- La reducere!
- -10%
TINCTURA ROZMARIN 50ML - Hofigal
TINCTURA ROZMARIN 50ML - Hofigal
Tinctura de rozmarin are proprietaticolagog-coleretice, hepatoprotectoare, de stimulare a sistemului nervos central, tonifiante si reconfortante, vasoprotectoare ale circulatiei periferice, diuretice.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 13 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 13 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,26 lei.
TINCTURA ROZMARIN 50ML - Hofigal
Tinctura de rozmarin are proprietaticolagog-coleretice, hepatoprotectoare, de stimulare a sistemului nervos central, tonifiante si reconfortante, vasoprotectoare ale circulatiei periferice, diuretice.
Beneficii:
-Asigura un aport bogat de nutrienti si substante bioactive necesar suplimentarii dietei pentru mentinerea sanatatii celulei nervoase, a circulatiei periferice (arteriolara si capilara), a ficatului si a cailor biliare, pentru revigorarea si fortifierea organismului;
-Sustine reglarea activitatii sistemului nervos central si imbunatatirea irigarii si oxigenarii cerebrale;
-Creste rezistenta organismului la efort fizic si intelectual;
-Contribuie la imbunatatirea activitatii intelectuale prin stimularea memoriei si a capacitatii de concentrare si de invatare;
-Efect benefic in tulburari cu caracter functional ale tubului digestiv, favorizeaza digestia si contribuie la normalizarea functiilor hepato-biliare;
-Influenta pozitiva asupra metabolismului lipidic si lipoproteic, normalizeaza nivelul sanguin al colesterolului total si cel esterificat;
-Intervine favorabil in starile de astenie la persoane varstnice cu tulburari circulatorii cerebrale si periferice, tulburari ale memoriei, tulburari emotionale;
-Ajuta la normalizarea valorilor tensiunii arteriale;
-Contribuie la limitarea consecintelor negative ale stresului oxidativ prin reducerea productiei de radicali liberi superoxidici;
-Efect revigorant si fortifiant, asigura o stare generala de bine.
Compozitie:
Rosmarini herba - rozmarin 20 g si alcool etilic 70% v/v pentru 100 g solutie.
Administrare:
Cate 30 - 50 picaturi de 2 - 3 ori pe zi, diluate in 50 ml apa fiarta si racita sau la recomandarea specialistului.
Dupa diluare, concentratia de alcool scade la un nivel de concentratie homeopatica si nu comporta contraindicatii legate de toxicitatea acestuia.
Produsul este un supliment alimentar si nu trebuie sa inlocuiasca o dieta variata si echilibrata si un stil de viata sanatos.
Atentionari:
Produsul este bine tolerat, fara contraindicatii semnalate pana acum la dozele si ritmul de administrare recomandate.
In sarcina, perioada de alaptare, copii pana la varsta de 12 ani, persoane cu tensiune arteriala marita este necesara recomandarea specialistului.
La aparitia unor efecte nedorite se intrerupe administrarea produsului si se recomanda consultarea medicului sau farmacistului.
Rolul componentelor:
Rozmarinul este un arbust care creşte în toată Europa, dar s-a adaptat mai bine zonelor litoralului mediteranean. Aceasta se vede şi în numele său care provine din două cuvinte latine: ros+marinus care înseamnă roua mării. Practica arderii de crenguţe de rozmarin pentru purificarea aerului în spitalele din Franţa s-a menţinut până în secolul XX.
Frunzele conţin ulei esenţial (1-2%) în care componenţii principali sunt camfenul, borneolul camforul, acidul rosmarinic, şi mai conţine flavone, taninuri, principii amare.
Medicina românească din secolului XX constata pentru uleiul esenţial de rozmarin o puternică acţiune stimulentă, o sporire a diurezei în doze mici, şi o stimulare a reflexelor, iar în doze mari atenuarea reflexelor. Se mai observa o sporire a activităţii intestinale. În bolile de ficat medicii vremii au obţinut cu ceaiul din plantă rezultate bune în bolile de ficat, observându-se şi o oarecare stimulare a diurezei, o stimulare a circulaţiei sangvine cu ridicarea presiunii şi redresarea pulsului. În plus, au mai observat o tonifiere a cordului, o cedare a hidropiziilor şi o diureză fără lezarea epiteliului renal prin iritare. Ceaiul de rozmarin era şi mai este utilizat ca tratament naturist în bolile de stomac şi intestine, în special asociat cu feniculul.
Medicina populară românească foloseşte rozmarinul ca remediu natural în toate aceste afecţiuni, şi pentru stimularea apetitului, boli de inimă, reumatism, dureri de cap, şi extern pentru vindecarea rănilor şi diverselor erupţii ale pielii, chelie.
Este utilizat în produsele naturiste ca tonic amar, coleretic, aromatic, condiment, fiind indicat în afecţiuni gastro-intestinale, hepatice, reumatism. Se mai indică utilizarea uleiului volatil în băile tonice, creme pentru frecţii în reumatism precum şi vinuri tonice cu rozmarin.
Sunt studii care susţin şi un efect antioxidant al compuşilor polifenolici ai rozmarinului, şi potenţiale efecte de prevenire şi tratare a astmului bronşic.
Hofigal produce si comercializeaza o gama larga de produse din plante medicinale si aromatice, medicamente, suplimente alimentare, cosmetice si substante farmaceutice active, sub forma de: comprimate obisnuite, comprimate acoperite, capsule cu continut solid, capsule cu continut lichid (acoperite sau neacoperite), solutii de uz intern si extern, multi si monodoze, ovule, supozitoare, creme, geluri. Liniile de fabricatie ale produselor indeplinesc cerintele G.M.P (Good Manufacturing Practice - Buna practica de fabricatie), iar laboratoarele de control al calitatii fizico-chimic si microbiologic indeplinesc cerintele prevazute in Farmacopeea Europeana si alte farmacopei de circulatie internationala. Hofigal este o companie remarcabila pentru atentia deosebita si rezultatele unei activitati concentrate de cercetare si dezvoltare.