Ulei de Masline Extravirgin 250 ml Salvadori
Ulei de Masline Extravirgin 250 ml Salvadori
Uleiul de masline extra-virgin.
Provine din prima presare a maslinelor.
Are o aciditate nu mai mare de 0.8% si este considerat a avea un gust superior.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 25 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 25 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,50 lei.
Ulei de Masline Extravirgin 250 ml Salvadori
Uleiul de masline extra-virgin.
Provine din prima presare a maslinelor.
Are o aciditate nu mai mare de 0.8% si este considerat a avea un gust superior.
Cele mai multe uleiuri de masline sunt extravirgine doar pe eticheta.
Uleiul virgin este produs prin folosirea metodelor fizice si fara nici un fel de tratament chimic.
Aciditatea este mai mica de 2% si are un gust bun.
Rafinat inseamna ca uleiul a fost tratat chimic pentru neutralizarea gustului puternic (caracterizat ca fiind un defect) si a continutul de acizi.
Temperatura ideala la care trebuie pastrat este de 14ºC.
Uleiul de MĂSLINE (Olea europaea)
Măslinul sau cum mai este denumit „arborele veşnic roditor”, datorită longevităţii şi a capacităţii lui de regenerare, este un arbore cu frunze verzi tot timpul anului şi cu fructe în formă ovală, de culoare verde şi de dimensiuni diferite, cu pulpa cărnoasă şi cu un sâmbure în interior. Măslinul este originar din Siria, zonele de litoral din Turcia, zonele limitrofe ale Mării Mediterane, sudul Africii, sud-estul Asiei și în estul Australiei.
Cea mai cunoscută specie de măslini, din cele 20 de specii câte există din genul Olea, este Olea europaea. Măslinii sunt cultivaţi în principal, pentru obţinerea uleiul de măsline sau pentru consumul fructelor, după ce acestea au trecut printr-un proces natural de fermentare.
În Italia sunt identificate peste 300 de variateţi de măslini, dintre care: Carolea, Frantoio, Leccino, dar se crede că unele varietăţi sunt înrudite cu varietatea Licinian, care era cea mai apreciată din Roma Antică, datorită calităţii deosebite a uleiului obţinut.
Pe de altă parte, varietăţile de măslini întâlnite în Spania precum: Arbequina, Empeltre, Manzanila etc. au frunze late şi fructe mai mari şi cu gust amar, iar uleiul obţinut este inferior din punct de vedere calitativ faţă de cel obţinut din varietăţile care cresc în Italia.
Uleiul de măsline cel mai apreciat şi recomandat pentru consum este cel extra virgin, care conţine substanţe nutritive benefice pentru sănătatea organismului nostru, dintre care: acizi graşi monosaturați (Omega 3 şi 6), antioxidanţi, luteină, vitaminele: A, B1, B2, C, D, E, K etc. Astfel uleiul de măsline extra virgin e bine de consumat neprocesat termic, (pe salate, pâine, etc.) pentru efecte pozitive atât pentru uz inter cât şi extern.
Uz intern:
- protejează stomacul, previn apariţia ulcerului gastroduodenal şi gastrita;
- stimulează secreţia biliară şi astfel scade incidenţa apariţiei calculilor biliari;
- reduce colesterolul şi trigliceridele;
- ajută reducerea hipertensiunii şi previne afecţiunile cardiovasculare;
- întăreşte dantura şi oasele;
- luteina reprezintă un antioxidant puternic, alături de vitamina C și E, care neutralizează radicalii liberi, îmbunătăţeşte acuitatea vizuală şi previne îmbătrânirea prematură a pielii;
- stimulează metabolismul şi ajută la scăderea în greutate;
- are proprietăţi antiinflamatoare cu efect benefic în caz de artrită sau astm.
Uz Extern:
-hidratează tenul, pielea şi scalpul;
-previne apariţia ridurilor şi ajută la estomparea ridurilor existente;
-aplicat la rădica firului de păr, previne mătreaţa şi căderea părului;
-se poate folosi şi pentru pielea sensibilă a bebeluşilor, în prevenirea dermatitei de scutec;
-aplicat înainte de expunerea la soare previne deshitratarea pielii, iar aplicat după plajă reduce discomfortul cauzat de arsurile solare;
-hidratează cuticulele şi întăreşte unghiile;
-poate fi folosit ca balsam de buze.
Uleiul de măsline se păstrează în recipient închis la culoare și închis ermetic, la loc uscat, întunecat şi răcoros, iar dacă este pus la rece, se tulbură şi consistenţa lui devine mai vâscoasă, e semn că uleiul este de bună calitate.
Producator italian cu peste 100 ani de traditie in producerea uleiurilor din masline extravirgine.