- La reducere!
- -6%
Seleniu 200mcg 60 capsule Zenyth
Seleniu 200mcg 60 capsule Zenyth
Formulă pentru susținerea funcției tiroidiene normale. Seleniu 200 mcg este un supliment alimentar cu seleniu, recomandat pentru funcționarea normală a sistemului imunitar, pentru susținerea funcției tiroidiene, pentru creșterea fertilității și pentru menținerea sănătății părului și unghiilor.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 37 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 37 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,74 lei.
Seleniu 200mcg 60 capsule Zenyth
Formulă pentru susținerea funcției tiroidiene normale. Seleniu 200 mcg este un supliment alimentar cu seleniu, recomandat pentru funcționarea normală a sistemului imunitar, pentru susținerea funcției tiroidiene, pentru creșterea fertilității și pentru menținerea sănătății părului și unghiilor.
Beneficii:
-Funcționarea normală a glandei tiroide;
-Susținerea funcției tiroidiene în tiroidita Hashimoto;
-Reglarea metabolismului grăsimilor;
-Întărirea sistemului imunitar;
-Menținerea sănătății părului și a unghiilor;
-Reducerea simptomelor asociate menopauzei;
-Protecție antioxidantă;
-Eliminarea metalelor grele din organism (plumb, cadmiu, mercur);
-Funcționarea prostatei;
-Spermatogeneza normală.
Compozitie/capsula:
Inozitol – 250 mg
Lynside® Forte Se+ 2000 (drojdie uscată inactivată / Saccharomyces cerevisiae cu conținut de 2000 micrograme/gram seleniu) – 100 mg
Capsulă vegetală
Nu conține lactoză, gluten, soia, stearat de magneziu, îndulcitori artificiali sau aditivi chimici.
Administrare:
1 capsulă pe zi sau conform recomandării specialistului. A se administra, de preferință, în timpul mesei.
Atentionari:
Supradozarea poate produce tulburări gastrointestinale, oboseală și iritabilitate. A nu se utiliza de către persoanele cu hipersensibilitate la ingredientele folosite. Persoanele cu afecțiuni cronice vor cere sfatul specialistului înainte de utilizare.
Rolul componentelor:
Seleniul este un mineral cu propritati antioxidante, cu rol in stimularea imunitatii, ajuta fertilitatea masculina, reduce riscul de sarcini oprite din evolutie si contribuie la sinteza hormonului tiroidian.
Seleniul este esential pentru o mutime de functii ale organismului si sustine organismul in lupta cu bolile de inimia si cu cancerul. In sinergie cu vitamina E, seleniul incetineste procesul de imbatranire si reduce din efectele negative ale oxidarii. Fiind esential pentru organism, se afla in majoritatea tesuturilor corpului, dar exista cantitati mai mari de selenium in rinichi, ficat, splina si pancreas. In cazul barbatilor, aproximativ jumatate din cantitatea de selenium din corp este concentrata in testicule, canalele seminale si in zona prostatei. Seleniul este vital pentru mobilitatea spermatozoizilor, de aceea sporeste sansele de concepere si are efect pozitiv asupra fertilitatii masculine. Deficitul de seleniu este asociat cu boli cardiovasculare si alte afectiuni care produc inflamatie in corp.
Seleniul, impreuna cu vitaminele C si E, ajuta la fortifierea imunitatii si asigura protectie impotriva infectiilor virale. Unele studii arata ca seleniul este de ajutor in controlul virusului herpetic, iar altele sustin ca reduce riscul de a face boala SIDA dupa infectarea cu virusul HIV, deoarece acesta reduce din forta de replicare a virusului in organism. Mai mult, persoanele infectate cu HIV, care au deficit de selenium au un risc mai mare cu 20% de a face boala comparativ cu persoanele infectate care au un nivel optim de selenium in organism. Din acest motiv, seleniul este considerat necesar ca adjuvant in terapia HIV-SIDA.
