulburărilor intestinale, afecținilor hepatice şi ale stomacului;
-util în caz de constipaţie.

Uz extern:
-hrăneşte şi regenerează pielea uscată;
-recomandat pentru tenul sensibil sau iritat;
-hidratează tenul matur şi atenuează ridurile;
-are efect cicatrizant în cazul rănilor minore;
-adjuvant în: eczeme, psoriazis, furuncule;
-emolient al pielii crăpate;
-prin masaj local îmbunătăţeşte circulaţia, recomandat în caz de varice;
-contribuie la obţinerea unui bronz uniform;
-intăreşte rădăcina firului de păr, regenerează şi previne căderea părului.
 
Atentionari:
Toate informatiile din acest site sunt publicate in scop informativ, de interes personal. Aceste informatii nu se pot substitui sfaturilor si prescriptiilor medicului sau oricarui personal medical calificat.
Nu trebuie sa folositi informatiile de pe site, cu rolul de a diagnostica sau trata orice probleme de sănătate sau boală sau de a înlocui medicamentele şi tratamentele prescrise de personalul medical autorizat.
Daca aveti sau credeti ca aveti probleme de sanatate adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Informatiile si sfaturile nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

Rolul componentelor:
Nucul este un arbore foios ce poate ajunge până la 30m înălțime, cu o coroană globuloasă, frunze imparipenat compuse iar fructele sunt niște drupe globuloase, mari de 4-5cm, cu ănveliș cărnos, verde. În interiorul acesteia se găsește o sămânță mare, comestibilă. Nucul are o longevitate de 300-400 de ani. În scop terapuetic se folosesc frunzele (Juglandis folium), pericarpul fructelor (Juglandis pericarpium)și fructele (Juglandis fructus).
Datorită conţinutului biochimic foarte diversificat, există multiple proprietăţi terapeutice. Frunzele și pericarpul sunt bogate în taninuri, ulei volatil, naftachinone, flavonoide și sunt indicate pentru efectele lor hipoglicemiante, depurative, hemostatice, antidiareice, astringente, antiinflamatoare, cicatrizante, emoliente și antimicotice. Fructele sunt extrem de bogate în acizi graşi monosaturaţi (aprox. 72%), precum este acidul oleic şi o excelentă sursă de acizi graşi esenţiali de omega 3 ca acidul linoreic, acidul alfa linoreic(ALA) şi acidele arachidonice. Introducerea regulată în meniu a nucilor ajută la reducerea colesterolului negativ şi la creşterea nivelului de colesterol pozitiv, benefic pentru organism.
Legendele antice povestesc cu mare admiraţie despre zeiţa Artemis Coryatis, iubită de Zeus şi transformată într-un nuc cu roade bogate, datorită clarviziunii ei magice. Originea nu¬cului pare a se pierde în negura timpului şi se crede că a fost prezent înaintea perioadei gla¬ciare, după care a rezistat doar în câteva zone. Există (ca peste tot, şi la fiecare legendă) opinii că patria lui adevărată ar fi Iranul şi de acolo ar fi plecat în Asia Mică, Caucaz, Asia Cen¬trală –unde se întâlneşte şi astăzi în stare sălbatică. În India, nucul se pomeneş¬te încă din sec. I î. Hr, în ma¬nu¬scrisele sanscrite, iar în China, nucul se cultiva cu 140-150 ani înaintea erei creştine. În cultura noastră, nucul era sădit pe lângă casă cu ocazia unui eveniment special, cum ar fi venirea pe lume a unui copil. Cu toţii ştim că nucile se dă¬ruiesc colindătorilor de Cră¬ciun, de Anul Nou şi Bobotează, iar pe vremuri, se înveleau în hârtii colorate şi se agăţau în bradul de Crăciun, în locul globuleţelor (mai ales în casele copiilor nevoiaşi).

Stoc
In Stoc Magazin - Livrare in 1-3 zile lucratoare
Cantitate
50 ml
Forma de prezentare
Flacon sticla
Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare