Sirop de Curmale 330g Sanovita
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 11 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 11 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,22 lei.
-Intareste sistemul imunitar - datorita continutului sau mare de antioxidanti.
-Are rol antiinflamator – continutul de magneziu al siropului de curmale te ajuta sa reduci inflamatia si sa calmezi durerile.
-Imbunatateste tranzitul intestinal – curmalele sunt in laxativ natural, iar consumul moderat, dar regulat de sirop de curmale in loc de zahar poate sa te ajute sa iti imbunatatesti digestia, sa scapi de constipatie sau arsuri.
-Iti protejeaza inima - datorita compozitiei bogate in magneziu si potasiu, siropul de curmale te sustine in reglarea tensiunii arteriale si scade semnifcativ riscul de a dezvolta boli cardiovasculare.
-Sprijina sistemul osos – prin continutul sau plin de minerale
-Combate anemia – intrucat contine fier.
-O varianta asemanatatoare cu siropul, si anume piureul de curmale se poate pregati si acasa, din curmale uscate si fara samburi, insa daca vrei sa folosesti siropul ca atare, care este mai concentrat si mai aspectuos, acum il ai la indemana.
-Specialistii in nutritie au delclarat siropul de curmale un aliment extrem de nutritiv, avand in vedere ca el contine mai multi aminoacizi decat merele, portocalele sau bananele, plus numeroase vitramine si minerale: calciu, magneziu, zinc, fier, seleniu, potasiu, vitamina A, vitamina B, vitamina C, vitamina E, vitamina K.
Valoare energetica: 1609 kJ/378 kcal;
Grasimi: 0 g, din care acizi grasi saturati: 0 g;
Glucide: 93 g, din care zaharuri: 93 g;
Fibre: 0,5 g;
Proteine: 1,4 g;
Sare: 0 g.
Curmalul este un palmier care creşte şi, mai ales, rodeşte în zonele calde, de la cele subtropicale şi până la cele ecuatoriale. Face parte din familia aracaceelor, fiind originar din oazele Egiptului şi ale Peninsulei Arabice.
Poate atinge înălţimea de 25 de metri. Este golaş până în vârf, unde are un mănunchi de frunze de doi-trei metri lungime fiecare. Tulpina are scoarţa arămie, cu multe crăpături.
Curmalele sunt produse de palmierii femele, fiind nişte fructe foarte hrănitoare.
De aici şi importanţa curmalelor în menţinerea sănătăţii oamenilor, care, neobosiţi, şiau pus la treabă fantezia şi în acest caz, realizând chiar şi un vin de curmale. Uscate şi prelucrate, curmalele sunt măcinate, rezultând o făină din care se face pâine.
Palmierul care face curmale este socotit un arbore legendar, o plantă magică, simbol al iubirii, al speranţei, al supravieţuirii.
Curmalele se consumă în primul rând ca atare, apoi în combinaţie cu lapte, ceai, cu alte băuturi, în care se înmoaie şi devin delicioase. Din curmale se prepară şi o infuzie.
Curmalele conţin săruri minerale (mai ales fier şi magneziu), cumarină, vitaminele A, D şi cele din complexul B, zaharuri (în cantitate mare) şi protide.
Curmalele au proprietăţi relaxante, reglează funcţionarea sistemului respirator şi au acţiune antiinfecţioasă, nutritive, antianemică, revitalizantă şi sunt cunoscute şi ca favorizante ale expectoraţiei, având efecte benefice în bolile de piept.
Curmalele sunt recomandate în convalescenţă, stări de denutriţie, astenie, în graviditate, în nevrite, polinevrite, în perioada de creştere şi dezvoltare, persoanelor cu deficienţă de calciu sau în vârstă, în anemii, în afecţiuni bronşice şi pulmonare.
Sâmburele de curmale poate fi folosit în tratamentul pietrelor la vezica biliară. Se pisează şi se fierbe, consumând 2 căni /zi din siropul obţinut.