TINCTURA LEURDA 500ML Faunus Plant
TINCTURA LEURDA 500ML Faunus Plant
Tinctura de Leurdă este un extract hidroalcoolic concetrat ce contribuie la fluidificarea sângelui, protejarea vaselor capilare sanguine, menţinerea concentraţiei normale a colesterolului în sânge, fiind indicat în hipertensiunie, hematurie, eliminarea toxinelor din organism, eliminarea viermilor intestinali, varice, hemoroizi.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 67 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 67 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,34 lei.
TINCTURA LEURDA 500ML Faunus Plant
Tinctura de Leurdă este un extract hidroalcoolic concetrat ce contribuie la fluidificarea sângelui, protejarea vaselor capilare sanguine, menţinerea concentraţiei normale a colesterolului în sânge, fiind indicat în hipertensiunie, hematurie, eliminarea toxinelor din organism, eliminarea viermilor intestinali, varice, hemoroizi.
Proprietăți: hipotensiv, antiseptic intestinal şi pulmonar, bacteriostatic şi bactericid, diuretic, depurativ, stomahic, antisclerotic, vermifug, febrifug.
Recomandări: hipertensiunie, hematurie, eliminarea toxinelor din organism, eliminarea viermilor intestinali, varice, hemoroizi.
Contribuie la:
- fluidificarea sângelui
- protejarea vaselor capilare sanguine
- menţinerea concentraţiei normale a colesterolului în sânge
- funcționarea normală a sistemului digestiv
- menţinerea tensiunii arteriale în limite normale
Ingrediente: Leurdă (Allium ursinum) frunze – 20%; alcool etilic min. 30% v/v.
Mod de administrare: uz intern: câte o linguriţă (5ml) de tinctură diluată în 50ml apă sau ceai, de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.
Contraindicații: Copii sub 12 ani, sarcină, alăptare, alergie la leurdă, persoane cărora le este interzis/limitat consumul de alcool.
Produs 100% natural, obținut prin prelucrare manuală.
Nu conţine conservanţi sau coloranţi artificiali.
Produs avizat de SNPMAPS, notificare nr. 7916/2013.
Rolul componentelor:
Leurda face parte din familia Liliaceae, fiind o planta cu frunze oval-lanceolate si miros de usturoi. Apare la inceputul primaverii in zonele de deal si de munte, in luminisurile padurilor de fag, pin sau stejar. In medicina traditionala, leurda este considerata a fi cel mai puternic fluidifiant sangvin; de asemenea, purifica sangele, avand excelente proprietati depurative. Datorita rolului sau purificator, medicul si botanistul grec Dioscoride o considera unul din cele mai valoroase detoxifiante de primavara. Se utilizeaza ca adjuvant in: tromboflebita, tromboze, sechele dupa accident vascular, varice, hemoroizi, hipercolesterolemie, ateroscleroza, hipertensiune arteriala, reumatism, infectii intestinale, urinare si respiratorii, guta, parazitoze intestinale si in geriatrie. Leurda este o plantă medicinală care creşte în zona alpină sau în câmpii cu sol fertil, iubitoare de umiditate. Frunzele sunt lungi şi lucioase, iar florile sunt grupate, de dimensiuni mici şi au culoare albă.
Planta seamănă cu usturoiul la gust şi se foloseşte şi sub formă de condiment în gastronomie.
În scop culinar şi terapeutic se folosesc frunzele, culese primăvara, proaspete, deoarece prin uscare proprietăţile plantei se pierd foarte uşor, şi bulbii, care se recoltează din luna august până în octombrie.
Leurda conţine sulfură de alil, vitamina A, vitamina C, carotenoizi, ulei eteric, uleiuri volatile, alicină, carotenoizi şi săruri minerale (calciu, fier, fosfor, cupru, natriu).
Leurda are efect depurativ, detoxifiant, antiseptic, antiviral, antimicrobian, rol imunomodulator, acţiune antihipertensivă, vasodilatatoare periferică, hipocolesterolemiant, antitrombotic, fluidifiant sanguin şi antiplachetar sanguin, acţiune bronhodilatatoare, expectorantă şi antitumorală.
Sub formă de infuzie sau decoct,leurdaeste indicată în hipertensiune, ateroscreloză, scade nivelul colesterolului, insuficienţa biliară, afecţiuni ale căilor respiratorii superioare, insomnie, ameţeală, depresie, gută, boli cardiace, boli gastrointestinale, dizenterie, paraziţi intestinal, afecţiuni ale plămânilor, gripă sa cefalee.
În uz extern, sub formă de cataplasme sau comprese, leurda ameliorează simptomele leziunilor cutanate cronice, scrufulozie, herpesului, furunculelor, eczememelor sau durerilor reumatice.
În perioada alăptării este contraindicat consumul de leurdă deoarece poate modifica gustul laptelui matern.
Persoanele cu stomac sau colon sensibil trebuie să o consume cu precauţie (deşi este mai bine tolerată decât usturoiul).