STRESCLIN NEURO 60CPR SUNWAVE PHARMA
STRESCLIN NEURO 60CPR SUNWAVE PHARMA
Ajută la relaxarea psihică în cazuri de stres și suprasolicitare nervoasă.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 76 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 76 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,52 lei.
STRESCLIN NEURO 60CPR SUNWAVE PHARMA
Ajută la relaxarea psihică în cazuri de stres și suprasolicitare nervoasă.
Contribuie la instalarea stării de calm și a relaxării psihice.
Compoziţie:
- Extract de Rhodiola rosea – 100 mg
– Ajută la adaptarea organismului la stres, având un efect tonic-adaptogen.
- Vitamina B6 – 5 mg
– Contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos.
- Extract de Withania somnifera (Ashwagandha KSM-66) – 125 mg
- Extract de Valeriana officinalis – 50 mg
Mod de administrare: 2 comprimate/zi
Rolul componentelor:
Rhodiola rosea - Plantă perenă alpină din familia Crassulaceae, nativă în zona circumpolară, în nordul Canadei, Alaska, cunoscută în munţii din estul Siberiei de secole ca „rădăcina de aur”.
Menţionată de către medicul grec Dioscorides la începutul secolului I, istoricul său îndelungat o recomandă ca o plantă cu extraordinare proprietăţi vindecătoare şi de învigorare a organismului.
Populaţia locală siberiană o considera ca „dar al spiritelor”. Tradiţional, aici planta era oferită cuplurilor de logodnici pentru a asigura naşterea multor copii sănătoşi. În general folclorul popoarelor nord europene o considerau ca plantă tonică, utilizând-o ca ajutor în convalescenţă, pentru prevenirea infecţiilor şi combaterea oboselii. Rădăcina a fost folosită şi ca hrană, dar şi sub formă de pastă pentru vindecarea rănilor; medicina populară modernă ucraineană încă foloseşte această rădăcină sub formă de tinctură.
Ca hrană a fost folosită toată planta, de exemplu populaţia din Groenlanda consumau tulpinile şi frunzele suculente atât ca salată cât şi gătite ca şi legumele, iar rădăcina era de asemenea utilizare similară cu a legumelor cu amidon. Fitoterapeuţii tradiţionali europeni au inclus Rhodiola ca ingredient în poţiunile afrodisiace sau de dragoste. Vikingii foloseau rădăcina ca sursă de energie cât timp navigau. În Scandinavia şi Rusia a fost folosită de multă vreme de populaţiile locale pentru a face faţă frigului şi oboselii. Mai recent, mulţi atleţi ruşi (unii campioni olimpici) au folosit Rhodiola rosea pentru a-şi îmbunătăţi performanţele.
Rhodiola rosea optimizează nivelele de serotonină şi dopamină din organism, reducând astfel nivelul de stres şi oboseală. S-a constatat că planta îmbunătăţeşte utilizarea energiei în organism în timpul exerciţiilor, şi de asemenea nivelele creatinei la nivel muscular ceea ce duce la creşterea producerii ATP-ului, sursa primară de energie chimică.
Extractele de Rhodiola rosea sunt standardizate în salidrozidă (rhodiolozidă) şi au proprietăţi adaptogene, susţinând abilitatea organismului de a se adapta la stres, şi crescând rezistenţa acestuia la o serie de substanţe chimice, biologice şi la diferite surse de stres mental şi psihic. Studiile clinice pilot au arătat că planta îmbunătăţeşte performanţa psihică şi mentală, şi au arătat de asemenea un efect semnificativ la pacienţi cu depresie medie la moderată.
Withania somnifera (Ginseng indian) pulberea de radacina contine substante bioactive cu proprietati adaptogene, contribuie la tonifierea generala si la obtinerea de performante fizice si mentale normale in conditii de stres si oboseala si incetineste imbatranirea. Este neuroprotector, fortifica structurile nervoase, imbunatateste concentrarea si memoria. Sustine sistemul imunitar si sistemul antioxidant endogen, creste rezistenta si ajuta organismul la adaptarea la conditiile de mediu.
Ginsengul indian sau ashwagandha este un arbust cultivat în India de Vest, Gujarat, Punjab şi în Himalaya, şi folosit de mii de ani în tratamentele Ayurveda - medicina tradiţională indiană. A primit numele de ashwagandha deoarece rădăcinile sale au miros de cal (ashwa = cal, gandha = miros). Localnicii îi mai spun şi „varaha karni”, pentru că frunzele sale seamănă cu urechea unui porc. Planta este folosită ca remediu în cazuri de artrite, probleme ginecologice, slăbiciune, oboseală şi inflamaţii. Cea mai utilizată parte a acestei plante este rădăcina, caracterizată de un gust dulce-amărui.
Majoritatea proprietăţilor medicinale ale ashwagandha sunt atribuite compuşilor chimici cunoscuţi sub numele de vitanolide pe care îi conţine. Planta este folosită ca adaptogen, deoarece sporeşte rezistenţa, este un excelent tonic, dar în acelaşi timp şi sedativ atunci când organismul are nevoie.
În plus, ginsengul indian îmbunătăţeşte memoria, contracarează efectele stresului şi relaxează mintea. De asemenea, acţionează ca un sedativ atunci când corpul dă semne că are nevoie de odihnă.
Ashwagandha poate fi folosită ca adjuvant în cazul bolii Alzheimer, precum şi în cazurile de pierderi de memorie.
Pacienţii aflaţi în convalescenţă vor avea mai multă energie şi pot reveni la rutina normală mai repede atunci când iau această plantă, deoarece întăreşte organismul, stimulând activitatea sistemului imunitar şi crescând nivelul de energie al corpului. Acesta este motivul pentru care este recomandată şi pacienţilor afectaţi de HIV.
Ginsengul indian are şi proprietăţi antiinflamatorii şi a fost folosit cu succes în tratamentul artritei şi reumatismului. Compuşii din această plantă reduc inflamaţia din articulaţii şi ajută încheieturile să se mişte cu mai multă uşurinţă.
Aceste calităţi fac ca planta să fie considerată un adevărat agent de întinerire, care combate îmbătrânirea precoce.
Ashwagandha reduce tensiunea arterială, acţionează ca diuretic, ajutând la eliminarea toxinelor din corp şi este recomandată şi femeilor însărcinate, deoarece previne avorturile spontane, stabilizând sarcina. Uleiurile care au la bază această plantă sunt folosite la masaj pentru ameliorarea simptomelor în cazuri de paralizii, epilepsie sau insomnie.
Planta este indicată şi copiilor care sunt anemici şi lipsiţi de vlagă, deoarece le redă apetitul, duce la creşterea în greutate a micuţilor şi îi face mai energici.
Folosirea regulată de ashwagandha scade nivelul colesterolului rău din sânge.
Ginsengul indian are numeroase proprietăţi, însă cele care l-au făcut să fie deosebit de popular ţin de efectul pe care-l are asupra sistemului reproducător. Studiile au arătat o creştere a numărului de spermatozoizi şi a mobilităţii spermei la bărbaţii care au luat regulat, timp de trei săptămâni, ginseng indian. Este eficient în tratamentul disfuncţiei erectile, scăderii libidoului şi ejaculării precoce.
De asemenea, această plantă este considerată una „fierbinte”, deoarece în India este văzută ca fiind cel mai puternic afrodiziac pentru femei. Pe lângă creşterea libidoului, acţionează şi ca tonic uterin.