TINCTURA LEURDA 200ML Dorel Plant
TINCTURA LEURDA 200ML Dorel Plant
Acest produs este un bun adjuvant în hipercolesterolemie, hipertensiune arterială, viermisori intestinali, tromboflebită, tromboze, ateroscleroze, sclerodermie, acnee, psoriazis.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 20 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 20 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,40 lei.
TINCTURA LEURDA 200ML Dorel Plant
Ingrediente: frunze de leurdă (allium ursinum) – 20%; soluţie hidroalcoolică (alcool 96° :apă 1:2) – 80%
Contribuie la: Acest produs este un bun adjuvant în hipercolesterolemie, hipertensiune arterială, viermisori intestinali, tromboflebită, tromboze, ateroscleroze, sclerodermie, acnee, psoriazis.
Mod de utilizare: O lingură de 3 ori pe zi înainte de mesele principale, diluată în Ceai Circulator-Plant, Ceai Tensio-Plant sau puţină apă (50ml).
Precauții și contraindicații: A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic. A nu se lua cu antibiotic. A nu se lăsa la îndemâna copiilor mici.
Ambalaj: 200 ml
Rolul componentelor:
Leurda face parte din familia Liliaceae, fiind o planta cu frunze oval-lanceolate si miros de usturoi. Apare la inceputul primaverii in zonele de deal si de munte, in luminisurile padurilor de fag, pin sau stejar. In medicina traditionala, leurda este considerata a fi cel mai puternic fluidifiant sangvin; de asemenea, purifica sangele, avand excelente proprietati depurative. Datorita rolului sau purificator, medicul si botanistul grec Dioscoride o considera unul din cele mai valoroase detoxifiante de primavara. Se utilizeaza ca adjuvant in: tromboflebita, tromboze, sechele dupa accident vascular, varice, hemoroizi, hipercolesterolemie, ateroscleroza, hipertensiune arteriala, reumatism, infectii intestinale, urinare si respiratorii, guta, parazitoze intestinale si in geriatrie. Leurda este o plantă medicinală care creşte în zona alpină sau în câmpii cu sol fertil, iubitoare de umiditate. Frunzele sunt lungi şi lucioase, iar florile sunt grupate, de dimensiuni mici şi au culoare albă.
Planta seamănă cu usturoiul la gust şi se foloseşte şi sub formă de condiment în gastronomie.
În scop culinar şi terapeutic se folosesc frunzele, culese primăvara, proaspete, deoarece prin uscare proprietăţile plantei se pierd foarte uşor, şi bulbii, care se recoltează din luna august până în octombrie.
Leurda conţine sulfură de alil, vitamina A, vitamina C, carotenoizi, ulei eteric, uleiuri volatile, alicină, carotenoizi şi săruri minerale (calciu, fier, fosfor, cupru, natriu).
Leurda are efect depurativ, detoxifiant, antiseptic, antiviral, antimicrobian, rol imunomodulator, acţiune antihipertensivă, vasodilatatoare periferică, hipocolesterolemiant, antitrombotic, fluidifiant sanguin şi antiplachetar sanguin, acţiune bronhodilatatoare, expectorantă şi antitumorală.
Sub formă de infuzie sau decoct,leurdaeste indicată în hipertensiune, ateroscreloză, scade nivelul colesterolului, insuficienţa biliară, afecţiuni ale căilor respiratorii superioare, insomnie, ameţeală, depresie, gută, boli cardiace, boli gastrointestinale, dizenterie, paraziţi intestinal, afecţiuni ale plămânilor, gripă sa cefalee.
În uz extern, sub formă de cataplasme sau comprese, leurda ameliorează simptomele leziunilor cutanate cronice, scrufulozie, herpesului, furunculelor, eczememelor sau durerilor reumatice.
În perioada alăptării este contraindicat consumul de leurdă deoarece poate modifica gustul laptelui matern.
Persoanele cu stomac sau colon sensibil trebuie să o consume cu precauţie (deşi este mai bine tolerată decât usturoiul).