TINCTURA DE AFIN 50 ml Favisan
TINCTURA DE AFIN 50 ml Favisan
Ajută la eliminarea bacteriilor patogene din tractul urinar, crește rezistența organismului în special la nivelul tractului urinar.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 15 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 15 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,30 lei.
TINCTURA DE AFIN 50 ml Favisan
Ingrediente: Myrtilli folium (frunze de afin), alcool etilic 30 % vol.
Efecte: menține nivelul normal al glucozei în sânge, susține sănătatea vasculară, funcționarea normală a sistemului circulator; este suport pentru o vedere normală. Ajută la eliminarea bacteriilor patogene din tractul urinar, crește rezistența organismului în special la nivelul tractului urinar.
Recomandări: ca adjuvant în diabet, retinopatie diabetică, enterite, colită, infecții urinare, diaree, scăderea acuității vizuale, glaucom, miopie, degenerescență maculară, vomă.
Mod de administrare: 20-30 picături de 3 ori/zi, diluate în puțină apă sau ceai, între mese.
Prezentare: sticluțe sau flacoane de 50 ml
Conservare: la temperatura camerei, ferit de lumină
Rolul componentelor:
Primele menţiuni în scrierile europene despre efectele benefice ale afinului asupra sănătăţii datează aproximativ din anul 1100. Utilizarea acestuia pentru efectele sale asupra ochilor a fost cu adevărat răspândită mai ales pe teritoriul actual al Italiei, dar conform legendei, în timpul celui de-al doilea război mondial era consumat sistematic de piloţii flotei aeriene britanice, mai ales înaintea raidurilor nocturne. Amerindienii cunoşteau proprietăţile de conservant natural ale afinelor. Ei făceau o mâncare numită pemmican, care consta într-un amestec de afine cu carne uscată sau peşte uscat, făcute pastă iar aceasta le asigura oamenilor necesarul de proteine şi vitamine. De asemenea, conţin o mare cantitate de vitamina C. Iată de ce, expuşi riscului de a face scorbut, marinarii de odinioară duceau cu ei în lungile călătorii pe mare butoaie întregi de afine.
Indienii foloseau afinele şi ca medicament, amestecându-le cu făină de porumb şi punând cataplasme pe răni pentru a preveni infectarea sângelui.
Afinul este un subarbust stufos, rămuros, cu frunze mici, ovale, iar fructul este numit afină și reprezintă o bacă de culoare albastru-închisă, zemoasă, cu suc violaceu, cu gust plăcut dulce acrișor. Înflorește în lunile mai-iunie.
Frunzele și fructele de afin conțin compuși antioxidanți ce pot preveni afecțiunile cardiovasculare sau agravarea acestora. Pe lângă vitamina C, fructele mai conțin antocianozide, împreună cu hiperozidă și quercetrin (flavonoide). Sinergismul acestor compuși generează efecte benefice asupra sănătății organismului. Antioxidanții previn formarea radicalilor liberi și daunele asupra celulelor în cazul oxidării, daune ce conduc la formarea celuleor canceroase. Antocianii ajută de asemenea la creșterea rezistenței pereților vaselor de sânge și cresc fluxul de circulare al sângelui, evitând astfel și agregarea plachetelor sanguine. Extractul din frunză de afin protejează vasele împotriva aterosclerozei prin scăderea nivelului LDL colesterol (colesterol rău), factor major în formarea plăgilor de aterom. Cercetări recente au demonstrat că extractele din fructe și din frunze prezintă beneficii terapeutice printre care și efectul de inhibare al histaminei de către fructele de afin, mecanism atribuit abilității crescute a afinului în vindecarea rănilor și a ulcerului gastrointestinal. Acest mecanism se datorează unor taninuri catehice, compuși cu acțiune astringentă și antiinflamatoare. Studii pe extractul de frunză de afin arată ca această plantă est eficientă împotriva unor germeni precum Escherichia coli și Staphylococcus aureus.