SULFORAPHANE DIN BROCCOLI (Germeni de broccoli) 60 CAPSULE Vitaking
SULFORAPHANE DIN BROCCOLI (Germeni de broccoli) 60 CAPSULE Vitaking
Germenii de broccoli – soluţia eficientă împotriva cancerului stomacal si helicobacterului.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 63 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 63 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,26 lei.
SULFORAPHANE DIN BROCCOLI (Germeni de broccoli) 60 CAPSULE Vitaking
Germenii de broccoli – soluţia eficientă împotriva cancerului stomacal si helicobacterului.
Conform datelor actuale, cele mai multe simptome ale ulcerului gastric sunt generate de bacteria Helicobacter pylori.
Conform NIH (Institutul Naţional de Sănătate din S.U.A) se poate dovedi clar, că de la bacteria mai sus menţionată şi până la ulcerul gastric există o cale directă.
Cert este că WHO (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) a clasat Helicobacter pylori drept agent cancerigen, care afectează milioane de oameni la nivel mondial.
Conform datelor NIH, 20% din populaţia sub 40 de ani este infectată cu bacteria H. pylori, în timp ce la populaţia adultă de peste 60 de ani acest procentaj este de 50% - în concluzie, bacteria nu cauzează în mod evident îmbolnăviri grave la fiecare persoană.
Care este deci factorul decisiv între sănătate şi boală?
În revista Cercetări pentru Prevenirea Cancerului, editată de Universitatea Johns Hopkins (Cancer Prevention Research), Jed W. Fahey, M.S., Sc. D. şi echipa sa a ajuns la concluzia, că o doză de germeni de broccoli, consumată zilnic, reduce nivelul de HpSA (HpSA - test de antigen Helicobacter în materii fecale) cu 40%.
Grupul de cercetători a efectuat experimentele în Japonia, unde rata infecţiei cronice cu H.pylori este foarte mare.
Cele 25 de persoane care s-au oferit voluntar pentru acest experiment, au consumat timp de 2 luni, zilnic 70 de grame de germeni de broccolli.
La sfârşitul experimentului s-au numărat bacteriile din respiraţie, iar pe baza mostrelor de sânge şi de materii fecale, s-a stabilit gravitatea şi amploarea inflamaţiei stomacale.
Cercetătorii au fost de părere că substanţa activă din brocolli, numită sulforafan, reduce clar nivelul bacteriei Helicobacter pylori.
Grupul de control -format de asemenea din 25 de voluntari- a consumat germeni de lucernă (alfalfa), care deşi bogaţi în fitosubstanţe nu conţin sulforafan.
În consecinţă la aceste persoane nu s-a modificat nivelul de H. pylori în cursul experimentului.
Dr.Fahey şi echipa sa a publicat prima dată în 2002, că sulforafanul este foarte eficient împotriva H. pylori.
Se pare că sulforafanul stimulează producerea în intestine a unor enzime, care asigură protecţie împotriva radicalilor liberi, împotriva substanţelor care deteriorează ADN-ul precum şi împotriva inflamaţiei.
Dr. Fahey este de părere că „O doză de câteva grame de germeni de broccolli poate fi suficientă pentru ridicarea nivelului de enzime protectoare ale organismului. Suntem de părere că, datorită acestei substanţe am găsit cel mai promiţător mecanism de prevenire a cancerului.”
Sulforafanul nu distruge bacteriile. După încetarea consumării germenilor de broccoli, în cazul persoanelor participante la experiment, nivelul H. pylori a început să crească din nou.
Cu toate acestea însă, compusul -consumat zilnic- a avut efect distrugător asupra bacteriei H. pylori.
„Semnificaţia studiului constă în faptul că, s-a reuşit identificarea unui aliment, care -consumat regulat- poate oferi o soluţie eficientă la problemele digestive, şi poate că este eficient şi împotriva ulcerului stomacal.” - a afirmat Dr. Fahey, autorul studiului.
EXTRACT DE BROCCOLI
Supliment alimentar Notificare: SNPMAPS: 8556/2014
INGREDIENT ACTIV
Concentrat de broccoli (Brassica oleracea var. botrytis) 20:1, standardizat la 0,4% sulphoraphane 400mcg
Ingrediente: făină de orez (agent de încărcare), Broccophane® (extract de Broccoli/Brassica cretica, cu 0,4% sulforafan), celuloză microcristalină (capsula), stearat de magneziu și dioxid de siliciu (agenți antiaglomeranți).
Contraindicat în caz de afecțiuni ale glandei tiroide, precum și persoanelor predispuse la formarea de gaze intestinale.
Doza zilnică recomandată: 1 capsulă.
A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic.
Produsul este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un stil de viață sănătos.
A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici!
A se păstra la temperatura camerei, ferit de căldură umiditate și lumină excesivă.
Conținut: 60 capsule vegetale
Rolul componentelor:
Dacă vorbim despre inteligenţa nutriţională a popoarelor mediteraneene, există un argument puternic pentru care pot fi considerate mai mult decât inspirate în bucătărie: nu doar pentru că au inventat dieta care oferă cea mai mare speranţă de viaţă, ci pentru că au făcut din broccoli un star al preparatelor pe care le prezintă lumii întregi.
Profilul nutriţional al acestei plante este cu adevărat impresionant: conţine fibre solubile şi insolubile în cantităţi mari, vitamina C în cantităţi uriaşe şi ignorata vitamina K, extrem de necesară pentru o bună circulaţie sanguină. Vitamina K se găseşte în extrem de puţine alimente. Să disecăm puţin leguma verde: 100 de grame de broccoli vă aduc 150% din necesarul zilnic de vitamina C.
Şi pentru că este o plantă atât de populară, există zeci de studii care au avut-o drept subiect. Spicuim din rezultatele acestora şi aflăm că previne artrita, boala degenerativă. Substanţa denumită sulforafane blochează distrugerea cartilagiilor deoarece interceptează o moleculă care produce inflamaţia locală. Un alt studiu arată că extractul de broccoli aplicat direct pe piele reduce semnificativ efectele devastatoare ale razelor ultraviolete şi, în felul acesta, broccoli se constituie drept protecţie împotriva cancerelor de piele.
Explicaţia? O enzimă pe care o conţine broccoli denumită mirozinază schimbă compuşii cu sulf conţinuţi de plantă şi denumiţi glucozinolaţi în izotiocianaţi, tot compuşi cu sulf. Aceştia din urmă au proprietăţi anticancerigene.
Broccoli crescut în aer liber este disponibil din iulie până în octombrie şi tot în aceste perioade se congelează. Aşadar calităţile nutriţionale optime provin de la plantele recoltate în aceste perioade. De obicei, este vândut învelit în celofan, care reprezintă o modalitate bună de conservare. Alegeţi însă variantele neîmpachetate.