Seleniul este implicat in functionarea corecta a tiroidei, datorita faptului ca este o componenta activa a unei enzime care regleaza activitatea tiroidei. Daca organismul nu are suficient selenium, se poate ajunge la difunctii tiroidiene si se poate ajunge la hipotiroidism. De asemenea, s-a observat ca un aport optim de selenium reduce din complicatiile date de diabet precum neuropatia, retinopatia si cataracta. Efectul benefic se explica prin faptul ca seleniul suplineste deficitul de insulina din corp.
Inozitolul reprezinta un cumul de molecule cu structura similara, care numara noua stereoizomeri. De obicei, termenul inozitol se foloseste pentru stereoizomerul mio-inozitol. Considerat un compus pseudovitaminic, inozitolul face parte (in mod eronat, conform unor specialisti), din familia complexului B si se gaseste in multe alimente, in concentratii mari in cereale integrale si in citrice.
Cu o structura similara glucozei, inozitolul este implicat in transmiterea semnalului celular.
djuvant in SOPC: una dintre cauzele valide ale sindromului ovarelor polichistice este rezistenta la insulina. Mioinozitolul contribuie la cresterea sensibilitatii la insulina si la imbunatatirea activitatii receptorilor la insulina. Contribuie la: modificarea raportului FSH/LH, scaderea nivelului de testosteron si restabilirea ciclicitatii menstruale normale.
Ameliorarea tulburarilor de panica: desi dovezile nu sunt suficiente, studiile actuale sugereaza rolul inozitolului in controlul atacurilor de panica. Acesta poate contribui la reducerea sentimentului de teama fata de locuri publice sau spatii deschise (agorafobie).
Adjuvant in tulburarea obsesiv-compulsiva: exista cateva sugestii ale oamenilor de stiinta care indica faptul ca administrarea de inozitol persoanelor cu TOC pentru o perioada de sase saptamani poate contribui la imbunatatirea simptomatologiei.
Sarcina: la femeile insarcinate purtatoare de fat cu defecte de tub neural, s-a observat un nivel scazut de inozitol, in comparatie cu femeile a caror sarcina se desfasoara normal. Inozitolul poate preveni o gama larga a defectelor de tub neural, rezistente la suplimentarea de acid folic.
Alte efecte: adjuvant la medicatia pacientilor cu stari depresive; inozitolul se administreaza intravenos la nascutii prematur cu probleme respiratorii.
Inozitolul este disponibil in diverse forme (capsule moi, tablete, pudra), singur sau alaturi de alte substante active, alaturi de care isi completeaza reciproc activitatea.
Inozitolul prezinta un profil de siguranta ridicat pentru majoritatea adultilor. Printre posibilele reactii adverse ce pot aparea la administrarea sa, se numara: stari de greata si ameteli, oboseala sau cefalee.
Inozitolul este considerat sigur pentru a fi administrat in spital, copiilor nascuti prematur, cu SDRA (sindrom de detresa respiratorie acuta).
In cazul tulburarilor afective bipolare, se recomanda evitarea administrarii de inozitol, deoarece poate declansa inrautatirea simptomatologiei.
Nu se cunosc pana in prezent interactiuni cu alte medicamente.
Viziunea Zenyth este reflectată de motto-ul „Mai multă educație, mai multă sănătate!“. Zenyth și-a transformat motto-ul în acțiune și oferă nu doar produse naturale cu multiple efecte benefice pentru sănătate, dar se implică activ și în acțiuni de educație și informare publică privind necesitatea unui stil de viață sănătos.
În anul 2009, compania Zenyth lansa primul său produs – ColonHelp. În scurt timp de la lansare, ColonHelp a devenit cel mai popular și îndrăgit produs pentru detoxifiere și slăbire din România. Din 2009 și până astăzi, Zenyth își respectă promisiunea de a oferi cele mai bune produse pentru îngrijirea sănătății.