• La reducere!
  • -18,32 lei
Sirop Alergo Junior 125ml + Reishi Shiitake Maitake 30cps GRATUIT CosmoPharm, SIROPURI
Sirop Alergo Junior 125ml + Reishi Shiitake Maitake 30cps GRATUIT CosmoPharm, SIROPURI

Sirop Alergo Junior 125ml + Reishi Shiitake Maitake 30cps GRATUIT CosmoPharm

Sirop Alergo Junior 125ml + Reishi Shiitake Maitake 30cps CosmoPharm
Pachet Imunitate pentru toata familia!
Alergo Junior este un produs natural, eficient, destinat alergiilor copiilor, fara efectele secundare ale antihistaminicelor.
Printre multiplele beneficii ale Reishi se numara efectul de intarire a imunitatii, detoxifiant si regenerator.
3685
Ne pare rău, stocul a fost epuizat!
72,68 lei 91,00 lei -18,32 lei


Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 72 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 72 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,44 lei.


 
Sirop Alergo Junior 125ml + Reishi Shiitake Maitake 30cps CosmoPharm
Alergo Junior este un produs natural, eficient, destinat alergiilor copiilor, fara efectele secundare ale antihistaminicelor.
Beneficii:
-Reduce din intensitatea reactiilor alergice ale organismului la contactul cu factorii declansatori (polenul, blana animalului de companie, acarienii);
-Previne aparitia/exacerbarea afectiunilor alergice;
-Puternic antiseptic si antiinflamator, calmeaza iritatiile bucale, faringiene, traheo-bronsice;
-Combate tusea seaca la copii;
-Favorizeaza expectoratia si eliminarea factorilor alergeni din caile respiratorii.
-Actioneaza asupra pielii si diminueaza iritatiile;
-Reduce inflamatia in cazul intepaturilor de insecte;
-Ajuta la vindecarea mai rapida a ranilor;
-Intervine in ameliorarea unui numar mare de afectiuni dermatologice.
-Creste puterea de aparare a organismului impotriva factorilor alergeni;
-Extractul de echinacea are efect antiviral si antibacterian;
-Coacazul creste productia de cortizon a organismului;
-Diminueaza disconfortul provocat de imbolnaviri;
-Scurteaza perioada de convalescenta;
-Imbunatateste actiunea macrofagelor de a neutraliza alergenul;
-Are actiune tonica generala.
-Indicat in alergii, urticarie, mancarime, dermatita, eczeme, ochi umezi, blefarite, conjunctivite, stranut, rinite alergice, iritatii ale mucoasei respiratorii, tuse seaca si bronsite astmatiforme.
Compozitie:
Ingrediente active(10ml)*
-Extract de urzica 2000 mg
-Extract de coacaz negru 2000 mg
-Extract de Echinacea 2000 mg
-Extract de maces 1200 mg
-Extract de Patlagina 8 mg
*Nu contine alergeni.
Administrare:
de la 6 luni la 5 ani: 5 ml (1 lingurita) pe zi;
peste 5 ani: 10 ml (2 lingurite) pe zi.
Atentionari:
Cereti acordul medicului in administrarea suplimentului alimentar Alergo Junior.
Contraindicat persoanelor alergice la oricare dintre componentele produsului.
A nu se depasi doza zilnica recomandata.
Rolul componentelor:
Urzica este o plantă erbacee perenă care creşte în locuri necultivate, până la altitudinea de 1700 m.
Florile sunt mici, verzui şi înfloresc vara.
Planta se usucă la umbră, în locuri bine aerisite.
Lichidul urzicător îşi pierde efectul prin fierberea plantei.
Mugurii sunt bogaţi în vitamina C iar frunzele au efect diuretic.
Urzica vie este un bun antidot al indigestiei produse de consumul de scoici.
Este o plantă caldă, acidă, desicativă, aperitivă, emolientă, diuretică, are un bogat conţinut de fier (Urzica aparţine planetei Marte).
Conţine de asemenea provitamina A, vitaminele B2, C şi K, clorofilă, flavonoide, mucilagii, acizi esenţiali, ulei esenţial şi ulei gras.
În uz extern stimulează refacerea ţesuturilor – este cicatrizantă –
Toate părţile plantei au proprietăţi medicinale. Urzica este fortifiantă şi decongestivă hepatobiliară, remineralizantă, uşor hipoglicemiantă, reglatoare a tranzitului intestinal.
