Tinctura de leurda 50 ml Dacia Plant
Tinctura de leurda 50 ml Dacia Plant
Produsul este fluidifiant sanguin, detoxifiant, reintineritor si mentine tendinta de coagulare a sangelui, tensiunea arteriala si colesterolul in limite normale.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 14 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 14 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,28 lei.
Tinctura de leurda 50 ml Dacia Plant
Produsul este fluidifiant sanguin, detoxifiant, reintineritor si mentine tendinta de coagulare a sangelui, tensiunea arteriala si colesterolul in limite normale.
Mod de administrare
Intern:
Copii între 3 şi 12 ani: câte 10-15 picături de 3 ori pe zi.
Copii şi tineri între 12 şi 18 ani: câte 15-20 picături de 3 ori pe zi.
Adulţi: câte 30 picături de 3 ori pe zi.
Tinctura se diluează în 100 ml de apă (jumătate de pahar) cu 30 minute înainte de masă. Se recomandă cure de lungă durată cu o săptămână pauza după fiecare lună de administrare.
Contraindicatii
Hemoragii, sarcina, alaptare (leurda transmite un gust neplacut laptelui), intoleranta la oricare dintre componentele produsului.
Precautii
Se administreaza cu prudenta persoanelor aflate in tratament cu medicamente anticoagulante. La persoanele cu sensibilitate gastrica se recomanda administrarea produsului dupa masa.
Contribuie la
- susține metabolismul colesterolului,
- ajută la menținerea funcției sănătoase a inimii și vaselor sanguine.
Ingrediente
extract 1:2 in solutie hidroalcoolica (alcool etilic/apa – 45/55 in raport de masa) din frunze de leurda (Allium ursinum). Produsul nu contine conservanti si coloranti artificiali.
Rolul componentelor:
Leurda face parte din familia Liliaceae, fiind o planta cu frunze oval-lanceolate si miros de usturoi. Apare la inceputul primaverii in zonele de deal si de munte, in luminisurile padurilor de fag, pin sau stejar. In medicina traditionala, leurda este considerata a fi cel mai puternic fluidifiant sangvin; de asemenea, purifica sangele, avand excelente proprietati depurative. Datorita rolului sau purificator, medicul si botanistul grec Dioscoride o considera unul din cele mai valoroase detoxifiante de primavara. Se utilizeaza ca adjuvant in: tromboflebita, tromboze, sechele dupa accident vascular, varice, hemoroizi, hipercolesterolemie, ateroscleroza, hipertensiune arteriala, reumatism, infectii intestinale, urinare si respiratorii, guta, parazitoze intestinale si in geriatrie. Leurda este o plantă medicinală care creşte în zona alpină sau în câmpii cu sol fertil, iubitoare de umiditate. Frunzele sunt lungi şi lucioase, iar florile sunt grupate, de dimensiuni mici şi au culoare albă.
Planta seamănă cu usturoiul la gust şi se foloseşte şi sub formă de condiment în gastronomie.
În scop culinar şi terapeutic se folosesc frunzele, culese primăvara, proaspete, deoarece prin uscare proprietăţile plantei se pierd foarte uşor, şi bulbii, care se recoltează din luna august până în octombrie.
Leurda conţine sulfură de alil, vitamina A, vitamina C, carotenoizi, ulei eteric, uleiuri volatile, alicină, carotenoizi şi săruri minerale (calciu, fier, fosfor, cupru, natriu).
Leurda are efect depurativ, detoxifiant, antiseptic, antiviral, antimicrobian, rol imunomodulator, acţiune antihipertensivă, vasodilatatoare periferică, hipocolesterolemiant, antitrombotic, fluidifiant sanguin şi antiplachetar sanguin, acţiune bronhodilatatoare, expectorantă şi antitumorală.
Sub formă de infuzie sau decoct,leurdaeste indicată în hipertensiune, ateroscreloză, scade nivelul colesterolului, insuficienţa biliară, afecţiuni ale căilor respiratorii superioare, insomnie, ameţeală, depresie, gută, boli cardiace, boli gastrointestinale, dizenterie, paraziţi intestinal, afecţiuni ale plămânilor, gripă sa cefalee.
În uz extern, sub formă de cataplasme sau comprese, leurda ameliorează simptomele leziunilor cutanate cronice, scrufulozie, herpesului, furunculelor, eczememelor sau durerilor reumatice.
În perioada alăptării este contraindicat consumul de leurdă deoarece poate modifica gustul laptelui matern.
Persoanele cu stomac sau colon sensibil trebuie să o consume cu precauţie (deşi este mai bine tolerată decât usturoiul).