Spirulina Pulbere Organica (BIO) 200g Naturya
Spirulina Pulbere Organica (BIO) 200g Naturya
Pulberea de spirulina provine dintr-o alga naturala (cyanobacteria) deosebit de bogata in nutrienti si proteine.
Atunci cand este recoltata corect din bazine de apa necontaminate este una dintre cele mai potente surse disponibile de nutrienti.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 62 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 62 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,24 lei.
Spirulina Pulbere Organica (BIO) 200g Naturya
Avantaje:
-Pulberea de spirulina provine dintr-o alga naturala (cyanobacteria) deosebit de bogata in nutrienti si proteine.
-Atunci cand este recoltata corect din bazine de apa necontaminate este una dintre cele mai potente surse disponibile de nutrienti.
-Este alcatuita in cea mai are parte din proteine si aminoacizi esentiali si este recomandata in mod special celor vegetarieni datorita continutului ridicat de fier.
-Este consumata adesea si datorita continutului de vitamina B12 desi inca exista multe dezbateri pe acest subiect.
-Concentratia mare de proteine si fier o recomanda cu caldura in perioada sarcinii, dupa interventii chirurgicale sau oricand avem nevoie de o imunizare a organismului.
Beneficii:
Desi gustul nu este tocmai placut spirulina este plina de calitati :
-contine 65% proteine si aminoacizi esentiali inclusiv acodul gamalinoleic (GLA) recunoscuta pentru efectul antiinflamator
-Spirulina contine Omega3-6-9 in special Omega 3.
-Este extrem de bogata in clorofila care ajuta la eliminatrea toxinelor din sange si ajuta la intarirea sistemului imunitar
-Are o concentratie mare de fier usor asimilabil fiind foarte buna in timpul sarcinii sau pentru anemie deoarece nu provoaca constipatie
-Este o excelenta sursa de nutrienti incluzand conform Wikipedia: „ Spirulina contine vitaminele B1 (tiamina), B2(riboflavina), B3 (niacina), B6 (piridoxina), B9 (acid folic), vitamina C, vitamina D, vitamina A si vitamina E. Este de asemenea o buna sursa de potasiu, calciu, crom, cupru, fier si magneziu.
-In urma testelor s-a demonstrat ca spirulina are un nivel ORAC (Capacitate de absorbtie a Radicalilor de Oxygen) de peste 24,000 ceea ce este de 4 ori scorul Orac al afinelor. Acest scor este folosit pentru a masura capacitatea antioxidanta si concentratia sa in diferite tipuri de alimente.
-Spirulina este de asemenea incredibil de bogata in calciu avand de 26 de ori mai mult calciu decat in lapte, fiind excelenta pentru copii, batrani si perioada sarcinii.
-Unele studii au aratata ca spirulina este buna in cazul alergiilor sau reactiilor alergice.
-Continutul de fosfor al spirulinei il fac ideal pentru regimul de remineralizare a dintilor
-Unele dovezi arata ca spirulina lupta cu isotopii radioactivi facand-o folositoare in cazul expunerii la radioactivitate sau terapiei cu radiatii.
-Proteinele din spirulina sunt foarte asimilabile avand o rata de utilizare intre 50-61%.
-Spirulina poate contracara si elimina metalele grele din oraganism
-Poate creste rata de ardere a grasimilor in timpul activitatii fizice
Administrare:
Cand alegem Spirulina trebuie sa avem grija sa alegem una din surse organice, deoarece restul pot contine nitrati sau aditivi.
Se poate adauga la shake-urile zilnice sau luata ca supliment in timpul sarcinii. Cel mai bine este sa se administreze aproximativ 2 linguri pe zi in perioada de convalescenta, in timpul sarcinii sau expunerii la radiatii. Nu are un gust tocmai placut, dar este bine sa o amestecati cu apa si sa o beti direct desi multe persoane intalnesc dificultati in aceasta metoda.
Va recomandam sa administrati aceasta alga minune o perioada de minim 2-3 luni de zile sau de ce nu, ca parte din dieta zilnica deoarece veti avea numai de castigat.
Spirulina este o alga microscopica verde-albastruie. S-a dezvoltat acum 3,5 bilioane de ani iar numele sau provine de la forma sa de spirala. A fost consumata de sute de ani, prima sa folosire inregistrata fiind in 1521 de catre Bernal Diaz del Castillo un soldat din armata lui Hernan Cortez.
Del Castillo a descoperit cum aztecii colectau spirulina din lacul Texcoco si o foloseau sub forma unei mici prajituri cunoscuta sub numele de tescuitlatl, pe care o vindeau in pietele care acum se cunosc sub numele de Mexico City.