Băile cu urzică ameliorează sciatalgiile şi arteriopatiile periferice.             Plante văzute încă din vremuri străvechi ca bogate surse de sănătate și protecție spirituală, urzicile au dat naștere unor variate legende și superstiții, îndreptățite sau nu, confirmate sau nu, până în zilele noastre. Se spunea că un vas cu urzici proaspăt tăiate așezat sub patul unui bolnav avea capacitatea de a-l lecui de orice boală îi stăpânea trupul. În același timp, urzicile răspândite prin toată casa erau înzestrate cu potențialul de a îndepărta spiritele rele.
Urtica dioica este o plantă erbacee, perenă cu rădăcină subţire şi o tulpină erectă, acoperită cu peri urticaţi. Frunzele sunt peţiolate opuse, ovate, lanceolate sau ovat lanceolate, ascuţite la vârf, dinţate pe margini, cu peri urticaţi pe ambele feţe. Florile sunt dispuse în panicule iar fructul este o nuculă cu perifon persistent. Înflorește în perioada iunie-octombrie.
Acțiunile terapeutice ale urzicii sunt rezultatul unui complex de principii active existente în toate organele plantei, și anume flavonoide, săruri minerale, vitamine, carotenoide, ulei volatil și taninuri. Urzica este cunoscută pentru proprietățile sale antianemice, energizante, vitaminizante, și mineralizante în special pentru anemici. Totodată este un bun depurativ în curăţarea sângelui de toxine, și un tonic excelent pentru întărirea sistemului imunitar. În afecţiunile digestive are efecte hepatoprotectoare, antimicrobiene, gastrosecretoare, antidiareice, antihemoragice. La nivelul aparatului respirator are proprietăţi expectorante, emoliente, antitusive, antiastmatice, antibronşitice, antiinflamatoare. Pentru sănătatea rinichilor are acţiuni diuretice şi drenor al excesului de uree, creatinină şi acid uric, fapt datorat în mare parte flavonoidelor din compoziție. Extern prezintă acţiuni astringente, antiseptice, cicatrizante, epitelizante, hemostatice, revulsive, antiseboreice, dezodorizante, urzica fiind foarte des utilizată în industria cosmetică în special la prepararea șampoanelor.
Datorită acțiunii sale diuretice, consumul prelungit de urzici poate cauza un dezechilibru electrolitic.
Coacăzul negru crește sub formă de tufe de 1 – 2 m înălțime. Florile sunt păroase, de culoare verde-roșcat iar frunzele de culoare verde închis pe fața superoară și verde deschis pe fața inferioară. Fructele acestei plante, de tip bacă, sunt grupate în ciorchini și sunt boabe zemoase sferice cu gust acrișor, de culoare închisă, care au un diametru de 6 – 11 mm, fiecare fruct conținând mai multe semințe. Frunzele, se recoltează în luna iulie, după recoltarea fructelor sau concomitent cu recoltarea fructelor, totul se usucă la umbră în strat subțire.
Pentru uzul medicinal se folosesc frunzele (Ribi nigri folium), fructele (Ribi nigri fructus) și mugurii (Ribi nigri gemini). Fructele au acțiune tonică generală, vitaminizantă, remineralizantă, fiind recomandate și în cazurile de surmenaj, în stările anemice, în cazurile de deficit de fier, fiind bogate în taninuri, antoacini proteine și săruri minerale (Ca, Mg, Fe, P) Conțin o cantitate de 3-4 ori mai mare de vitamina C decât portocalele și lămâile. Se utilizează și în afecțiunile gastrointestinale, hepatobiliare și cardiovasculare. Fitocomplexul taninuri-antociani-vitamine are efect în tratamentul unor afecțiuni ale mucoasei bucale. Frunzele sunt utilizate în medicina naturistă ca diuretic, datorită flavonoidelor din compoziție, în afecțiuni cardiace, reumatism, gută dar sunt contraindicate în tratamentul edemelor cauzate de insuficiența cardiacă sau renală. Medicinal, coacăzul negru se utilizează sub formă de infuzie, decoct, macerat glicerinat, tinctură sau pulbere.
