- La reducere!
- -12%
ULEI DE NUCA 100ML Carmita
ULEI DE NUCA 100ML Carmita
Uleiul de nucă este cunoscut de multă vreme ca fiind benefic pentru sănătate.În anul 1931 cercetătorii au descoperit că nucile au un important conţinut de vitamina C.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 20 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 20 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,40 lei.
ULEI DE NUCA 100ML Carmita
Uleiul de nucă este cunoscut de multă vreme ca fiind benefic pentru sănătate.În anul 1931 cercetătorii au descoperit că nucile au un important conţinut de vitamina C.
Uleiul de nucă este bogat vitaminele B1, B2, şi B3, vitamina E şi niacina. De asemenea este bogat în acizii graşi omega 3.
Un ulei de nucă de calitate vă avea gust plăcut de nucă. După deschiderea recipientului, uleiul de nuci trebuie menţinut într-un loc răcoros, la întuneric.
Antioxidanţii prezenţi în uleiul de nucă au un rol important în eliminarea toxinelor şi a diverselor substanţe nocive din organism, care sunt indirect sau direct răspunzătoare de dezvoltarea mai multor tipuri de cancer. Acidul elagic împiedică multiplicarea şi dezvoltarea celulelor canceroase.
Recomandari
- curele de protecţie a aparatului cardio-vascular
- hipercolesterolemie ( o cura de 8-10 zile/luna, cu 2 linguri luate dimineata, pe nemancate)
- ulcer gastric şi duodenal
- tratarea tulburarilor de stomac si intestine
- eliminarea parazitilor intestinali
- un bun stimulator al sistemului nervos
- afectiuni hepatice
- psoriazis
- diaree
- constipatii si teniazie( teniaza apare in urma consumului de carne infestata cu parazit, carne ce nu a fost suficient de bine preparata termic)
- anemii; artroze; astenie; reumatism;
- stări precanceroase
- întârzieri de creştere
- tulburări neurovegetative
- disfuncţii endocrine
- in dieta persoanelor cu activitati intelectuale si fizice intense
- caderea parului( sub forma de picaturi care se aplica la radacina parului, se maseaza, se asteapta 10- 15 minute dupa care se spala cu un sampon din plante, de doua ori pe saptamana, timp de trei luni)
- tulburări de menopauza şi alte afecțiuni.
- acţiune tonifiantă( masarea zonelor afectate de varice sau circulaţie periferică neadecvată.
Ingrediente
100% ulei natural de nucă presat la rece din miez de nucă uscată natural, netratat termic, foarte bogat în vitamina A, B1, B3, B5, B6, C, D, E, K, precum şi minerale: cupru, magneziu, calciu, fosfor, potasiu, fier, acizi graşi, omega 3 şi omega 6. Acizi graşi polinesaturaţi totali 63,3g, din care: acid linoleic (omega 6) -52,9 g şi acid alfa-linoleic 10,4g.
Mod de administrare
Poate fi adăugat în toate tipurile de mâncare, cu condiţia respectării câtorva reguli: depozitarea în locuri răcoroase şi întunecate, iar după deschidere păstrarea lui exclusiv în aparatele frigorifice. Nu trebuie supus temperaturilor ridicate, nu se prăjeşte şi nu se fierbe. Se adaugă în preparate reci sau după ce preparatele sunt luate de pe foc.
Mod de prezentare:
Flacon a 100 mililitri
Rolul componentelor:
Nucul este un arbore foios ce poate ajunge până la 30m înălțime, cu o coroană globuloasă, frunze imparipenat compuse iar fructele sunt niște drupe globuloase, mari de 4-5cm, cu ănveliș cărnos, verde. În interiorul acesteia se găsește o sămânță mare, comestibilă. Nucul are o longevitate de 300-400 de ani. În scop terapuetic se folosesc frunzele (Juglandis folium), pericarpul fructelor (Juglandis pericarpium)și fructele (Juglandis fructus).
Datorită conţinutului biochimic foarte diversificat, există multiple proprietăţi terapeutice. Frunzele și pericarpul sunt bogate în taninuri, ulei volatil, naftachinone, flavonoide și sunt indicate pentru efectele lor hipoglicemiante, depurative, hemostatice, antidiareice, astringente, antiinflamatoare, cicatrizante, emoliente și antimicotice. Fructele sunt extrem de bogate în acizi graşi monosaturaţi (aprox. 72%), precum este acidul oleic şi o excelentă sursă de acizi graşi esenţiali de omega 3 ca acidul linoreic, acidul alfa linoreic(ALA) şi acidele arachidonice. Introducerea regulată în meniu a nucilor ajută la reducerea colesterolului negativ şi la creşterea nivelului de colesterol pozitiv, benefic pentru organism.
Legendele antice povestesc cu mare admiraţie despre zeiţa Artemis Coryatis, iubită de Zeus şi transformată într-un nuc cu roade bogate, datorită clarviziunii ei magice. Originea nu¬cului pare a se pierde în negura timpului şi se crede că a fost prezent înaintea perioadei gla¬ciare, după care a rezistat doar în câteva zone. Există (ca peste tot, şi la fiecare legendă) opinii că patria lui adevărată ar fi Iranul şi de acolo ar fi plecat în Asia Mică, Caucaz, Asia Cen¬trală –unde se întâlneşte şi astăzi în stare sălbatică. În India, nucul se pomeneş¬te încă din sec. I î. Hr, în ma¬nu¬scrisele sanscrite, iar în China, nucul se cultiva cu 140-150 ani înaintea erei creştine. În cultura noastră, nucul era sădit pe lângă casă cu ocazia unui eveniment special, cum ar fi venirea pe lume a unui copil. Cu toţii ştim că nucile se dă¬ruiesc colindătorilor de Cră¬ciun, de Anul Nou şi Bobotează, iar pe vremuri, se înveleau în hârtii colorate şi se agăţau în bradul de Crăciun, în locul globuleţelor (mai ales în casele copiilor nevoiaşi).
Producator uleiuri vegetale.