Ulei Caise 10ml Transvital
Ulei din Samburi de Caise 10ml Transvital
Fiind bogat în acizi grași, vitamina A și vitamina E (cu rol antioxidant) este produsul ideal pentru îngrijirea și întreținerea epidermei sensibile (față și bust), se absoarbe rapid în piele, nu lasă tenul lucios.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 9 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 9 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,18 lei.
Uleiul din Samburi de Caise 10ml
Uleiul din sâmburi de caise (Prunus armeniaca) este potrivit pentru toate tipurile de ten. Fiind bogat în acizi grași, vitamina A și vitamina E (cu rol antioxidant) este produsul ideal pentru îngrijirea și întreținerea epidermei sensibile (față și bust), se absoarbe rapid în piele, nu lasă tenul lucios.
Beneficii:
-revitalizează tenul obosit
-hrănește și hidratează pielea uscată
-redă strălucire tenului
-emolient natural
-protejează împotriva razelor UV.
Administrare:
Se poate utiliza ca atare, pentru toate tipurile de ten, ca bază pentru ulei de masaj, demachiant, hidratant pentru conturul ochilor, în compoziția diferitelor măști sau serumuri.
Compozitie:
Prunus armeniaca kernel oil, Tocopherol.
Rolul componentelor:
Caisul este un pom fructifer care poate atinge 6 metri înălţime şi este originar din Asia. Frunzele sunt ovale, cu vârf ascuţit, iar coroana este densă şi voluminoasă. Florile au culoare albă sau roz deschis iar fructele sunt rotunde, de culoare portocalie, acoperite de peri.
În scop fitoterapeutic se utilizează fructele şi sâmburii.
Caisele sunt bogate în vitamina A, B1, B2, C,PP, proteine, acid nicotinic, săruri minerale de calciu, magneziu, brom, potasiu, sulf, cupru, fibre , zaharuri, glucoză, fructoză, acid ascorbic, oxalic, malic şi acid citric, precum şi tocoferoli şi acid pantotenic, riboflavină, betacaroten şi licopen.
Caisele au proprietăţi tonice, astringente, laxative, antioxidante, depurative, diuretice şi antihelmitice.
Fructele sunt recomandate în caz de anemie, edem, depresii, insomnii, astenie, inapetenţă (lipsapoftei de mîncare), constipaţie, litiază biliara, rahitism, detoxifiere, boli reumatice - consumate ca atare, sub formă de suc, compot sau dulceaţă, iar sâmburii sunt indicaţi în cazurile de parazitoze intestinale, afecţiuni respiratorii, astm bronşic, tuse, hipertensiune sau afecţiuni ale inimii - consumaţi ca atare, 6-7 smburi pe stomacul gol.
De asemenea, din caise poate fi extras uleiul cu rol aromatizant, folosit frecvent în tratamentele SPA antistres i de calmare a pielii iritate.
Sucul de caise amestecat cu miere este benefic în afecţiuni gripale, cu febră, având efect febrifuge (scade febra).
În uz extern, sucul de caise aplicat pe arsuri, eczeme sau plăgi calmează şi vindecă.
Din sâmburii de caise se poate prepara o emulsie cu care se limpezeşte părul după spălare şi care are rolul unui balsam natural ce redă supleţea părului şi previne despicarea vîrfurilor, dă volum podoabei capilare şi îl face uşor de pieptănat.
Atât fructul, sâmburii cât şi floarea de cais sunt utilizate sub formă de uleiuri, creme şi loţiuni pentru pielea uscată, ridată.
De asemenea, sepot prepara măşti naturale cu efecte benefice asupra tenului acneic, cu tendinţă de îngrăşare şi cazurile de xeroză cutanată.
Distribuitor al brandurilor Parapharm si Transvital