Coacăzul negru este cunoscut ca plantă de cultură în Europa din secolul al XVI-lea. Înafară de uzul medicinal, fructele lui, sunt folosite la prepararea de sucuri, siropuri, jeleuri sau marmeladă. Siropul de coacăze negre este, după părerea părintelui medicinei naturiste, preotul Sebastian Kneipp, un elixir de sănătate pentru gât şi căile respiratorii superioare. Un vechi proverb german spune despre sucul de coacăze negre că este sănătos ca sângele de urs. În parfumerie, se folosește un extract din florile de coacăz negru.
Echinacea are o tradiţie îndelungată în cultura indienilor din ţinuturile Americii de Nord, care o preferau pentru menţinerea sănătăţii în timpul iernii. În acest scop, indienii aplicau cataplasme cu rădăcină, şi consumau ceaiuri de Echinacea. Planta a fost foarte folosită în America până în anii ’40, iar europenii, care au descoperit-o în anii ’30, o folosesc constant şi intens şi astăzi.
Botaniştii au numit-o Echinus (arici de mare) pentru a descrie centrul florii, în formă de con ghimpos. Sute de studii ştiinţifice au dovedit că Echinacea sprijină funcţiile sistemului imunitar.
Echinacea este o plantă perenă, de 100-150 cm înălțime, cu frunze lanceolat ascuțite la vârf și dințate. Florile sunt dispuse solitar la vârfurile ramurilor. Florile tubulare sunt așezate bombat, sub formă de cupă întoarsă, înconjurate de flori ligulate, de culoare roz până la roșu intens. Înfloresc din luna iunie până în octombrie. Speciile de Echinacea sînt originare din nordul Americii, trei dintre ele (E.purpurea, E.pallida, E.angustifolia) prezentînd interes medical.
Folosită încă din vremuri îndepărtate pentru tratarea diverselor infecții și pentru întărirea sistemului imunitar, în zilele noastre extractul de echinaceea este cunoscut și pentru efectele benefice pe care le aduce în caz de gripă, răceală și sindromul oboselii cronice. Planta a fost utilizată în medicina populară a amerindienilor, în special pentru protecţia faţă de infecţiile respiratorii, gripă sau muşcăturile de şarpe. Peste 350 de studii clinice atestă efectele de tip imuno protector al Echinaceei în evoluţia infecţiilor respiratorii, ca şi posibilitatea utilizării ei în profilaxia acestor boli. Se recomandă administrarea preparatelor de echinacea încă de la apariţia primelor semne de boală şi pînă la dispariţia lor. Se utilizează sub formă de infuzie, capsule, sirop, comprimate iar extern intră în compoziția unor creme. Din echinaceea se pot folosi rădăcinile și floarea. Rădăcinile sunt mai des utilizate decât florile. Rădăcinile se obțin de la plante cu vârste mai mari de 4 ani iar florile se culeg când sunt complet deschise.
Echinacea conține substanțe active (polizaharide, alchilamide, flavonoide, uleiuri esențiale) care reduc intensitatea durerii, ameliorează inflamația, grăbesc cicatrizarea leziunilor și au puternic efect antioxidant.
Plantă indigenă în Europa, măceşul este un arbust ghimpos, de 2-3 m, cu ramuri arcuite, frunze penat-compuse cu marginile dinţate. Florile sunt mari, cu sepalele răsfrânte şi cu petalele roz. Fructul, măceaşa, este un fruct fals (se dezvoltă din caliciu), roşu, lunguieţ, închizând în interiorul său adevăratele fructe (achene), cu aspect de seminţe păroase.
Medicii antichităţii – Dioscorides, Plinius, Teophrastus, Hippocrates au încadrat măceşul în tezaurul lor medical.
Deja pe vremea lui Hippocrates era cunoscută ca un agent antiinflamator.
După Matthiolus (1626), măceşele se administrau în gonoree şi dizenterie. Cu miere se utilizau ca antihelmintice, împotriva calculilor urinari şi a dificultăţilor apărute la, urinare cauzate de aceştia.
Fructele de măceş au devenit oficiale în Farmacopeea Britanică în 1885. În cel de-al doilea război mondial Anglia a ajuns în imposibilitatea de a mai importa citrice, astfel guvernul englez a încurajat culegerea şi folosirea măceşelor ca sursă de vitamina C.
