Seminte de Amaranth Bio 500g AdNatura
Seminte de Amaranth Bio 500g AdNatura
Semințele de amaranth se pot consuma cu iaurt, amestecate cu miere și fructe uscate, ca agent de îngroșare la diverse mâncăruri și supe, măcinate în făină, sau gătite împreună cu alte cereale.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 21 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 21 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,42 lei.
Seminte de Amaranth Bio 500g AdNatura
Semințele de amaranth se pot consuma cu iaurt, amestecate cu miere și fructe uscate, ca agent de îngroșare la diverse mâncăruri și supe, măcinate în făină, sau gătite împreună cu alte cereale.
Produs 100% natural
Compozitie:
Semințe de amaranth bio
Valori nutriționale /100g produs
-Valoare energetică 374kcal,
-carbohidrați 51g,
-proteine 14.5g,
-grăsimi 6.5g,
-fibre 15g
Semințele de amaranth se pot consuma cu iaurt, amestecate cu miere și fructe uscate, ca agent de îngroșare la diverse mâncăruri și supe, măcinate în făină, sau gătite împreună cu alte cereale
A se păstra la loc uscat și răcoros (max 200 C)
Termen de valabilitate: 12 luni.
Rolul componentelor:
Cultivat de azteci acum 8,000 de ani si gasit din abundenta in continuare in Peru, amarantul s-a raspandit de-a lungul timpului in Mexic si peninsula Yucatan. Astazi se cultiva in Africa, India, China, Rusia, in America de Sud si se replanteaza in America de Nord.
Desi trece neobservat de multi, amarantul este o planta inalta - aproape 2 m – cu frunze late verzi, flori de culoare rosu aprins sau auriu, existand peste 60 de specii diferite. Florile sunt sub forma unor muguri de cereale minuscule, motiv pentru care planta intra deseori in categoria "cerealelor". Dar amarantul nu este o cereala precum ovazul, graul sau orezul. Este uneori denumit "pseudo-cereala" datorita structurii sale nutritionale, similara cu a cerealelor.
Unul dintre cele mai importante aspecte ale acestei cereale este ca nu contine gluten. Boabele macinate dau o faina de o nuanta de alb-ivoriu, desi "mugurii" rosii pot fi si ei macinati pentru a conferi culorii o nuanta mai rosiatica, dar si un aport nutritiv mai mare.
Amarantul se gateste precum orezul, quinoa sau pastele: se fierbe in multa apa (sase cani de apa la o cana de amarant), timp de 15 - 20 de minute, se strecoara, se clateste si se consuma.
Amarantul este foarte bun pentru ingrosarea sosurilor, a supelor, a tocanitelor si chiar a jeleurilor. Consumat ca o gustare, amarantul poate avea o consistenta usoara, cu aroma de nuci sau usor piperata. Amarantul este mult mai nutritiv decat oricare dintre varietatile de cereale adevarate.
Un motiv pentru care amarantul se distinge printre cereale este continutul sau nutritiv remarcabil. Este mai bogat in minerale, precum calciu, fier, fosfor si carotenoide decat majoritatea legumelor. Are si un continut de proteine impresionant: la o cana de amarant acesta contine 28.1 grame proteine comparativ cu 26.3 grame la aceeasi cantitate de ovaz si 13.1 grame la o cana de orez.
Amarantul are un continut proteic comparativ cu al laptelui si este o sursa foarte buna de lizina, un aminoacid esential; ceea ce nu se poate spune despre restul cerealelor. Pe langa aceasta, mai contine si proteinele de baza denumite albumine si globuline, care, in comparatie cu prolaminele din grau, sunt mai solubile si mai digerabile.
Adserv, cu brandul AdNatura, se impune drept unul dintre numele de incredere de pe piata de remedii naturale datorita experientei de peste un deceniu si a atentiei acordate intregului proces de selectie a ingredientelor pe baza de plante, folosind doar ce este mai bun din ce are natura de oferit.
Produsele AdNatura disponibile in magazinul online Plantilia se inspira din retete traditionale si informatiile pastrate de-a lungul a sute si chiar mii de generatii in legatura cu secretele vindecatoare ale plantelor in combinatie cu cercetarea inlesnita de avansurile tehnologiei pentru a crea produse naturiste si remedii naturale de inalta calitate.