- La reducere!
- -10%
Tinctura Galbenele 50ml Fares
Tinctura Galbenele 50ml Fares
Coleretic-colagog (susţine secreţia şi eliminarea bilei), ajută la funcţionarea sănătoasă a vezicii biliare.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 12 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 12 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,24 lei.
Tinctura Galbenele 50ml Fares
Coleretic-colagog (susţine secreţia şi eliminarea bilei), ajută la funcţionarea sănătoasă a vezicii biliare.
Beneficii:
Uz intern:
-coleretic-colagog (susţine secreţia şi eliminarea bilei), ajută la funcţionarea sănătoasă a vezicii biliare
-favorizează declanşarea ciclului menstrual
-ajută la reducerea disconfortului din perioada menstruaţiei şi reglează ciclul menstrual
-ajută la menţinerea igienei şi sănătăţii mucoasei bucale.
Uz extern:
-ajută la menţinerea sănătăţii şi igienei pielii, sprijină refacerea ţesutului cutanat
-ajută la reducerea numărului microorganismelor potenţial patogene, la întreţinerea florei normale şi a igienei vaginale
-contribuie la reducerea disconfortului şi la întreţinerea mameloanelor în perioada alăptării.
Compozitie:
-apă,
-alcool etilic 96% vol.,
-flori de gălbenele (Calendulae flos) 40%.
33,5% vol. alcool ± 1,5%
Principalii constituenţi: saponine triterpenice, flavonoide, carotenoide, mucilagii, polizaharide.
Administrare:
Intern: Copii de peste 2 ani: 15-25 picături diluate în 150 ml apă sau ceai, de 2-3 ori pe zi, înainte de masă. Adulţi: 30-40 picături diluate în 150 ml apă sau ceai, de 2-3 ori pe zi, înainte de masă.
Se fac cure de câte 1-3 luni, urmate de o lună de pauză.
Extern: se fac spălături vaginale, băi de şezut, sau se aplică comprese. Pentru utilizările externe, se diluează 5 linguriţe de tinctură în 300 ml de apă. În aplicaţiile locale se vor feri ochii, mucoasa nazală. Nu se aplică pe plăgi deschise. Deoarece tinctura conţine alcool etilic, aceasta usucă pielea şi este necesar să se protejeze tegumentele cu unguent de gălbenele.
Atentionari:
Poate conţine sedimente. A se agita înainte de utilizare.
Conţine alcool etilic.
Nu se recomandă copiilor sub 2 ani, persoanelor cărora le este contraindicat consumul de alcool, în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Sarcină şi alăptare: nu se recomandă femeilor însărcinate datorită unor posibile efecte de stimulare a contracţiilor uterine.
Efecte secundare şi interacţiuni: acest produs se poate utiliza concomitent cu medicamentele. La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.
Rolul componentelor:
Denumirea ştiinţifică se datorează faptului că înfloreşte aproape tot anul, adică, în vechiul calendar roman, la toate calendele. În franceză, acestea poartă numele de „souci”, cu referire la culoarea plantei, derivat de la „floarea soarelui”. Potrivit unei legende engleze, Fecioarei Maria îi plăcea să-şi împletească în păr gălbenele; de aceea, în limba engleză, aceasta floare este numită „marigold”, însemnând „aurul Mariei”. Practicienii din secolul al XVII-lea o recomandă pentru „întărirea inimii” şi în tratarea variolei şi rujeolei.
Se pot utiliza sub formă de infuzie, decoct, ceaiuri, comprese, spălături, măşti şi produse cosmetice. În funcţie de afecţiunea care se doreşte a fi tratată, gălbenelele pot fi utilizate pentru tratament local (creme, comprese, maşti, spălături) sau pentru tratamente sistemice (decoct, infuzie, ceai etc).
Au capacitatea de a ajuta organismul în lupta împotriva infecţiilor, având acţiuni antiinflamatoare, antiseptice, antibacteriene şi antifungice prin prezenţa saponozidelor şi uleiului volatil. Gălbenelele au acțiune cicatrizantă, emolientă și demulcentă datorită mucilagiilor, care formează geluri vâscoase, formând astfel un strat coloidal protector pentru mucoase și ţesuturi. Efectul cicatrizant al gălbenelelor se datorează carotenoidelor care asigură multiplicarea celulelor precum şi un efect antioxidant benefic împotriva radicalilor liberi.
Un studiu făcut asupra efectelor gălbenelelor asupra unui grup de pacienți cu probleme gastrice, mai exact ulcer gastroduodenal și gastrită hiperacidă; după tratamentul cu gălbenele, rezultatele au arătat dispariția nișei ulceroase la unii pacienți, aciditatea gastrică a scăzut foarte putin, ceea ce a condus la concluzia că gălbenelele acționează în aceste afecțiuni prin vindecarea epiteliului gastric, adică a acelui strat de protecție a stomacului care este lezat de boală. De asemenea se utilizează pentru vindecarea ulcerului bucal, la nivelul gâtului sau venos.