Medicina ştiinţifică românească de la începutul secolului XX aprecia în deosebi la măceşe bogăţia în vitamina C. Ceaiului de fructe de măceş i se mai atribuia un efect purgativ şi de combatere a stărilor catarale uşoare ale intestinului; extractul fluid de măceşe era indicat pentru combaterea pietrelor la rinichi şi vezicula fierei. Se considera că ceaiul de măceşe înlesneşte digestia, potoleşte setea şi produce diureză; iar acţiunea diuretică are marele avantaj că, chiar la o lungă întrebuinţare nu produce nici o iritare pe rinichi sau pe băşică, ceea ce-l face foarte indicat în bolile căilor urinare şi de rinichi.
Măceşele conţin foarte puţin ulei volatil, caroten, pectine, dextroză, acid citric şi acid malic şi taninuri; „seminţele” conţin urme de vanilină. Nu în ultimul rând, măceşele sunt bogate în vitamina C. Unele experimente au arătat că extracele din pulpă au efect bactericid asupra E. Coli.
Cercetările au demonstrat că mulţi compuşi din extractele de măceşe au proprietăţi antioxidante şi antiinflamatoare.
Reishi Shiitake Maitake 30cps CosmoPharm
Reishi +Shiitake+Maitake reduce efectele secundare ale chimioterapiei si radioterapiei.
Beneficii:
-Reishi +Shiitake+Maitake este un produs de inalta calitate, din gama Premium.
-La baza lui stau trei ciuperci cu o lunga traditie in medicina naturista: Ganoderma lucidum sau Reishi, Lentinula edodes  sau Shiitake si Grifola frondosa sau Maitake, apreciate pentru calitatile lor extraordinare.
-Asocierea acestora intr-un produs Premium aduce un aport important de substante bio-active: polizaharide-beta glucani, proteoglucani activi, vitamine, minerale, acizi grasi esentiali.
-Printre multiplele beneficii ale Reishi se numara efectul de intarire a imunitatii, detoxifiant si regenerator.
-Shiitake isi datoreaza valoarea terapeutica substantelor biochimice pe care le contine: compusi biochimici care protejeaza ADN-ul in fata stresului oxidativ, eritadinele, lentinana,  l-ergotioneina,  opt aminoacizi esentiali, acid linoleic numeroase vitamine si minerale: Vitamina B1, B2, B3 B6,B9, C si D, Cupru, Seleniu, Magneziu, Zinc , Potasiu, Fier si Calciu.
-Maitake, supranumit  si regele ciupercilor, este recomandat de specialisti si in cazul unor afectiuni grave, tumorale.  Printre multiplele sale beneficii se numara efectul antiviral, antibacterian, rolul adjuvant in tratarea afectiunilor pancreasului, tensiunii arteriale marite, obezitatii sau in scaderea colesterolului.
-Reishi +Shiitake+Maitake are o concentratie mare de acid ganoderic si polizaharide
-stimuleaza sistemul imunitar in infectii virale sau bacteriene
manifesta puternic efect antiinflamator
-actioneaza ca adjuvant antistreptococic, antistafilococic
-Reishi +Shiitake+Maitake actioneaza ca imunoregulator si antibiotic natural
-scade sensibilitatea in cazul bolilor autoimune
-ajuta la tratarea infectiilor gingivale si genitale
-inhiba eliberarea histaminelor si reduce reactia la factori alergeni
-asigura buna functionare a tuturor celulelor si tesuturilor din organism
-stimuleaza biosinteza de interferon
-ajuta la echilibrarea hormonala
-Reishi +Shiitake+Maitake sustine sanatatea maduvei osoase
-Reishi +Shiitake+Maitake reduce efectele secundare ale chimioterapiei si radioterapiei
-este un puternic antioxidant si adaptogen. Creste longevitatea, tonusul, vitalitatea, energia intregului organism.
