TINCTURA DE MARAR 50 ml Favisan
TINCTURA DE MARAR 50 ml Favisan
Remediu naturist ce contribuie la inlaturarea simptomelor neplacute in timpul menstruatiei si a starilor de agitatie din timpul menopauzei, protejeaza corpul de tesuturi adipoase, este suport pentru o lactatie corespunzatoare, asigura o buna digestie, elimina senzatia de balonare, mareste rezistenta la stres, reduce spasmele, este aromatizant si tonic general al organismului.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 15 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 15 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,30 lei.
TINCTURA DE MARAR 50 ml Favisan
Remediu naturist ce contribuie la inlaturarea simptomelor neplacute in timpul menstruatiei si a starilor de agitatie din timpul menopauzei, protejeaza corpul de tesuturi adipoase, este suport pentru o lactatie corespunzatoare, asigura o buna digestie, elimina senzatia de balonare, mareste rezistenta la stres, reduce spasmele, este aromatizant si tonic general al organismului.
Ingrediente: fructe de mare (Anethi fructus), alcool tilic 30% vol.(alcool 96% v/v, apa).
Mod de utilizare: Se iau intre 20-40 de picaturi pe zi, diluate in putina apa sau ceai, dupa mese.
Cantitate: 50 ml.
Afectiuni: Sistem digestiv, Stres, Menopauza.
Rolul componentelor:
Mărarul are în multe ţări o istorie îndelungată ca plantă alimentară şi medicinală. Prima consemnare cunoscută a mărarului ca plantă medicinală datează de acum 5000 de ani din Egiptul antic, fiind menţionat ca „medicament calmant”, iar mai târziu fiind descris în papirusul Ebers ca ingredient într-un amestec antialgic.
Grecii antici credeau că dacă îşi acoperă ochii cu frunzele plantei, vor adormi mai uşor. Gladiatorii primeau hrana acoperită cu mărar, pentru că se considera că acest lucru le va aduce valoare şi curaj. Mai târziu, în Evul Mediu se credea că seminţele de mărar protejează împotriva vrăjilor. În Germania şi Belgia miresele prindeau o crenguţă de mărar de rochii sau în buchetele lor în speranţa că le va binecuvânta căsnicia cu fericire.
Fructele de mărar sunt cunoscute şi folosite de secole ca şi carminative pentru copii mici.
Medicina ştiinţifică românească de la începutul secolului XX a constatat că uleiul esenţial de mărar are o acţiune diuretică, combate crampele şi flatulenţa. Sub formă de decoct, alături de anason, chimen şi seminţe de ţelină a dat bune rezultate în combaterea dispepsiilor flatulente. Pe lângă aceste proprietăţi, se cunoştea că ceaiul de fructe de mărar are proprietatea de a linişti sistemul nervos, cu rezultate bune în insomnii.
Medicina populară utilizează seminţele de mărar ca remediu pentru combaterea durerilor abdominale, pentru obţinerea somnului, şi pentru favorizarea menstruaţiei. Extern se foloseşte în aplicaţii locale pentru domolirea crampelor şi durerilor.
Fructele de mărar conţin ulei esenţial cu carvonă şi limonen, ce conferă produsului vegetal proprietzăţi stomahice, carminative, antispastice, antimicotice. Serveşte şi pentru obţinerea unor compuşi de semisinteză cu importanţă în parfumerie.
În prezent întâlnim fructele de mărar în produsele naturiste recomandate pentru afecţiuni respiratorii, digestive şi circulatorii (edeme).