- La reducere!
- -10%
Ulei cocos 500ml Solaris
Ulei cocos presat la rece 500ml Solaris
Uleiul de cocos este solid la temperatura camerei, ca untul.
Din punct de vedere nutritiv, uleiul de cocos este compus in cea mai mare parte din nutrientii existenti in nuca de cocos.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 51 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 51 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,02 lei.
Ulei cocos presat la rece 500ml Solaris
Uleiul de cocos este solid la temperatura camerei, ca untul.
Din punct de vedere nutritiv, uleiul de cocos este compus in cea mai mare parte din nutrientii existenti in nuca de cocos.
Beneficii:
Din compozitia uleiului de cocos fac parte vitamina E, vitamina K, fierul, fitosteroli, acizi grasi Omega-6, grasimi saturate, mononesaturate si polinesaturate.
Acizii grasi saturati: majoritatea sunt trigliceride cu lanturi medii, care sunt usor asimilat ede organism. Uleiul de cocos este bogat in vitamina E, vitamina K si minerale (fier).
Actiuni:
Vitaminele continute de uleiul de cocos sunt importante pentru sanatatea cardiovasculara.
Specialistii confirma ca uleiul de cocos reduce nivelul colesterolului total, al colesterolului rau, al trigliceridelor si al lipoproteinelor.
Uleiul de nuca de cocos ajuta la incetinirea efectelor imbatranirii datorita continutul bogat in antioxidanti.
Recomandari:
Beneficiile uleiului de nuca de cocos includ ingrijirea parului, a pielii, inlaturarea stresului, reducerea nivelului de colesterol.
Inlaturarea stresului: uleiul de nuca de cocos este foarte linistitor si prin urmare, ajuta la eliminarea stresului. Aplicarea uleiului sub forma de masaj ajuta la eliminarea oboselii. Motivul este, din nou, cantitatea mare de acizi grasi saturati cu molecula medie. Ei sunt convertiti imediat in energie si nu sunt stocati de organism ca grasimi.
Cum se consuma:
-Ingrijirea parului: uleiul de nuca de cocos este unul dintre cele mai bune produse naturale pentru ingrijirea parului. El ajuta la cresterea sanatoasa a parului, conferindu-i stralucire. Este folosit ca ulei de ingrijire a parului si utilizat in productia diverselor balsamuri, creme si sampoane. Uleiul de nuca de cocos este in mod normal aplicat local.
-Ingrijirea pielii: uleiul de nuca de cocos este excelent pentru masaj. Acesta actioneaza ca o crema hidratanta eficace pe toate tipurile de piele, inclusiv pielea uscata. Uleiul de nuca de cocos este o solutie sigura pentru a preveni uscarea si exfolierea pielii. Prin urmare, ulei de cocos formeaza ingredientul de baza in diverse produse de ingrijire a corpului, cum ar fi sapunuri, lotiuni, creme. uleiul de cocos era folosit pe scara larga la produsele de patiserie, dulciuri, pop-corn, prajituri raw vegan.
-Uleiul de cocos presat la rece este recomandat celor care tin o dieta raw deoarece este un produs 100% raw.
Rolul componentelor:
Cocosul (Cocos Nucifera) face parte din familia palmierului. Numele se referă la copacul al cărui fruct este nuca de cocos. Considerată în culturile unde crește un aliment fundamental, nuca de cocos oferă beneficii dincolo de valoarea nutritivă, capabile să vindece orice boală.
Din punct de vedere botanic nu este o nucă, fiind clasificată ca o sămânță (cea mai mare din lume), fie ca o drupă, alături de cireșe și prune.
Nuca de cocos ne oferă pulpa albă, apa de cocos, lapte și ulei. Acest aliment complet a hrănit popoare întregi de multe generații. În multe insule unde crește asigură aproape în totalitate alimentația localnicilor. Pentru aceștia este atât un aliment, cât și leac foarte apreciat cu o lungă istorie, fiindu-i atribuite multe beneficii.
Recent, și medicina modernă a început să îi exploreze potențialul, descoperindu-i secretele și proprietățile tămăduitoare.
O nucă de cocos în stare matură poate ajunge până la 1,5 kilograme. Se poate utiliza în totalitate: conținutul apos, miezul, dar și partea fibroasă (coaja), în diverse industrii.
Când este încă tânără, nuca are un înveliș verde iar partea din interior este mai gelatinoasă. Când ajunge la maturitate, coaja devine maro iar apa dinăuntru ușor amară.
Uleiul de cocos este extras din miezul alb de nucă. În insulele tropicale, acest ulei constituie o sursa principală de grăsimi. Are dintre cele mai variate aplicații: la gătit, în medicină și în industrii.
Multă vreme uleiul de cocos a fost neglijat din cauza conținutul mare de grăsimi și de aceea a fost trimis la raftul cu uleiuri rele pentru organism.
Cercetările ulterioare arată că, de fapt, grăsimile saturate conținute de aceste uleiuri sunt chiar binefăcătoare pentru organism, ajutând la scăderea colesterolului rău și la scăderea greutății corporale.
Alte efecte benefice ale uleiului de cocos:
– este foarte stabil la căldură, deci potrivit la procesare termică;
– oxidează greu, rezistând la râncezeală.
Grăsimile saturate prezente în uleiul de cocos acționează altfel decât cele existente în alte plante sau produse de origine animală. Aceasta se datorează conținutul majoritar de acizi grași cu moleculă medie (MCFA), în comparație cu celelalte uleiuri în a căror compoziție găsim acizi grași cu moleculă lungă (LCFA). Aceștia din urmă sunt mai greu de procesat de către organism și sunt acele grăsimi care tind să se instaleze pe șolduri, coapse, etc. Evident, pentru copilul dumneavoastră, aceasta nu este un aspect demn de luat în calcul deocamdată, dar pe termen lung e bine să limitați consumul lor.
Se crede că organismul metabolizează acizii grași cu moleculă medie (MCFA), găsiți în laptele de mamă și în uleiul de cocos, astfel încat grăsimile sunt utilizate într-un mod eficient. Spre deosebire de acizii grași cu moleculă lungă (LCFA) care blochează arterele și se depozitează în zonele cu probleme, cei cu moleculă medie ajută organismul să absoarbă vitamine și minerale din alte alimente, jucând un rol important în prevenirea și tratarea diabetului. Totodată sunt ușor de procesat și pot oferi o cantitate importantă de energie copilului. Se găsesc în formule date copiilor în spitale și chiar adulților.