-combate eficient radicalii liberi responsabili pentru afectiuni grave
-creste rata folosirii oxigenului celular
-Reishi +Shiitake+Maitake creste productia de interferon
-continutul ridicat de polizaharide stimuleaza limfocitele T, B, NK, interleukine si macrofage
-este adjuvant si bioprotector in chimioterapie si radioterapie
-contine lentinana, substanta care ajuta la vindecarea cromozomilor deteriorati, ca urmare a tratamentelor anti-tumorale
-are proprietati de alcalinizare
-Reishi +Shiitake+Maitake ajuta la regenerarea celulelor hepatice si tratarea fibrozelor
-este eficient in inhibarea alfa-glucozidazei
-sustine functia hepatica
-este eficient in combaterea radicalilor liberi
-stimuleaza secretia de insulina si mentine nivelul optim al zaharului in sange
-reduce nivelul glicemiei
-Reishi +Shiitake+Maitake este un adjuvant sanatos la medicatia anti-diabetica
-are un continut remarcabil de vitamina D, ce provine din rezerva naturala a ciupercii Maitake
-fortifica organismul pe termen lung
-contribuie la sanatatea ficatului
-Reishi +Shiitake+Maitake este eficient in afectiunile neurodegenerative
-stimuleaza productia proteinei betacelulina ce determina multiplicarea celulelor stem neuronale
-contribue la regenerarea neuronala
-stimuleaza sistemul nervos si abilitatile mentale
-este un puternic adjuvant in stari depresive
-contribuie la imbunatatirea memoriei si la calitatea activitatii cognitive
-Reishi +Shiitake+Maitake lupta impotriva starilor de insomnie sau dereglarii somnului
-ajuta la buna functionare a inimii
-este eficient in scaderea colesterolului si in blocarea agregarii plachetare
-continutul de eritadenina accelereaza metabolizarea grasimilor
-ajuta la scaderea trigliceridelor
-regleaza presiunea arteriala si nivelul transaminazelor
-dreneaza sistemul limfatic
-Reishi+Shiitake+Maitake este recomandat in infectii virale, HIV, HPV, Virusul Hepatic B si C, virus gripal, Herpex simplex, Citomegalovirus, Epstein-Barr, infectii cu streptococ sau/si stafilococ, hipercolesterolemie, diabet si complicatiile sale, insomnii, stari depresive, cancer, chimio si radioterapie, stari de convalescenta.
Compozitie/capsula:
-Reishi / (Ganoderma lucidum)* 100 mg
(pulbere extrafina microactiva din spori micronizati la rece de Reishi
cu 2,01 % polizaharide in stare pura si 1,71% reishi triterpene)
-Maitake (Grifola frondosa)* 100 mg
(extract superconcentrat uscat 5:1 din corpul ciupercii Maitake,
echivalent a 500 mg pulbere uscata continand minimum garantat 30% polizaharide)
-Shiitake (Lentinula edodes)* 100 mg
(extract superconcentrat uscat 5:1 din corpul ciupercii Shiitake
echivalent a 500 mg pulbere uscata continand minimum garantat 30% polizaharide)
*Materii prime obtinute din culturi certificate organic.
Atentionari:
Reishi+Shiitake+Maitake nu este recomandat in caz de sarcina sau alaptare sau persoanelor alergice la oricare dintre ingrediente, in cazul afectiunilor renale (pietre la rinichi) sau afectuni ce presupun o crestere a celulelor albe.
Rolul componentelor:

Ganoderma, sau reishi, este o ciupercă de origine orientală, cu o istorie îndelungată de utilizare pentru susţinerea sănătăţii şi a longevităţii în China, Japonia, şi alte ţări din Asia. Considerată acum rară în natură în China şi Japonia, este pe larg cultivată. Ganoderma creşte pe buşteni sau buturugi, şi prezintă un aspect lucios, compact şi asimetric, variind la culoare de la galben la negru.
Numeroasele legende ce înconjoară această ciupercă sunt atestate de o înregistrare istorică ce se întinde de-a lungul a 2000 de ani şi se consideră că începuturile utilizării sale se duc în urmă cu 4000 de ani. A fost foloosită tradiţional în China de către călugării Taoişti pentru a-şi menţine o stare de calm şi linişte pentru a-şi îmbunătăţi practicile meditative şi pentru a avea o viaţă lungă şi sănătoasă. Familia imperială chineză, căutând longevitatea, a păstrat această ciupercă la loc de cinste, imortalizând-o în cultura chineză prin intermediul picturilor, statuetelor, tapiseriilor de mătase şi a modelelor de pe robele împăraţilor. Cunoscută în diferite moduri, ca „ciuperca importalităţii”, „ciuperca-100-de-ani” şi „ciuperca puterii spirituale”, Ganoderma lucidum a fost utilizată timp de multe secole în medicina tradiţională a Chinei şi Japoniei pentru proprietăţile sale imunomodulatoare şi adaptogenice. În cultura japoneză era considerată cea mai importantă din clasa acestor ciuperci medicinale (din grupul Polyporelor).
