- La reducere!
- -20%
Silymarin Milk Thistle 1000mg 120 cps Dr Krauter
Silymarin Milk Thistle 1000mg 120 cps Dr Krauter
Contribuie la funcționarea normală a ficatului
Influențează favorabil funcția de detoxifiere a ficatului
Protejează structura și funcțiile ficatului.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 43 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 43 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,86 lei.
Silymarin Milk Thistle 1000mg 120 cps Dr Krauter
Recomandat ca adjuvant în:
• Sanatatea vezicii biliare, mentinerea fluxului biliar normal
• Hepatită acută și cronică de etiologie alcoolica, cu virus A, B si C, toxică
• Ciroze, cancer, icter, steatoză hepatică, infecții.
Armurariul /Slilimarina / Milk Thistle
Armurariul face parte din familia Asteraceae, fiind o planta care se foloseste de peste 2000 de ani ca remediu in tratarea bolilor de ficat si vezica biliara. Contribuie la functionarea normala a ficatului, influentand favorabil functia de detoxifiere a acestuia. Contribuie la protejarea organismului impotriva actiunii radicalilor liberi, stresului, alcoolului, radiatiilor UV si a poluarii. Contribuie la mentinerea sanatatii inimii si la reglarea cantitatii de zahar din organism. Produsele pe baza de milk thistle contribuie la functia de digestie si de purificare a organismului.
Silymarin Milk Thistle 1000mg Dr Krauter contine 250 mg Extract de Armurariu /Milk Thistle (Silybum Marianum) corespunzator la 1000mg fructe
Administrare -1 capsula de 1-2 ori pe zi.
Cutie cu 30 de capsule moi
Rolul componentelor:
Specie anuală sau bienală de cultură, cu tulpina erectă, înaltă de 0,5-1,5 m, ghimpoasă; frunze alterne, alungit-ovate, cu pete albicioase, cu nervurile prelungite cu ghimpi; florile tubulare grupate în antodii mari (4-5 cm diametru), având foliolele involucrale terminate cu ghimpi ascuţiţi; fructele achene, brun deschise. Se recoltează fructele, coapte, în perioada iunie-septembrie.
Plantă medicinală consacrată, armurariu a fost folosit ca remediu natural, tradiţional, de foarte multă vreme, cu referinţe bibliografice datând din secolul I. Naturalistul roman Pliniu cel Bătrân a notat că sucul plantei „transportă bila”. Medicul militar roman Dioscorides a folosit seminţele ca remediu pentru copii şi pentru cei muşcaţi de şerpi.
Alţi naturalişti, de-a lungul secolelor următoare, au recomandat utilizarea sa în tratamentul afecţiunilor ficatului şi splinei, pentru stimularea diurezei, eliminarea calculilor şi pentru tratamentul hidropiziei.
Din secolul XIX medicii germani foloseau şi recomandau armurariul pentru tratamentul problemelor hepatice şi de vezică biliară, precum şi pentru curăţarea intestinului. Anterior considerată în categoria plantelor amare, armurariul a câştigat recunoaştere ca unul din cele mai bune tratamente naturiste pentru boli ale ficatului. Rademacher, medic german de la începutul secolului XIX, a dat pacienţilor săi tinctură din seminţe de armurariu, care s-a dovedit a fi un succes, aceasta găsindu-se şi astăzi în unele farmacopee sub denumirea de „Tinctura Cardui Mariae Rademacher”.
Mai recent, studiile asupra fructului de armurariu au relevat efectul său de protecţie asupra ficatului. Cercetătorii germani, care au relizat cele mai multe studii, au notat că acesta pare să protejeze ficatul animalelor de substanţe cu potenţial toxic ridicat, precum tetraclorura de carbon.
S-au realizat cercetări şi asupra compoziţiei chimice, şi s-a descoperit că fructele de armurariu conţin silymarina (un complex de substanţe din grupa flavonolignanilor), complex responsabil de proprietăţile hepatoprotectoare şi antihepatotoxicebine atât de cunoscute (protecţie faţă de cei mai puternici toxici hepatici precum amanitina şi faloidina). Niciun alt component chimic al plantei nu a fost atât de studiat în perioada recentă la fel ca silymarina, iar mai multe studii au arătat eficacitatea sa în tratarea a numeroase afecţiuni hepatice. Ciroza, intoxicaţia cu ciuperci, toate tipurile de hepatite, calculii biliari, expunerea profesională la substanţe toxice şi boli ale pielii, toate au arătat rezultate pozitive în studiile cu fructe de armurariu.
Se poate astfel înţelege de ce, în prezent, fructele de armurariu sunt frecvent regăsite în produsele naturiste recomandate pentru afecţiunile hepatice.
In mica noastra unitate transformam catina adunata din padurile din Munţii Buzaului, in aceeasi zi, in ceai, pulbere sau ulei, pastrandu-i proprietatile naturale.
Folosim si alte fructe sau plante pe care natura ni le ofera, pentru a va pune la dispozitie pe site ul nostru, produsele pe care si noi le consumam.