Populatia Kanembu situata la nord-est de lacul Chad (Africa) consumau spirulina din timpuri stravechi. Ei consumau alga sub forma unei prajituri numita dihé, dupa cum ne relateaza în 1940 Dangeard, un om de știință francez. Spirulina a fost “redescoperita” apoi in Chad in expeditia dintre anii 1964-1965 a botanistului belgian cu numele de Jean Léonard, moment de la care sprirulina a capatat un interes raspindit la nivel international.
Spirulina este un aliment bogat în proteine si, potrivit unui studiu a United Nation Study, productia acesteia are un impact mult mai mic asupra mediului, decât cultura multor alte surse de proteine. De exemplu, în comparație cu soia, spirulina are de 20 de ori mai multe proteine pe unitate si folosește doar 25% din resursele de apa și este de 5 ori mai eficienta din punct de vedere al energiei.
Spirulina Naturya este cultivata organic in provincia Hainan aflata in sudul Chinei. Este o zona rurala departe de poluarea urbana a Chinei continentale. Orele lungi de soare ofera conditiile ideale pentru spirulina care se dezvolta intr-un mediu cald si in conditii alcaline.
Spirulina este crescuta in bazine aflate in aer liber si umplute cu apa subterana filtrata. Apa este agitata pentru a imprastia nutrientii si pentru a se pastra o temperatura uniforma. Dupa 1-2 luni de crestere, spirulina ajunge la o densitate optima si poate fi recoltata pentru prima data. Urmatoarele recolte se succed dupa 7-10 zile.
Dupa ce spirulina a fost recoltata este spalata si apoi uscata rapid. Desi asta inseamna ca nu este un produs raw, spirulina este supusa caldurii doar cateva secunde si avand capacitatea de a face fata la temperaturi ridicate isi pastreaza aproape toate valorile nutritionale. Produsul este apoi ambalat in vid si trimis catre Naturya.
Mulți oameni sunt atrași de spirulina organica Naturya din cauza conținutului său ridicat de proteine, care este în jur de 56%. Proteinele ajuta la construirea si repararea tesuturilor corpului, inclusiv a celor musculare. Spirulina este o sursa completa de proteine ceea ce inseamna ca are in continutul sau toti aminoacizii esentiali. Aminoacizii sunt blocuri de proteine si aminoacizi esentiali ce trebuie sa faca parte din dieta zilnica, deoarece organismul uman nu este capabil sa ii produca.
Spirulina nu are un perete celular dur, asa ca nutrientii sai sunt usor de asimilat. Alga verde albastruie este bogat inzestrata cu gama larga de vitamine si minerale, incluzand in special un nivel mai ridicat de fier care ajuta la formarea globulelor rosii care transporta oxigenul in organism.
Spirulina contine un nivel generos de vitamina B12 (cunoscuta si sub numele de Riboflavina) care ajuta la pastrarea sanatatii sistemului nervos, a pielii si a ochilor. Contine de asemenea si vitamina E un antioxidant care protejeaza membranele celulare.
Culoarea spirulinei este data de clorofila (verde) si ficocianina (albastra) pigmenti aflati in structura sa celulara. Clorifila ajuta la imbunatatirea functiilor cardiace si pulmonare si opreste dezvoltarea bacteriilor daunatoare. Ficocianina are proprietati antioxidante si antiinflamatorii, indepartand radicalii liberi si prevenind deteriorarea celulelor. Spirulina contine si beta-caroten care are calitati antioxidante si antiinflamatoare.
Se cunoaste ca spirulina intareste sistemul imunitar deoarece a dovedit calitati antivirale, antiinflamatoare si antioxidante in cadrul unor teste. Ea este populara in randul celor care vor sa tina o cura de detoxifiere si inlaturare a metalelor grele din organism, iar un studiu a aratat ca spirulina ar fi eficienta in inlaturarea arsenicului din corp. Un alt studiu a descoperit ca spirulina ajuta la combaterea anemiei si a degradarii sistemului imunitar ce are loc o data cu inaintarea in varsta.
Pentru cei care vor o simpla doza de spirulina poate fi amestecata cu apa, desi majoritatea o prefera amestecata cu sucuri de fructe. Spirulina este un element excelent adaugat la smoothi-uri sau daca sunteti curajosi poate fi adaugata in deserturi. Daca vreti sa aveti parte de ceva mai savuros amestecati-o in pateuri, sosuri salsa sau de paste pentru un binevenit aport de proteine.
Începând cu anul 2009, Naturya a înflorit, devenind rapid o marcă de superfood.
Produsele Naturya se nasc din minunea naturii, nu din procesele tehnologiei alimentare.
Toate sunt ușor de consumat și fac parte dintr-un cerc mai larg, virtuos, care apreciază simplitatea ca o cale către sănătate și longevitate.