În cea mai cuprinzătoare carte materia medica din China, ‘Ben Cao Gang Mu’, publicată în 1578AD, reishi a fost specificată ca fiind cea mai respectată plantă din 120 „plante superioare” (shang pin). Plantele superioare erau clasificate ca fiind cea mai înaltă categorie de plante medicinale având în vedere că ele prelungeau viaţa, preveneau îmbătrânirea, sporeau energia (qi), şi făceau corpul mai uşor şi mai flexibil.
Ganoderma mai are de asemenea o tradiţie îndelungată de utilizare în medicina chineză pentru tratamentul bronşitelor cronice, iar un studiu a arătat o acţiune a ciupercii de reducere semnificativă a activităţii colinesterazei serice sugerând o reducere în excitabilitatea nervilor parasimpatici, la bolnavii de bronşită.
Cercetările moderne au arătat că Ganoderma prezintă proprietăţi antialergice, antioxidante, antitumorale, antivirale, cardiotonice şi hepatoprotectoare.
Efectele acestei ciuperci au la bază în primul rând prezenţa unor polizaharide cu masă moleculară ridicată şi a antioxidanţilor; ganoderma mai conţine elemente precum potasiu, magneziu, calciu şi germaniu. Este mult utilizată acum în China şi Japonia în tratamentul cancerului şi pentru stimularea sistemului imunitar după radio- şi chimioterapie. Este utilizată de asemenea în tratamentul miasteniei gravis şi a lupusului eritematos sistemic, ambele boli autoimune. Tot în Japonia şi China este utilizată de asemenea pentru tratarea simptomelor infecţiilor virale precum răcelile, gripa, aftele şi hepatita. Cercetările ştiinţifice au evaluat şi dovedit multe din efectele cunoscute ale ciupercii, pe lângă acestea evidenţiind şi un efect de reducere a glicemiei şi un un efect de interferenţă cu procesul de agregare plachetară, care poate fi luat în considerare ca un efect împotriva accidentelor vasculare cerebrale şi a aterosclerozei.
De multă vreme deja, ganoderma a pătruns în domeniul Health and Wellness din viaţa modernă a popoarelor europene.

Shiitake este cea mai cultivată ciupercă medicinală din lume, fiind foarte apreciată chiar şi pentru gustul său, în gastronomia japoneză. Ciupercile Shiitake au crescut în sălbăticie din timpuri preistorice. Valoarea lor terapeutică a fost descoperită în ţările asiatice, de unde acestea sunt originare. Ciupercile Shiitake au un rol important în tradiţiile medicale asiatice şi au fost menţionate în primele cărţi de medicină naturistă, scrise în urmă cu mii de ani.
Datorită profilului lor nutriţional bogat, aceste ciuperci au devenit foarte populare, mai ales în Statele Unite. În prezent, China este cea mai mare producătoare de ciuperci Shiitake din lume, acoperind 80% din cantitatea de ciuperci vândute în scop comercial. Alte ţări producătoare de ciuperci Shiitake sunt Japonia, Korea, Taiwan, Statele Unite şi Brazilia.
Ciupercile Shiitake sunt un simbol al longevităţii în Asia, datorită multitudinii de beneficii pe care le aduc sănătăţii şi profilului lor nutriţional bogat. Aceste ciuperci sunt folosite în medicina chineză de peste 6.000 ani.
Ciupercile shiitake sunt folosite, în special, pentru că întăresc sistemul imunitar şi, recent, s-a descoperit că ne protejează împotriva bolilor de inimă.
Shiitake conţine vitaminele din complexul B, egosterol, minerale (mangan, fosfor, potasiu, seleniu, cupru, zinc), fibre, proteine, magneziu, fier  şi aminoacizi esenţiali.
Ciupercile Shiitake au efect imu­nomodulator, antican­cerigen, antiviral, detoxifiant şi antifungic.
Cel mai bine documentat aport adus sănătăţii de ciupercile Shiitake este sprijinul imunitar. Pe de o parte, acestea stimulează răspunsul sistemului imunitar în diferite circumstanţe, iar pe de altă parte îi limitează activitatea excesivă, când este cazul.
