- La reducere!
- -7%
SUC (BIO) DE SFECLA ROSIE 1L (POLZ) - My Bio Natur
SUC (BIO) DE SFECLA ROSIE 1L (POLZ) - My Bio Natur
Continut de legume: 100% - fara adaos de zahar.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 25 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 25 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,50 lei.
SUC (BIO) DE SFECLA ROSIE 1L (POLZ) - My Bio Natur
Continut de legume: 100% - fara adaos de zahar.
Compozitie:
Suc de sfelca rosie.
Se agita bine, inainte de a se consuma.
Valori nutritionale / 100ml: Energie: 155 kJ / 37 kcal; Proteine: 1,0g; Glucide: 8,0g; Zaharuri continute de aceste legume: 7,0g; Lipide: 0,1g; Acizi grasi saturati: 0,0g; Pulpa: 0,0g; Sodiu: 0,02g.
Certificare: ECOINSPECT; RO-ECO-008.
Sfecla roşie este o plantă bienală de cultură, cu o perioadă de vegetaţie de 100-130 de zile, originară din zona Mării Mediterane. Este cunoscută de foarte multă vreme şi cultivată începând din secolele XlV-XV.
Rădăcina este la început pivotantă, iar apoi se îngroaţă, prin depunerea substanţelor de rezervă, căpătând formă aproape sferică sau alungită şi culoare roşie.
În secţiune transversală, rădăcina prezintă mai multe cercuri concentrice, colorate roşu-intens sau mai slab. Din punct de vedere al calităţii, sunt apreciate rădăcinile care prezintă mai puţine cercuri concentrice de culoare deschisă.
Sfecla rosie se cultivă pentru rădăcinile îngroşate, care sunt foarte bune consumate proaspete, dar şi conservate.
Planta este utilizată în gastronomie în prepararea salatelor, în formă crudă sau fiartă, în diverse combinaţii cu alte legume, iar rădăcina este cea care este utilizată şi în scop fitoterapeutic.
Partea comestibilă (rădăcina) are o valoare alimentară ridicată, dată de conţinutul bogat în hidraţi de carbon, glucide, lipide, glucoă, fructoză, zaharoză, celuloză, acizi organici (malic, oxalic, citric, succinic), fenoli, substanţe proteice, săruri minerale de fosfor, potasiu şi vitaminele A, B, C.
Sfecla este un remediu eficient tonic al ficatului, contine flavonoide ( ca şi varza rosie ) şi compuşi cu efecte antitumorale.
Sfecla (sub formă de suc sau consumată ca atare, în salate) este recomandată în cure de detoxifiere, anemie, convalescenţă, demineralizare, gută, osteoporoză, tulburări ale glandei tiroide, afectiuni renale, detoxifierea ficatului şi refacerea celulelor hepatice, hipertensine, gripă, amigdalită, bronşită, tuberculoză sau chiar pentru a preveni cancerul.
Folosită în gargară, sub formă de comprese locale, băi sau cataplasme, sfecla ameliorează simptomele leucoreei, vaginitelor, traumatismelor, hemoroizilor, contuziilor şi paradontozei.
Alimentele BIO procesate raman vitale daca sunt obtinute prin tehnici care pastreaza toate elementele nutritive si ne permit sa regasim, intacte chiar si unele componente minore cu incredibile proprietati protective.
Agricultura ecologica nu iroseste resursele solului sau pe cele forestiere si, de aceea, este un model de agricultura durabil, iar a adopta un stil de viata in care consumul de produse BIO sa ocupe un rol central, inseamna a avea grija de noi, de mediul inconjurator si de generatiile viitoare.