TINCTURA TIROIDIANUS 200ML Faunus Plant
TINCTURA TIROIDIANUS 200ML (TIROIDA SANATOASA) Faunus Plant
Tinctura Tiroidianus este un extract hidroalcoolic concentrat din 4 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a glandei tiroide și normalizarea secreției hormonilor tiroidieni, fiind recomandată în hiper şi hipotiroidie, noduli tiroidieni, boala Basedow Graves (guşa exoftalmică).
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 47 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 47 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,94 lei.
TINCTURA TIROIDIANUS 200ML (TIROIDA SANATOASA) Faunus Plant
Tinctura Tiroidianus este un extract hidroalcoolic concentrat din 4 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a glandei tiroide și normalizarea secreției hormonilor tiroidieni, fiind recomandată în hiper şi hipotiroidie, noduli tiroidieni, boala Basedow Graves (guşa exoftalmică).
Acest produs este conceput pentru o cură de 12 zile.
Proprietăți: antitiroidian, antispastic, antiseptic, depurativ.
Recomandări: hiper şi hipotiroidie, noduli tiroidieni, boala Basedow Graves (guşa exoftalmică).
Contribuie la:
- funcționarea normală a glandei tiroide
- normalizarea secreției hormonilor tiroidieni
Ingrediente: Sânziene (Galium verum) părți aeriene (10%), Talpa-gâştei (Leonurus cardiaca) părți aeriene (4%), Gălbenele (Calendula officinalis) flori (3%), Nalbă-mică (Malva pusilla) frunze (3%); alcool etilic min. 30% v/v.
Mod de administrare: uz intern: câte o linguriţă (5ml) de tinctură diluată în 50ml apă sau ceai, de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.
Durata unei cure obişnuite este de 3-6 luni.
Pentru rezultate superioare, se recomandă folosirea în asociere cu ceaiul TIROIDIANUS și cu unguentul TIROIDIANUS (cu Sânziene și Gălbenele).
Contraindicații: Copii sub 12 ani, sarcină, alăptare, alergie la oricare dintre componentele produsului, persoane cărora le este interzis/limitat consumul de alcool.
Produs 100% natural, obținut prin prelucrare manuală.
Nu conţine conservanţi sau coloranţi artificiali.
Produs avizat de SNPMAPS, notificare nr. 7928/2013.
Rolul componentelor:
Dacă nu stiați, sânziana este o plantă ce înflorește tocmai în această perioadă, având multe floricele galbene. De aceea Sânziana se mai numește și “Floarea Sfântului Ioan”.
In fiecare an, la 24 Iunie, creștinii ortodocși sărbătoresc Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul. Această sărbătoare este foarte veche la noi, la români, și se mai numește popular “Sânzienele”.
Legenda spune că Sânziana a fost o fată sărmană, rămasă orfană și de care nimeni nu avea grijă. Ea însă se ruga lui Dumnezeu să aibă milă și de ea și să ducă o viață mai bună. Dar, nu după mult timp, Sânziana se îmbolnăvi iar Sfânta Vineri, ce umbla pe pământ îmbrăcată ca o femeie simplă, o prefăcu într-o floare gingașă și firavă, după cum era și trupul ei tânăr, o floare galben-aurie, după cum îi erau și cosițele bălaie. Și fiindcă a fost binecuvântată chiar de Sfânta Vineri, florile Sânzienei apară de rău. Fiecare floricică a Sânzienei are patru petale mici, așezate în formă de cruce și de aceea are putere împotriva relelor.
Floarea de Sânziană este o floare de câmp cu inflorescenţe mărunte, pline de polen, frumos mirositoare, care înfloreşte în preajma solstiţiului de vară, în perioada coacerii cerealelor. În medicina populară, Sânziana are numeroase întrebuinţări, mirosul florii este asemănător cu cel al mierii de albine, deși gustul este amar, ceea ce ar explica beneficiile plantei în tratarea bolilor de ficat și bilă. Produsul vegetal este utilizat ca diuretic, diaforetic, antiinflamator și spasmolitic. Are o compoziție bogată în flavonoide, cumarine și taninuri, ultimele fiind responsabile de efectul cicatrizant după arsuri, iritații, acnee și de curățare al pielii.
Florile de sanziene au, în egală măsură, calități vindecătoare, de înfrumusețare și magice. Deși florile de sânziene au fost folosite ca remediu natural de sute de ani în tratamentul bolilor de ficat, reumatismului, bolilor tiroidiene, renale și nervoase, oamenii de știință n-au tratat-o cu atenția care poate i s-ar cuveni, de aceea în jurul acestei flori plutește un oarece mister.
Extractul de Talpa-Gâștei este considerat „stăpânul inimii” căci are capacitatea de a stopa dezvoltarea aterosclerozei, reduce palpitațiile inimii, stabilizând ritmul cardiac și previne formarea cheagurilor de sânge, prevenind atacurile de cord. Extractul de Talpa-gâștei este eficient și pentru a stimula circulația periferică deficitară, fiind de ajutor pentru persoanele care au „mâini și picioare reci” sau prezinta riscul de formare a varicelor.
Galbenele - Denumirea ştiinţifică se datorează faptului că înfloreşte aproape tot anul, adică, în vechiul calendar roman, la toate calendele. În franceză, acestea poartă numele de „souci”, cu referire la culoarea plantei, derivat de la „floarea soarelui”. Potrivit unei legende engleze, Fecioarei Maria îi plăcea să-şi împletească în păr gălbenele; de aceea, în limba engleză, aceasta floare este numită „marigold”, însemnând „aurul Mariei”. Practicienii din secolul al XVII-lea o recomandă pentru „întărirea inimii” şi în tratarea variolei şi rujeolei.
Se pot utiliza sub formă de infuzie, decoct, ceaiuri, comprese, spălături, măşti şi produse cosmetice. În funcţie de afecţiunea care se doreşte a fi tratată, gălbenelele pot fi utilizate pentru tratament local (creme, comprese, maşti, spălături) sau pentru tratamente sistemice (decoct, infuzie, ceai etc).
Au capacitatea de a ajuta organismul în lupta împotriva infecţiilor, având acţiuni antiinflamatoare, antiseptice, antibacteriene şi antifungice prin prezenţa saponozidelor şi uleiului volatil. Gălbenelele au acțiune cicatrizantă, emolientă și demulcentă datorită mucilagiilor, care formează geluri vâscoase, formând astfel un strat coloidal protector pentru mucoase și ţesuturi. Efectul cicatrizant al gălbenelelor se datorează carotenoidelor care asigură multiplicarea celulelor precum şi un efect antioxidant benefic împotriva radicalilor liberi.
Un studiu făcut asupra efectelor gălbenelelor asupra unui grup de pacienți cu probleme gastrice, mai exact ulcer gastroduodenal și gastrită hiperacidă; după tratamentul cu gălbenele, rezultatele au arătat dispariția nișei ulceroase la unii pacienți, aciditatea gastrică a scăzut foarte putin, ceea ce a condus la concluzia că gălbenelele acționează în aceste afecțiuni prin vindecarea epiteliului gastric, adică a acelui strat de protecție a stomacului care este lezat de boală. De asemenea se utilizează pentru vindecarea ulcerului bucal, la nivelul gâtului sau venos.
Atentionari:
Se recomandă cu prudenţă în sarcină.
Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la această plantă.
La dozele recomandate nu se cunosc contraindicaţii.
Se recomandă cu prudenţă femeilor însărcinate.
Mamele care alăptează pot consuma acest ceai.