Tinctura Frunze de Merisor 50ml Fares
Tinctura Frunze de Merisor 50ml Fares
Ajută la reducerea numărului microorganismelor potenţial patogene din tractul urinar, reducând disconfortul la micţiune.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 11 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 11 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,22 lei.
Tinctura Frunze de Merisor 50ml Fares
Ajută la reducerea numărului microorganismelor potenţial patogene din tractul urinar, reducând disconfortul la micţiune.
Beneficii:
–Susţine diureza şi irigarea tractului urinar
–Ajută la reducerea numărului microorganismelor potenţial patogene din tractul urinar, reducând disconfortul la micţiune
–Ajută la eliminarea acidului uric din ţesuturi
–Astringent, ajută la calmarea iritaţiilor mucoasei intestinale, la reducerea numărului scaunelor şi la îmbunătăţirea consistenţei acestora
-Mai multă plantă și mai puțin alcool pentru ca organismul tău să beneficieze de tot ce-i mai bun din natură, într-o formă concentrată.
Compozitie:
-Apă,
-alcool etilic 96% vol.,
-frunze de merişor (Vitis idaeae folium) 40%.
-33,5% vol. alcool ± 1,5%
Principalii constituenţi: protantociani, flavone.
Administrare:
Copii de peste 3 ani: 15-25 picături diluate în 150 ml apă sau ceai, de 3 ori pe zi, înainte de masă.
Adulţi: 30-40 picături diluate în 150 ml apă sau ceai, de 3 ori pe zi, înainte de masă. Se fac cure de câte 1-3 luni, urmate de o lună de pauză.
Atentionari:
Nu se recomandă în caz de constipaţie, sugarilor şi copiilor mici, persoanelor cărora le este contraindicat consumul de alcool, în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Sarcină şi alăptare: nu se recomandă femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează datorită unor posibile efecte de stimulare a contracţiilor uterine. Substanţele active trec în laptele matern şi pot modifica gustul acestuia.
Efecte secundare şi interacţiuni: acest produs se poate utiliza concomitent cu medicamentele. La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.
Precauţii: conţine alcool etilic.
Rolul componentelor:
Merişoarele (afinele roşii) sunt considerate încă din vechime tratamente miraculoase pentru numeroase boli, cu precădere cele ale tractului urinar. Merișorul a fost descoperit în America de Nord, de către primii locuitori, și era folosit pentru mâncare, îndeosebi pentru pastramă. Impactul benefic asupra sănătății a fost confirmat în zilele noastre prin studii specializate.
Timp de secole, merișorul a fost folosit profilactic în regiunile nordice, în țări precum Suedia, Finlanda sau în Rusia de Nord, unde clima aspra nu permitea creșterea și, implicit, consumul altor prea multe fructe. Și-a dovedit în timp eficiența în tr
Este un arbust mic, tufos cu frunzele eliptice, cu vârful rotunjit și rigide. Florile sunt albe-roz iar fructele sunt bace sferice, roșii lucitoare, acrișoare și comestibile. În scop medicinal se folosesc fructele și frunzele. Frunzele de merișor conțin arbutozidă, taninuri, flavone, vitamine C și substanțe cu acțiune antibiotică. Fructele conțin acizi organici, antociani și vitamine (A,B,C), substanțe minerale. Semințele fructelor sunt bogate în acizi grași de tip omega-3.
În medicina tradițională, merișorul a fost folosit ca aperitiv, antihemoragic, diuretic și tonic pentru sistemul nervos. În medicina tradițională austriacă, fructele de merișor au fost administrate intern sub forma unui jeleu sau sirop pentru tratarea problemelor gastrointestinale, rinichilor și tractului urinar. Principiile active ale plantei au acțiune antiinflamatoare, antiseptică, diuretică, astringentă, antidiareică, sudorifică. Frunzele au acțiune astringentă, datorată conținutului în taninuri și antiseptică la nivel renal. Datorită conținutului mare de flavone are și acțiune diuretică. Antocianii din merișor s-au dovedit a avea efecte pozitive asupra Staphylococcus aureus, bacterie ce cauzează diverse infecții. Merișorul este contraindicat în sarcină.
Fructele de merișor puse într-un borcan cu apă, la temperatura de 10-18 grade Celsius, se păstrează vreme de un an, fără vreo altă intervenție, deoarece conțin substanțe numite benzoați, care sunt varianta naturală și netoxică a periculosului aditiv E 211 (benzoat de sodiu), cu efect puternic conservant.