Ciupercile Shiitake au un impact puternic asupra celulelor macrofage. Celulele macrofage sunt responsabile de identificarea şi neutralizarea potenţialelor celule canceroase din corp. Pentru a îndeplini această funcţie, celulele macrofage trebuie stimulate. Ciupercile Shiitake îndeplinesc acest rol de a ajuta celulele macrofage să lupte împotriva celulelor cancerigene.
Aşadar, se poate spune că ciupercile Shiitake cresc imunitatea împotriva cancerului. Acest fapt se datorează conţinutului de polizaharide care este util şi în scăderea nivelului colesterolului total. Astfel, se face trecerea la beneficiile aduse de Shiitake în bolile cardiovasculare.
Un anumit compus din ciupercile Shiitake, lentinacin, scade nivelul colesterolului total. De asemenea, şi beta-glucanul contribuie la acest efect.
Ciupercile Shiitake previn aderarea unui număr prea mare de celule imunitare la pereţii vaselor de sânge, blocând parţial procesul de producere a moleculelor de adeziune. Astfel, vasele de sânge sunt protejate.
Ciupercile Shiitake conţin trei minerale antioxidante foarte importante: mangan, seleniu, zinc, dar şi un alt compus antioxidant care stimulează producerea de energie în celulele inimii.
Unele studii de laborator au demonstrat faptul că,  pe lângă polizaharide, ciupercile Shiitake conţin şi alte substanţe cu efecte anti-tumorale, fiind astfel foarte importante în lupta împotriva cancerului.
Maitake (Grifola Frondosa) este o ciupercă perenă care creşte în acelaşi loc, succesiv, un anumit număr de ani. Ea are în subteran un tubercul cam de mărimea unui cartof iar trunchiul este format dintr-un grup de tulpini deseori alipite, adunate la bază, cu pălariile de culoare cenuşiu-maro ondulate sau în formă de lingură.

În Japonia, ea poate ajunge să crească la o greutate de 20 kg, această ciupercă gigant luând titlul de “rege al Ciupercilor.” Maitake este una dintre cele mai utilzate ciuperci în bucătăria asiatică.

În japoneză, maitake înseamnă ciuperca dansatoare. Acum multă vreme în Japonia, ciupercile maitake era considerate un lucru foarte preţios şi valorau greutatea lor în argint. Motivul pentru acest lucru era nu numai faptul că japonezii le găseau delicioase, ci şi faptul că se folosea la tratarea eficientă a unor boli serioase.
Maitake conţine polizaharidele 1.3 şi 1.6 beta-glucan, stimulatoare naturale ale imunităţii organismului.
Efectele asupra organismului sunt: imunostimulator puternic, antitumoral excepţional (adjuvant în chimioterapie), adaptogen (ajută organismul să se adapteze fizic, psihic şi imunitar), protector împotriva stresului oxidativ, îmbunătăţeşte rata de folosire celulară a oxigenului, creşte eficienţa tratamentelor antivirale.
Ciuperca Maitake sprijină sănătatea cardiovasculară prin regularizarea tensiunii arteriale, normalizarea colesterolului şi a lipidelor din sânge, promovează producţia corespunzătoare de insulină, stimuleazăsistemul imunitar, activează macrofagia (consumarea celulelor cu mutaţii), ajută la blocarea creşterii tumorilor,este un element ajutător eficient în tratarea leucemiei, a cancerului de stomac şi oase, estompează efectele secundare ale chimioterapiei, ajută digestia, sprijină sănătatea ficatului, în special în legatură cu hepatita şi luptă împotriva infecţiilor bacteriale şi virale (HIV, Human Papiloma Virus, virusul hepatic B, gripal, Herpes virus, cytomagelovirus).
Stoc
In stoc limitat
Cantitate
125ml + 30 capsule
Forma de prezentare
Flacon

 Cu o experienta de peste 35 de ani, TISHCON CORP. este astazi una dintre cele mai mari companii producatoare de suplimente nutritive. Produsele naturiste Cosmo Pharm sunt realizate pe baza unor tehnologii avansate, brevetate, cu cele mai inalte standarde calitative, pentru eficienta si siguranta maxima.

Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare