Tinctura de Leurda 50ml PlantExtrakt
Tinctura de Leurda 50ml PlantExtrakt
Extract vegetal concentrat, fabricat conform Farmacopeei Homeopate Germane.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 29 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 29 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,58 lei.
Tinctura de Leurda 50ml PlantExtrakt
Extract vegetal concentrat, fabricat conform Farmacopeei Homeopate Germane.
Beneficii:
-Raport de extracţie: 950g bulbi proaspeţi de Leurdă / 1 litru tinctură
-Are acţiune stomahică, activează peristaltismul intestinal, vermifugă, antiseptică, bacteriostatică, diuretică, depurativă, hipolipemiantă, antihipertensivă.
-Nivele la care poate acţiona în organism: aparat digestiv, sistem cardiovascular.
-Stimulează digestia, ajută la eliminarea paraziţilor intestinali.
-Ajută la scăderea nivelului colesterolului din sânge; ameliorează fluxul sanguin; ajută la scăderea tensiunii arteriale.
Administrare:
Se recomandă administrarea a câte 20-30 de picături de 3 ori pe zi, diluate în puţină apă.
Rolul componentelor:
Leurda face parte din familia Liliaceae, fiind o planta cu frunze oval-lanceolate si miros de usturoi. Apare la inceputul primaverii in zonele de deal si de munte, in luminisurile padurilor de fag, pin sau stejar. In medicina traditionala, leurda este considerata a fi cel mai puternic fluidifiant sangvin; de asemenea, purifica sangele, avand excelente proprietati depurative. Datorita rolului sau purificator, medicul si botanistul grec Dioscoride o considera unul din cele mai valoroase detoxifiante de primavara. Se utilizeaza ca adjuvant in: tromboflebita, tromboze, sechele dupa accident vascular, varice, hemoroizi, hipercolesterolemie, ateroscleroza, hipertensiune arteriala, reumatism, infectii intestinale, urinare si respiratorii, guta, parazitoze intestinale si in geriatrie. Leurda este o plantă medicinală care creşte în zona alpină sau în câmpii cu sol fertil, iubitoare de umiditate. Frunzele sunt lungi şi lucioase, iar florile sunt grupate, de dimensiuni mici şi au culoare albă.
Planta seamănă cu usturoiul la gust şi se foloseşte şi sub formă de condiment în gastronomie.
În scop culinar şi terapeutic se folosesc frunzele, culese primăvara, proaspete, deoarece prin uscare proprietăţile plantei se pierd foarte uşor, şi bulbii, care se recoltează din luna august până în octombrie.
Leurda conţine sulfură de alil, vitamina A, vitamina C, carotenoizi, ulei eteric, uleiuri volatile, alicină, carotenoizi şi săruri minerale (calciu, fier, fosfor, cupru, natriu).
Leurda are efect depurativ, detoxifiant, antiseptic, antiviral, antimicrobian, rol imunomodulator, acţiune antihipertensivă, vasodilatatoare periferică, hipocolesterolemiant, antitrombotic, fluidifiant sanguin şi antiplachetar sanguin, acţiune bronhodilatatoare, expectorantă şi antitumorală.
Sub formă de infuzie sau decoct,leurdaeste indicată în hipertensiune, ateroscreloză, scade nivelul colesterolului, insuficienţa biliară, afecţiuni ale căilor respiratorii superioare, insomnie, ameţeală, depresie, gută, boli cardiace, boli gastrointestinale, dizenterie, paraziţi intestinal, afecţiuni ale plămânilor, gripă sa cefalee.
În uz extern, sub formă de cataplasme sau comprese, leurda ameliorează simptomele leziunilor cutanate cronice, scrufulozie, herpesului, furunculelor, eczememelor sau durerilor reumatice.
În perioada alăptării este contraindicat consumul de leurdă deoarece poate modifica gustul laptelui matern.
Persoanele cu stomac sau colon sensibil trebuie să o consume cu precauţie (deşi este mai bine tolerată decât usturoiul).
Laboratoarele Plantextrakt au o experienţă de peste 20 de ani în prelucrarea plantelor, cu realizarea de preparate fitoterapice, gemoterapice şi medicamente homeopatice.