TINCTURA DE CIMBRISOR 50 ml Favisan, TINCTURI CU ALCOOL
TINCTURA DE CIMBRISOR 50 ml Favisan, TINCTURI CU ALCOOL

TINCTURA DE CIMBRISOR 50 ml Favisan

TINCTURA DE CIMBRISOR 50 ml Favisan

Cimbrişorul face parte din familia Lamiaceae, fiind un subarbust mic, heliofil, cu ramuri culcate la pământ, care prind rădăcini, din care cresc numeroase tulpini. Frunzele, mici şi opuse, au un miros puternic aromat, iar florile sunt de culoare roz-violaceu.

Mih3533
Verifică disponibilitatea in tab-ul Detalii Produs!
15,75 lei
Livrare in 1-4 zile lucrătoare

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 15 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 15 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,30 lei.


 

TINCTURA DE CIMBRISOR 50 ml Favisan

Cimbrişorul face parte din familia Lamiaceae, fiind un subarbust mic, heliofil, cu ramuri culcate la pământ, care prind rădăcini, din care cresc numeroase tulpini. Frunzele, mici şi opuse, au un miros puternic aromat, iar florile sunt de culoare roz-violaceu. Creşte pe dealuri, pajişti, păşuni alpine, fâneţe, ogoare, pe marginea drumurilor, pe soluri aride, pietroase, nisipoase, formând mici tufe. 

În medicina tradiţională, cimbrişorul se folosea în afecţiuni respiratorii, urinare şi pentru îmbunătăţirea digestiei. Se mai numeşte balsamă, buruiană-de-balsam, cimbrişor-de-câmp, cimbrişor-sălbatic, lămâiţă, iarba-cucului, cimbru-sălbatic, tămâiţă, serpunel, cimbrul-ciobanului etc.

Beneficii:

  • protejează corpul de microorganisme patogene (bacterii, virusuri, fungi, paraziți);
  • atenuează simptomele răcelilor;
  • calmează tusea, jena în gât, răgușeala;
  • fluidifică secrețiile bronșice;
  • elimină senzația de balonare;
  • ajută la eliberarea sucurilor digestive;
  • asigură o bună diureză, normalizează peristaltismul ureterelor, tranzitul calculilor sau cristalelor dislocate.

Utilizări tradiționale:

  • bronșite,
  • astm,
  • balonări,
  • enterocolite,
  • diaree,
  • lipsa poftei de mâncare,
  • laringită,
  • sinuzită,
  • dureri de gât,
  • helmintiaze,
  • anemii,
  • depresii,
  • alcoolism.
  • Ingrediente:
  • cimbrișor,
  • alcool etilic 30%vol.

Mod de utilizare:

Ca supliment alimentar, diluat în puțină apă sau ceai, între mese.

Doza zilnică recomandată: 3x30-60 picături/zi.

Rolul componentelor:

Crețisoara a fost numită floarea femeilor pentru că proprietățile sale curative le vizează direct pe acestea.

Vechii germani o venerau alături de zeități ca Frigga, Freya, Ostara și Holla, zeițele fertilității, ale iubirii și protectoarele căsătoriei și nașterii. O dată cu creștinătatea, virtuțiile acestei plante au fost legate de puterile tămăduitoare ale Sfintei Fecioare, s-a făcut chiar o legătură între forma frunzelor și faldurile robei Sf. Maria, de unde și denumirea în germană, care se traduce prin „veșmântul Maicii Domnului” (Lady”s Mantle – în engleză, Frauenmantle – în germană). Denumirea ştiinţifică “Alchemilla” provine din termenul arab “Alkemelych” care înseamnă “alchimie” şi a fost asociat cu creţişoara datorită credinţei în puterile ei magice.

Este o plantă perenă, răspândită în Europa, America de Nord, nordul şi vestul Asiei. În zonele subalpine poate ajunge până la 15-30 cm. Are rădăcina oblică, lemnoasă, cu mai multe capete şi tulpina erectă, ramificată. Frunzele de la bază sunt mai mari, rotunjite, zimţate pe margini, iar când se desfac total au aproximativ forma unei pâlnii, ce poate colecta picături de apă sau rouă. Florile sunt mici, gelben-verzui, grupate în inflorescenţe. Întreaga plantă este acoperită cu perişori fini. Se folosesc în scopuri medicinale toate părţile plantei: atât partea aeriană, cât şi rădăcinile. Partea aeriană se recoltează vara în timpul înfloririi, iar rădăcinile toamna.

Datorită conținutului bogat de taninuri, crețișoara are proprietăți astringente și este utilizată ca hemostatic, astringent și cicatrizant. Flavonoidele și saponinele din compoziție îi conferă un efect diuretic iar acidul salicilic face ca planta să aibă acțiune antiinflamatoare. Se folosește în menoragii, metroragii, dismenoree, leucoree, fiind un foarte bun tonic uterin este foarte indicată femeilor după naștere, pentru refacerea uterului şi, de asemenea, în caz de sterilitate. Extern, se poate utiliza în tratarea erupțiilor cutanate, precum și în vindecarea mușcăturilor de insecte.

Stoc
In Stoc Furnizor - Livrare in 3-5 zile lucratoare
Cantitate
50 ml
Forma de prezentare
Flacon
Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare