Tinctura Coada Calului 50ml Dacia Plant
Tinctura de Coada calului este o soluţie hidroalcoolică obţinută prin preparare la rece din părţile aeriene ale plantei Equisetum arvense. Dintre produsele vegetale administrate pe cale orală, soluţiile hidroalcoolice sunt cel mai uşor asimilate de către organism, efectul apărând la scurt timp. În comparaţie cu metoda clasică de producţie, Dacia Plant foloseşte un procedeu de extracţie repetată, care permite obţinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.
Ingrediente: Extract 1:3,75 în soluţie hidroalcoolică (alcool etilic/apă – 35/65 în raport de masă) din părţi aeriene de coada-calului (Equisetum arvense).
Recomandări:
Intern: -susţine diureza; -menține procesul de coagulare a sângelui în limite normale; -contribuie la procesul de remineralizare a ţesutului osos şi la consolidarea ţesutului conjunctiv prin stimularea sintezei de colagen.
Extern: -reduce disconfortul care apare la nivelul articulaţiilor, ligamentelor şi tendoanelor; -menţine sănătatea scalpului şi combate căderea părului; -reduce transpiraţia abundentă.
Contraindicaţii: Sarcină, alăptare, intoleranţă la oricare dintre componentele produsului.
Precauţii: La persoanele cu sensibilitate gastrică se recomandă administrarea produsului după masă.
Mod de administrare:
Uz intern: Copii între 3 şi 12 ani - câte 2 picături de tinctură per kg corp, diluate în 100 ml de apă (jumătate de pahar) de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea mesei. Copii şi tineri între 12 şi 18 ani – câte 1-2 linguriţe de tinctură diluate în 100 ml de apă (jumătate de pahar) de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea mesei. Adulţi - câte o lingură de tinctură diluată în 100 ml de apă (jumătate de pahar) de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea mesei.
Uz extern: -pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul articulaţiilor, ligamentelor şi tendoanelor se aplică sub formă de comprese cu tinctură, care se menţin la locul afectat timp de 1- 3 ore. Înaintea administrării produsului se recomandă aplicarea locală a unei creme cu extract de plante, argilă sau răşină; -pentru menţinerea sănătăţii scalpului şi combaterea căderii părului se fricţionează pielea capului cu tinctură, de 2-3 ori pe săptămână. -Pentru creşterea eficienţei se poate asocia cu tinctură de ardei-iute şi tinctură de mesteacăn (la o lingură de ardei-iute se adaugă2 linguri de tinctură de mesteacăn şi 2 linguri de tinctură de coada-calului); -pentru reducerea transpiraţiei abundente se fac spălături locale cu soluţia diluată, obţinută prin adăugarea a 1-2 linguriţe de tinctură la 100 ml de apă (jumătate de pahar).
Rolul componentelor: Coada calului (Equisetum arvense) este o plantă erbacee din flora spontană, perenă, fără flori, care se înmulţeşte prin spori, precum ciupercile, muşchii şi ferigile. Este o plantă de leac cunoscută şi folosită în Europa din timpuri imemoriale. Marii medici şi învăţaţi ai Antichităţii, Galen, Dioscoride şi Plinius, o menţionează în tratatele lor, chiar cu denumirea de Coada-calului, recomandând-o, cu precădere, în bolile de plămâni şi de rinichi. Coada-calului a fost privită mult timp ca o plantă excelentă pentru detoxifiere, fiind folosită în cazul artritelor sau al bolilor cutanate despre ale căror simptome se credea că sunt potențate de prezența toxinelor în organism. Pe cale externă, pulberea de coada-calului era utilizată, direct pe răni, pentru oprirea sângerării și refacerea mai rapidă a țesutului lezat. Conţine în cea mai mare parte minerale, peste 15% acid silici şi silicaţi, respectiv sărurile sale solubile în apă, sărurile de K, Al, S, Mg etc şi flavonoide, fapt pentru care este recunoscută pentru acţiunea sa diuretică. Mai multe studii de laborator si clinice au arătat că administrarea de coada calului are ca efect eliminarea accelerată a apei din ţesuturi. Saponozidele şi acizii polifenolcarboxilici conţinuţi fac această plantă ca fiind folositoare pentru tratarea unei game variate de afecțiuni precum infecțiile genito-urinare, bolile renale, problemele prostatei, obezitatea, artrita, ulcerele hemoragice și tuberculoza. Siliciul conținut se pare că tonifică țesutul conjunctiv – din tendoane, ligamente, cartilagii și os – ceea ce poate explica utilizarea ei în afecțiunile reumatice. Este prescrisă pentru combaterea celulitei, constituie o sursă de minerale pentru persoanele predispuse la fracturi osoase și este folosită pentru tratarea tetaniei. Studii recente arată că în corpul uman cantitatea de siliciu scade odată cu vârsta, fenomen care are o contribuţie decisivă la ceea ce numim îmbătrânirea organismului. Practic, pe măsură ce scade procentul de siliciu organic din corpul nostru, apar fenomene cum ar fi rigidizarea şi sclerozarea vaselor de sânge, mai ales a arterelor, pierderea elasticitătii pielii şi a celorlalte ţesuturi, scăderea densităţii osoase, prolapsurile etc. Coada-calului este planta care conţine cea mai mare cantitate de siliciu organic asimilabil. În Statele Unite ale Americii se găsește frecvent și în diferite suplimente nutriționale, sub formă de extracte fluide sau în capsule, pentru aportul în săruri minerale.
|