TINCTURA VALERIANA 200ML Faunus Plant
TINCTURA VALERIANA 200ML Faunus Plant
Tinctura de Valeriană este un extract hidroalcoolic concentrat cu acțiuni sedative care contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos central. Aceasta este recomandată în afecţiuni cardiovasculare care apar pe fond nervos (aritmii, ischemie şi nevroze cardiace, angină pectorală, hipertensiune arterială), insomnii, depresii, anxietate.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 39 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 39 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,78 lei.
TINCTURA VALERIANA 200ML Faunus Plant
Tinctura de Valeriană este un extract hidroalcoolic concentrat cu acțiuni sedative care contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos central. Aceasta este recomandată în afecţiuni cardiovasculare care apar pe fond nervos (aritmii, ischemie şi nevroze cardiace, angină pectorală, hipertensiune arterială), insomnii, depresii, anxietate.
Proprietăți: stimulează sistemul nervos central, hipotensiv, sedativ, hipnotic, antispastic.
Recomandări: afecţiuni cardiovasculare care apar pe fond nervos (aritmii, ischemie şi nevroze cardiace, angină pectorală, hipertensiune arterială), insomnii, depresii, anxietate.
Contribuie la:
- funcționarea normală a sistemului nervos central
- menținerea stării de relaxare mentală în caz de tensiune şi stres
- îmbunătăţirea calităţii şi duratei somnului.
Ingrediente: Valeriană (Valeriana officinalis) rădăcini – 20%; alcool etilic min. 30% v/v.
Mod de administrare: uz intern: câte o linguriţă (5ml) de tinctură diluată în 50ml apă sau ceai, de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.
Contraindicații: Copii sub 12 ani, sarcină, alăptare, alergie la valeriană, persoane cărora le este interzis/limitat consumul de alcool.
Produs 100% natural, obținut prin prelucrare manuală.
Nu conţine conservanţi sau coloranţi artificiali.
Produs avizat de SNPMAPS, notificare nr. 7925/2013.
Rolul componentelor:
Despre valeriană, se spune că se numără printre cele mai folosite plante medicinale din lume. Originea denumirii o constituie un omagiu adus împăratului roman Valerian și vine de la latinescul „valere”, însemnând „a fi sănătos”. Această plantă pare a fi vindecat un prinț, Colonna, de epilepsie în secolul XVI-lea.Cunoscută și drept gușa-porumbelului sau odolean, valeriana este un remediu naturist extrem de eficient în tratarea diverselor tipuri de tulburări emoționale, dar și în calmarea unei serii întregi de dureri și afecțiuni. Încă din Antichitate, medici precum Hippocrate, Dioscoride și Galenus recomandau valeriana ca remediu pentru insomnie. Romanii o foloseau pentru a trata palpitațiile și aritmiile. În Evul Mediu, călugărița și botanista germană Hildegard de Bingen recomanda valeriana ca tranchilizant și somnifer. Amerindienii utilizau valeriana pentru vindecarea rănilor. În timpul Primului Război Mondial, valeriana i-a ajutat pe europeni să depășească mai ușor stările de panică și nervozitate cauzate de bombardamente.
Iubitoare de soluri umede și bogate in minerale, valeriana face parte din flora spontană. Este o plantă perenă, cu frunze dese și flori mici, albe sau roz, a cărei înălțime ajunge să depășească uneori 1,5 metri. Florile de valeriană răspândesc un miros plăcut, care se simte până la o distanță de câțiva metri în jurul locului unde crește.
Extractul de Valeriana Officinalis se obține din rădăcină, prin acest proces potențându-se proprietățile terapeutice ale plantei. Valeriana este diuretică, astringentă, tonică, antispasmodică, anticonvulsivă, laxativă și carminativă. Are capacitatea de a echilibra sistemul nervos și de a reda vitalitatea. În general, valeriana este folosită ca remediu în caz de palpitații, insomnie, astm, angoasă, stres și anxietate, dar și în caz de oboseală cronică sau suprasolicitare intelectuală. Aceste proprietăți sunt imprimate plantei datorită, în principal, uleiului volatil din compoziție, ce conține acid valerianic, acid izovalerianic, valeranonă precum și datorită valepotriaților, flavonoidelor, iridoide, acizi fenolici, esteri ai acizilor grași, taninuri și aminoacizi (arginină, tirozină, GABA).
Specialiștii recomandă să nu se administreze valeriana înainte de o intervenție chirurgicală sau oamenilor care prezintă afecțiuni ale ficatului. De asemenea, valeriana nu se administrează concomitent cu barbiturice (fenobarbital), antidepresive (imipramină, amitriptilină), anxiolitice (diazepam), haloperidol.