- La reducere!
- -8%
TECI FASOLE 60CPS Medica
TECI FASOLE 60CPS Medica
Principiul activ al tecilor de fasole este hemiceluloza, care, la nivel digestiv, formeaza un compus coloidal ce inglobeaza in masa sa glucidele din alimentatie, impiedicand absorbtia acestora in circuitul sanguin, favorizand astfel reducerea valorilor glicemiei.Glucidele astfel retinute sunt eliminate ca atare (hemiceluloza este o fibra vegetala ce stimuleaza si peristaltismul intestinal).
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 14 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 14 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,28 lei.
TECI FASOLE 60CPS Medica
Este de ajutor pentru reducerea nivelului de zaharuri din sange.
Favorizeaza eliminarea apei in exces reducand edemele.
Prin cresterea diurezei este de ajutor in cazul infectiilor urinare.
Hipoglicemiant.
Principiul activ al tecilor de fasole este hemiceluloza, care, la nivel digestiv, formeaza un compus coloidal ce inglobeaza in masa sa glucidele din alimentatie, impiedicand absorbtia acestora in circuitul sanguin, favorizand astfel reducerea valorilor glicemiei.Glucidele astfel retinute sunt eliminate ca atare (hemiceluloza este o fibra vegetala ce stimuleaza si peristaltismul intestinal).
Produsul este de ajutor in afectiuni caracterizate de valori crescute ale glicemiei
Compozitie: Teci de fasole pulbere (Phaseoli fructus sine semine) 0.270g/cps
Administrare: 1-2 cps de 3 ori pe zi, in cure de trei luni
Rolul componentelor:
Fasolea era una dintre cele „trei plante surori” – alături de porumb şi dovleac – cultivate de către nativii din continentul American, aşa cum au descoperit coloniştii europeni atunci când au ajuns în America de Nord. Nu se cunoaşte perioada exactă a domesticirii, dar în site-uri arheologice din Argentina şi Mexic s-au găsit soiuri locale de fasole vechi de 10 000 şi respectiv 7 000 de ani. În America Centrală domesticirea plantei a început în jur de anul 2500 I.H.
Începând din secolul XVI, după descoperirea Americii, vasele europene au adus pe continentul nostru mai multe plante exotice printre care şi fasolea, care în curând a devenit foarte populară şi în Europa datorită valorii sale nutritive ridicate şi a uşurinţei cu care era cultivată şi depozitată. Gianbattista Barpo, autorul volumului de agricultură şi gastronomie intitulat „Le Delizie”, a scris despre beneficiile nutriţionale şi de sănătate ale boabelor de fasole sugerând faptul că acestea erau sănătoase pentru rinichi şi splină. Gastronomistul italian renascentist Bartholomeu Scappi descrie în cărţile sale, printre multe alte produse vegetale, şi fasolea. Catherina de Medici aprecia atât de mult fasolea cultivată în grădinile sale încât, după ce s-a căsătorit cu Henry II şi a plecat în Franţa a dus cu ea şi această plantă.
Păstăile de fasole au fost descrise ca având efect diuretic încă din anul 1608 de către Dodens, acesta comparândule ca efect cu Asparagus-ul. Preparate medicinale din fructele de fasole au fost descrise în cărţi începând din 1908. În 1927, prof. E. Kaufmann (Germania) publică o serie de articole în care descrie un efect hipoglicemic moderat al unor extracte alcoolice şi apoase din păstăile de fasole administrate la iepuri. Mai mult, pacienţii unui studiu clinic au arătat o reducere a glicemiei sangvine după 4 ore de la administrare. În 1928 Geβner şi Siebert (Germania) au investigat efectul extractelor apos şi alcoolic din păstăile de fasole la iepuri, rezultatele arătând o reducere a valorilor glicemiei. În 1929, aceleaşi extracte, au fost administrate de către Gohr şi Hilgenberg (Germania), de această dată la câini, observându-se un efect hipoglicemiant semnificativ doar la câinii hiperglicemici.
În sudul Italiei, păstăile de fasole sunt utilizate popular pentru a împiedica formarea pietrelor la rinichi şi pentru dizolvarea şi eliminarea acestora.
Şi în ţara noastră tecile de fasole au fost recunoscute ca remediu natural pentru efectul lor diuretic, fiind folosite în produsele naturiste pentru acneele rebele, hidropizie, afecţiuni ale tractului genito-urinar, reumatism, şi în stările de diabet zaharat; sunt de asemenea indicate în nevrite, nefrite şi cistite cu substrat gutos, în albuminurie.
Compoziţia chimică nu este foarte bine studiată, în literatură menţionându-se prezenţa argininei, acidului silicic şi a sărurilor de crom.
Datorită conţinutului în fibre şi a efectului de inhibare a alfa-amilazei, fasolea poate fi utilă ca şi component alimentar în prevenirea şi ameliorarea diabetului de tip II.
Infiintata in 1992 Medica este o companie recunoscuta pe plan international cu un renume de prestigiu pe piata de produse farmaceutice. Cu o filozofie care incurajeaza transparenta totala, acest brand promoveaza peste 1000 de suplimente alimentare inovatoare si tratamente bazate pe cercetari riguroase si a fost premiat cu peste 42 de medalii de excelenta recunoscute pe plan international.
Medica si-a consolidat activitatea in domenii terapeutice printr-o gama larga de produse naturiste care promoveaza imbunatatirea calitatii vietii si mentinerea sanatoasa a organismului.