ULEI COCOS BIO EXTRAVIRGIN (UZ EXTERN) 100ML
ULEI COCOS BIO EXTRAVIRGIN (UZ EXTERN) 100ML
Pentru un bronz & masaj perfect!
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 17 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 17 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,34 lei.
ULEI COCOS BIO EXTRAVIRGIN (UZ EXTERN) 100ML
Pentru un bronz & masaj perfect!
Plajă
Masaj
Uz cosmetic
Conține: ulei de cocos extravirgin.
Iată care sunt avantajele dacă folosești uleiul de cocos pentru bronz:
- mai puțină cojire după statul la soare: din cauza căldurii și a faptului că își pierde din umezeală, pielea ajunge să se cojească și să se usuce foarte tare. Uleiul de cocos hidratează în profunzime, nu doar la suprafață, ceea ce înseamnă că vei avea o piele lucioasă și apetisantă, fără cojițe sau crăpături. În plus, se formează o barieră de grăsimi saturate la suprafața pielii, care nu permit pierderea umezelii.
- te ajută să te bronzezi mai repede și să capeți o culoare mai frumoasă: partea bună este că va trebui să stai mult mai puțin în soare decât dacă te dai cu crema obișnuită pentru protecție solară. Uleiul de cocos activează mai repede melanina de sub piele, dând acea culoare arămie într-un timp mult mai scurt. Dacă vrei să te bronzezi fără să îți pui sănătatea în pericol, este recomandat să petreci sub 3 ore în soare, apoi să stai la umbră câteva ore sau chiar până a doua zi. Dacă te dai cu ulei de cocos și petreci câte 20 de minute în soare, luând pauze între reprizele de bronzat, vei obține mult mai repede culoarea mult dorită.
- nu blochează absorbția de vitamina D: după cum probabil știi, această vitamină este produsă de corp atunci când acesta este expus la soare, dar se pare că produsele menite să blocheze razele UV împiedică și capacitatea pielii de a absorbi vitamina, ceea ce face foarte rău pielii și întregului organism.
Cum să folosești uleiul de cocos pentru bronz
Pentru ca uleiul de cocos să te protejeze cum trebuie de razele UV, prima oară trebuie să aplici o cantitate mai mare, după care să reaplici cantități mai mici o dată la 10 minute, masând până intră în piele. Nu sta niciodată la soare mai mult de 20 de minute, pentru că efectele acestuia variază în funcție de tipul tău de piele și de sensibilitatea pe care o ai.
Totodată, este bine să știi că uleiul de cocos nu te poate proteja 100% de razele UV, așa că nu este indicat să te expui exagerat de mult la acestea. De fapt, nu ai nevoie de mai mult de 15-20 de minute pe zi de stat la soare, mai ales dacă folosești ulei de cocos, care grăbește bronzul.
Foarte important este să nu cumperi orice ulei de cocos, ci să apelezi la cel nerafinat sau virgin. Uleiurile rafinate nu funcționează la fel de bine, pentru că nu conțin acizi grași. În plus, ele nu au nici beneficiile menționate mai sus și pot contribui la arderea pielii, în loc să o protejeze. Nu te zgârci la acest produs, la fel cum nu te-ai zgârci nici la crema cu factor de protecție solară, pentru că este vorba despre sănătatea ta.
Încearcă și tu uleiul de cocos pentru bronz și vei avea parte exact de culoarea la care ai visat toată vara!
Origine: Filipine
Rolul componentelor:
Cocosul (Cocos Nucifera) face parte din familia palmierului. Numele se referă la copacul al cărui fruct este nuca de cocos. Considerată în culturile unde crește un aliment fundamental, nuca de cocos oferă beneficii dincolo de valoarea nutritivă, capabile să vindece orice boală.
Din punct de vedere botanic nu este o nucă, fiind clasificată ca o sămânță (cea mai mare din lume), fie ca o drupă, alături de cireșe și prune.
Nuca de cocos ne oferă pulpa albă, apa de cocos, lapte și ulei. Acest aliment complet a hrănit popoare întregi de multe generații. În multe insule unde crește asigură aproape în totalitate alimentația localnicilor. Pentru aceștia este atât un aliment, cât și leac foarte apreciat cu o lungă istorie, fiindu-i atribuite multe beneficii.
Recent, și medicina modernă a început să îi exploreze potențialul, descoperindu-i secretele și proprietățile tămăduitoare.
O nucă de cocos în stare matură poate ajunge până la 1,5 kilograme. Se poate utiliza în totalitate: conținutul apos, miezul, dar și partea fibroasă (coaja), în diverse industrii.
Când este încă tânără, nuca are un înveliș verde iar partea din interior este mai gelatinoasă. Când ajunge la maturitate, coaja devine maro iar apa dinăuntru ușor amară.
Uleiul de cocos este extras din miezul alb de nucă. În insulele tropicale, acest ulei constituie o sursa principală de grăsimi. Are dintre cele mai variate aplicații: la gătit, în medicină și în industrii.
Multă vreme uleiul de cocos a fost neglijat din cauza conținutul mare de grăsimi și de aceea a fost trimis la raftul cu uleiuri rele pentru organism.
Cercetările ulterioare arată că, de fapt, grăsimile saturate conținute de aceste uleiuri sunt chiar binefăcătoare pentru organism, ajutând la scăderea colesterolului rău și la scăderea greutății corporale.
Alte efecte benefice ale uleiului de cocos:
– este foarte stabil la căldură, deci potrivit la procesare termică;
– oxidează greu, rezistând la râncezeală.
Grăsimile saturate prezente în uleiul de cocos acționează altfel decât cele existente în alte plante sau produse de origine animală. Aceasta se datorează conținutul majoritar de acizi grași cu moleculă medie (MCFA), în comparație cu celelalte uleiuri în a căror compoziție găsim acizi grași cu moleculă lungă (LCFA). Aceștia din urmă sunt mai greu de procesat de către organism și sunt acele grăsimi care tind să se instaleze pe șolduri, coapse, etc. Evident, pentru copilul dumneavoastră, aceasta nu este un aspect demn de luat în calcul deocamdată, dar pe termen lung e bine să limitați consumul lor.
Se crede că organismul metabolizează acizii grași cu moleculă medie (MCFA), găsiți în laptele de mamă și în uleiul de cocos, astfel încat grăsimile sunt utilizate într-un mod eficient. Spre deosebire de acizii grași cu moleculă lungă (LCFA) care blochează arterele și se depozitează în zonele cu probleme, cei cu moleculă medie ajută organismul să absoarbă vitamine și minerale din alte alimente, jucând un rol important în prevenirea și tratarea diabetului. Totodată sunt ușor de procesat și pot oferi o cantitate importantă de energie copilului. Se găsesc în formule date copiilor în spitale și chiar adulților.
Categoriile vizate au fost alimentele, suplimentele alimentare și cosmeticele: toate trebuiau să fie ”fără E-uri” dacă urmau să aibă loc în portofoliul Pronat.
În cei 9 ani de activitate, firma a schimbat de trei ori locația, iar a treia locație, mai mare, mai modernă și cu mai multe facilități, corespunde creșterii înregistrate precum și proiecțiilor viitoare care sunt în planul de dezvoltare al firmei, între care intensificarea activității de producție și ambalare.
Actualmente Pronat are peste 90 de furnizori, în întregime din zona comunitară, peste 500 de parteneri recurenți și cateva milioane de produse vândute. Piața internă este dată de mixul de canale de distribuție: comerțul bio specializat, lanțurile internaționale și de asemenea comerțul online.